Rosszul érted.:
Nem szarom le a környezetemet, próbálok minnél kevesebbet szemetelni,
de ez a tétel, amiról beszélünk semmit nem jelent.:
Egy alumíniumváz elkészítése, egy garnitúra gumi stb sokkal nagyobb terhet jelent a környezetnek, mint az én 100ml ásványiolajam, vagy annak az eldobható 100ml-es mûanyag flaskája (amit mellesleg elégetnek)
Fokozhatom, ha esetleg nagyobb autóval járnék, máris sokkal többet ártanék a környezetemnek, évente mint egy biciklista bicajának elõállítása.
És persze még mindíg folytathatom, a munkám miatt sokat kell utaznom, repülõvel is, az a környezetterhelés amit ez okoz messze nagyobb annál, mint amennyit bármilyen autóval össze lehet hozni.
Tehát igen, itt dimenziókról van szó.
Kulitokó, Te lehet, hogy megveszed a drága "bio"olajat prémiumáron, és ezáltal kevésbé szemmyezed a környezetedet, de képzeld el, hogy azok a menedzserek akik bezsebelik ezt a prémiumárat a termékükkel, késõbb meg a jó teljesítményõkért a saját prémiumukat is, a bahamákra fognak menni nyaralni, repcsivel, bérelnek vagy veszenek 1-2 jettski-t, Quadot, köszönhetõen a Te környezettudatos életmódodnak....
Dante.: Én minden indulás elõtt bõségesen adok a max letörölt (de semmiképpen sem lemosott) láncnak, addig amíg már csöpög. A sok olaj, le is oldja a láncról a szennyezõdések egy kissebb részét. Összességében mondom heti kb 1x olajozással fél-háromnegyed évig volt elég a 100ml flaska. (átlag 50-60km-t mentem)
SZERK: Dante, azért azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy te jóval komolyabb gépen tekersz jóval teljesítményorientáltabban, mint én. Ha nekem elkezdene nyikorogni a láncom túra közben (ami a teflonos lötyivel történt eddig) akkor megállok komótosan megkenem és megyek tovább.
Ha neked kell megálnod, akkor értékes helyezéseket veszíthetsz, amiért nem fog pótolni az, hogy egy évben 2000HUF-al kevesebbet költesz olajozásra. Ha én is versenyeznék, ezt én sem kockáztatnám meg...
De mint mondtam, én nem vagyok versenyzõ.
üdv
J.
Abban igazad van, hogy tobb szemetet csinalunk naponta haztartasi hulladekbol, de az szerintem eleg baj hogy leszarod ezt a kis aprosagot. Igazad van, mindenki szemetel, akkor miert ne szemeteljek en is. Peldamutato gondolatmenet.