Amennyivel surubb annyival tobb port gyujt. Anno en is vettem, de montira nem valo. Az egysebin elhasznalgatom.
Én hülye meg azt használom... Még Salz A távon is...
Amennyivel surubb annyival tobb port gyujt. Anno en is vettem, de montira nem valo. Az egysebin elhasznalgatom.
Én hülye meg azt használom... Még Salz A távon is...
Ez az egész lánckenés túl van bonyolítva szerintem. A lánc abszolúlt nyíl térben mozog kitéve mindenféle hatásnak. Ez ellen nem lehet védekezni csak kenéssel. A kenés meg majdnem mindegy csak tegye a dolgát aztán kopjon le hogy lehessen újra kenni minnél kevesebb dzsuva nélkül.
Amúgy, merre élsz hogy sok a homok?
Én gödöllőn tapasztaltam először, hogy homokos a talaj. Frászt kaptam tőle! Bejutott mindenhová és szerintem aki erre bringázik annak meg is eszi a gépét.
Én az erdei talajhoz vagyok szokva. Ezért tekerek a Bükkben, Mátrában, Zemplénben stb.
hajdúság, debrecen, csak országút, de tökmindegy, mert zúg a traktor, szánt az eke, a szél hordja a port, s egyszerűen mindenhova behordja a finom szemcséket.
Ez az egész lánckenés túl van bonyolítva szerintem. A lánc abszolúlt nyíl térben mozog kitéve mindenféle hatásnak. Ez ellen nem lehet védekezni csak kenéssel. A kenés meg majdnem mindegy csak tegye a dolgát aztán kopjon le hogy lehessen újra kenni minnél kevesebb dzsuva nélkül.
Amúgy, merre élsz hogy sok a homok?
Én gödöllőn tapasztaltam először, hogy homokos a talaj. Frászt kaptam tőle! Bejutott mindenhová és szerintem aki erre bringázik annak meg is eszi a gépét.
Én az erdei talajhoz vagyok szokva. Ezért tekerek a Bükkben, Mátrában, Zemplénben stb.
A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
én országútra sem használnám errefelé nyáron, ha jár erre valaki júli-aug környékén, néha szó szerint filézi az embert a szél által fújt-szállított por-homokszemcse.
nekem nyaranta elég gyakran kell bringát takarítani, mert a fejcsapágy-csészék, alsócső bowdenvezetője, középcsapágyház alatti bowdenvezető, fékpillangók rögzítése-hátsó oldala körül szó szerint megragad a szél hordta mocsok.
kipróbáltam a rohloff olajat, de nem ájultam el tőle.
A hanseline grafitszemcsés olaja is egy rakás hulladék, sűrű, ellenben mókás grafitszürke lesz tőle minden, ami már eleve mocsoknak néz ki.
a finomműszer-olaj a legkevésbé problémás számomra, igaz, pörög, de nekem mindegy, mert kb. 1 percet vesz el az ember életéből bringázás után átpörgetni ronggyal a láncot-sort, és néha-néha pár cseppet pötyögtetni.
És így legalább halkan fut a lánc, meg csillog a sor.
A'kkó ma'ra'd a' motorola'j
De most tényleg! Lehet most nagyon elleszek kűdve de eddig nekem bevált.
Lopakodó módosította - 2016. október 20. - 15:05
Vissza olvasgattam a topicban és a Rohloff eléggé istenítve volt. De azt is írtátok, hogy viszkozitása méz szerű. Ez akkor azt is jelenti, hogy inkább nedves körülményekre ajánlot nem?
Mi a tapasztalatotok száraz felhasználás mellett?
pedig ss-nél nem ártana jobban odafigyelni, mert csúnya sérülés lehet belőle....
deore szintig biztos hogy nem lesz olcsóbb ha cserélgeted. 10k-t biztos elmegy egy sor lánc, max még egy középtányér ami cserés lesz. /mongyuk nem sarazok/. ha zörög kicsit az meg nem zavar.
de persze ezt letagadom, és cseréljetek minél többet, lehetőleg sunrace láncot, kazit vegyetek
Bikertigger módosította - 2016. október 17. - 16:48
Nehogy tányér és lancdobo gorgo csere is legyen a történet végén
Benne van.
Nemrég az egyik görgőt már kicseréltem, a másikat csak azért nem, mert elmaródott a csavar feje és még nem tudtam kifúrni.
Középtányért is cseréltem már, de nem tudom mikor.
Régebben én is cserélgettem a láncokat, de vagy nem cseréltem időben vagy nem tudom, de nálam nem működött, mert akkor kopott el a középső tányér pl.
Ezt most egyszerűbbnek tartom: használom a láncot és a sort, majd ha gond lesz (persze remélem, hogy nem szakadás), akkor mindkettőt cserélem. Régebbi Sram 9-es rendszerem van, nem olyan drága az alkatrész.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
9s drága?
15euró körül van hg50 sor, hozzá 13 euró körül cn-hg93 lánc, vagy pc-971, kmc-x9.93
szóval durván 5 ezer a sor, 4-4500 a lánc. nem drága. csak a 10s tartósabb, a 11s megint. (országúton..)
Na pont ezt mondom én is!
Minek cserélném le, ha tökéletesen teszi a dolgát?
ez csak költség kérdése, egyszer ki kell számolni, hogy mennyi az annyi, olcsóbb-e egybe cserélni mindent, de egy láncot használni sokáig, vagy inkább több láncot elhasználni, Mondjuk a nagyon nyúlt lánccal azért kevésbé jó tekerni, szerintem nagyobb ellenállással is fut, szóval ha még ezt is figyelembe veszem....
Ilyen szempontból a 7-es rendszer a legjobb, sor 3 rugó alatt, normális lánc szintén 3-4 rugó között, deore acél középső tányér 2xxx ft volt pár éve, görgők 2k környékén szintén. Akár elhasználom, akár láncot cserélgetek, egyik sem vág a földhöz.
A 8-as is kicsit drágább, de a 9-es aztán meg a duplája. Hogy rohadnának meg. Van mindegyik az istállóban.
stellaz módosította - 2016. október 17. - 15:34
Na pont ezt mondom én is! Minek cserélném le, ha tökéletesen teszi a dolgát?
Bő 9 000 km van a láncomban, már megnyúlt. Nem igazán veszek észre rendellenes működést. Majd ha gond lesz, cserélem a sorral együtt. Rendszeresen karbantartom a bicajomat.
de ez már a level 10-es szint
nemrég feltettem a trekingre egy shimano hg40-es láncot -pedig régről emlékeztem, hogy szar - de ez valami kritikán aluli, másfél hónap után lehetett cserélni (kb. 1000-1500 km lehetett benne), teljesen tropára ment, megnyúlt 1 fölé és alig váltott vele a paripa, ennyire szar csak a kmc egyik nagyon olcsó lánca volt, az is kb. egy ezrest se ment, de legalábbl új korában sem váltott vele a váltó, de kb. semennyire
Bő 9 000 km van a láncomban, már megnyúlt. Nem igazán veszek észre rendellenes működést. Majd ha gond lesz, cserélem a sorral együtt. Rendszeresen karbantartom a bicajomat.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
lehet, de fülre egy 0.5 körüli lánc már nagyon rossz nekem. Nem tetszik a hangja az újhoz képest.
de ez már a level 10-es szint
nemrég feltettem a trekingre egy shimano hg40-es láncot -pedig régről emlékeztem, hogy szar - de ez valami kritikán aluli, másfél hónap után lehetett cserélni (kb. 1000-1500 km lehetett benne), teljesen tropára ment, megnyúlt 1 fölé és alig váltott vele a paripa, ennyire szar csak a kmc egyik nagyon olcsó lánca volt, az is kb. egy ezrest se ment, de legalábbl új korában sem váltott vele a váltó, de kb. semennyire
szerintem egyig nyugodtan lehet várni (mondjuk én pörgősen tekerek), még az olcsó fogsor is elvisz így 4-5 láncot.
volt, hogy végelgyengülésig használtam egy szettet, hát az utolsó kilcsik nagyon durván leamortizálták a középső tányért, a végén már a nyúlt lánccal is ugrott, a fogak meg úgy néztek, mint a tarajos hullám, a váltógörgők meg tű hegyesek voltak
lehet, de fülre egy 0.5 körüli lánc már nagyon rossz nekem. Nem tetszik a hangja az újhoz képest.