Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1653 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
akkor ennyi erovel nem kellett volna yetit vennem full xtr-rel sem de megis megvettem. igen, megeri az erzes. tudom hogy ezzel mas embereket teszek gazdagga, de en is "gazdagabb" lettem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
attól hogy nem sajnálod a drágább olajat a láncra,nem a láncnak lesz jobb,hanem azoknak,akik gyártják és forgalmazzák a löttyöt.Meg persze neked is,mert azt hiszed hogy...pedig nem.De van akinek megér ez az érzés pár ezret.
A "lényeg" az, mi van a flakonra írva,nem a tartalma.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en ugy vagyok vele hogy ha mar van egy [ketto] sokszazezres bringam nem sajnalom azt a parszaz forintot a rendes lancolajra. biztos bennem van a hiba. ha egy 28as csepelem lenne akkor en is biztos raontenek barmit amit a garazsban talalok otthon, de igy azert mas a szitu.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Vagy 1 honapja hasznalok Rohloff lancolajat, nekem eddig ez jon be a legjobban. Igaz, nem olcso. De ˜egy evre leosztva 1500Ft szerintem nem sok.
Ezelott muszerolajat hasznaltam (meg nagyon reg), TF2 lancspret(utaltam, osszefrocskol mindent, es vagy 50km utan mar szaraz volt a lanc), es Hanseline grafitos olajat (tiszta dzsuva lesz tole szinte rogton az egesz hajtas).

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én is most vettem valami spéci kimondottan láncolajat, de semmivel se különbb a sima mûszerolajnál.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Nem értem miért röhögtök azon,hogy a mosástól nyúlik a lánc.Végigolvasva sehol nem találtam ilyen hozzászólást,csak olyat,amiben azt írta valaki,hogy mennyit nyúlott a lánc az elõzõ mosás óta,tehát nem a mosástól.Vagy ez volt a poén,hogy nincs is poén?

Amúgy évekig én is használtam mindenféle drága láncolajat.A legjobb a Castrol motoros láncspray volt,de az évek alatt rájöttem,nem éri meg ezeket venni.Nem tart tõle tovább a lánc.Inkább viszem magammal az akármilyen olajat,és túra közben is olajzok ha kell.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Nem egészen értem, mi olyan "sok" vagy furcsa neked?

valószínûsíthetõen CJ erre írta idézés nélkül:

Szóval azt mondod, hogy a mosás után kinyúlik? Ez érdekes. De mitõl, meg hogy? Azt értem hogy nyúlik, de a mosástól??? :chin::scared:

javítsatok ha tévedek. :)

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Nem egészen értem, mi olyan "sok" vagy furcsa neked?

Nem lekvárral szeretném kenni a láncomat, hanem valami gazdaságos, de _hatékony_ olajjal.
egyébként kutakodtam kicsit a témában, és pl a HANSELINE-nak van egy tesztgyõztes MTB láncolaja ami grafitot is tartalmaz.
http://www.hanseline...utsch/Start.htm

Egyébként pedig nem tudom, hogy miért lenne olyan különleges egy bicikliolaj, hogy azt mással nem lehet pótolni, aminek a flaskáján nem valami bicaj alkatrészgyártó emblémája szerepel.

Tamáska kérdésére.:
Azért nem akarok venni speciálisan bicajra ajánlott olajat, mert nem herdálom a pénzt.: Rengetegbe kerül, múltkor egy bicajboltban mutattak egy flaska olajat (egyfajta volt) max 40ml, de inkább kevesebb, 1500+ Ft-ért. Ez egy vicc. Egy rossz vicc. Majdnem akkora a fajlagos költsége (ml/Ft) mint valami parfümnek. Sokkal drágább, mint az autómba való szintetikus olaj. Na ez a vicc.

Ráadásul azt sem mondhatjuk, hogy ami spéci bicajos-cucc és ráadásul drága, az feltétlenül jó is, olvassátok el amit néhány hsz-el lejjebb írtam, a teflonos tapasztalataimról...

Egyébként azért nem használom a régi mûszerolajat, mert azt a terméket most vonták ki a piacról. Ami helyette van az nagyon hígnak tûnik.

Nemáár, ez már nekem is sok...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
amúgy a stihl láncfûrészolaj teljesen jó. tapasztalat.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..láttam 125ml-es tubusban grafitos mûszerolajat.
Az olajnál külön kiemelték, hogy nagyon jól tapad...

Sz'tem nadrág és lábszár kenésre még hatékonyabb lehet mert jól tapad. :D
Egyébként a láncot is hasonlóan kenheti.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Ebben a témában szeretnék tájékozódni,mivel két ismerõsömtõl teljessen ellentmondó infót kaptam.

Tehát Praktikerben láttam 125ml-es tubusban grafitos mûszerolajat. Ezt bár nem elsõsörban láncfûrész-lánc kenésre ajánlják (nem láncfûrész, hanem mûszerolaj a neve) azért csak ráraktak egy láncfûrész piktogrammot is. Az olajnál külön kiemelték, hogy nagyon jól tapad...
Bicikli piktogramm nem volt rajta

Kérdés az lenne, hogy ez mennyire jó bicajlánc kenésre?

(Normál, nem túl hig mûszerolajjal jó tapasztalataim vannak)

üdv
J

vagy inkabb vegyel rendes biciklire valo lancolajat.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nemáár, ez már nekem is sok...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Ebben a témában szeretnék tájékozódni,mivel két ismerõsömtõl teljessen ellentmondó infót kaptam.

Tehát Praktikerben láttam 125ml-es tubusban grafitos mûszerolajat. Ezt bár nem elsõsörban láncfûrész-lánc kenésre ajánlják (nem láncfûrész, hanem mûszerolaj a neve) azért csak ráraktak egy láncfûrész piktogrammot is. Az olajnál külön kiemelték, hogy nagyon jól tapad...
Bicikli piktogramm nem volt rajta

Kérdés az lenne, hogy ez mennyire jó bicajlánc kenésre?

(Normál, nem túl hig mûszerolajjal jó tapasztalataim vannak)

üdv
J

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Köszönjük Emese...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ezt csak úgy tudom elképzelni, hogy a koszos poros lánc megkopott de
a szennyezõdés ami folyamatosan koptatta az illeszkedõ, egymáson elforduló résznél ad valamennyi kitámasztást. Miután jól kimosod, akkor ki jön belõle
ami addig a kopott felületek között volt. Ettõl nõhet meg a hossza.
Ettõl nyúlhat mosás után. ..meg a vanistõl... :D

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás

Ezt a hozzászólást gondold át még egyszer!:D

márpedig úgy érteni :lol1:
én meg fáradt lenni ...

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Köszi a választ. Szóval ha belement a víz nem szárad ki magától és szétszedés nélkül meg sem tudom állapítani hogy mi a helyzet? (max ha már nyikorog vagy beáll késõbb?) Lehet akkor eltolom õket valami bicószervízbe és a biztosítóval próbálok egyezkedni....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jobb ha belenezel a csapagyakba. kormanycsapagy szinte biztos hogy beazott, ha nincs szerencsed akkor a kerekagyak meg a monoblokk is.

RAUH-Welt
B E G R I F F

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Ma 5 óra hosszan víz alatt volt 2 TREK bicónk, mert betört a pincébe a víz és a tûzoltóknak addig tartott kiszivattyúzni. Okozhatott ez maradandó károsodást a csapágyakban, mit tudok tenni? (még száradnak, nem mentem velük, csak meg vagyok ijedve)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Na én meg láma fejemmel hiába csináûltam végig a szeánszot a lánccal, így tiszta láncot kellett kukázzak a nyúlása miatt.