Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1639 hozzászólás a témában

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Használ valaki Finish Line Cross Country-t? Mik a tapasztalatok?

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 hozzászólás
én eppen most dobtam be a lancomat egy kisebb dunsztosüvegbe!!!
91- es
majd a sikerült neki kiáznia akkor feldobom és finishline ;)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
MG:

nekem is berozsdált pc48/58 is...
brigéciol és azóta már majdnem 1000kmt ment olajozás nélkül (úgy ahogy kivettem szépen letisztítva a brigéciolból...)

szóval azután semmi kenés..

azt a rohadt drága Metabond fémnemesítõ spay-t akarom én is egyszer beszerezni, csakhát az ára :-\

majstor

majstor

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

majstor: azt sem tudom mifele telo ez!
de gondolom ha adsz neki titan vagy litiumos zsirt nem fog ellenkezni. lehet kapni kis tegelyben (pontos 'j' vagy 'ly' ??)

hogy milyen? olyan 20 euros ;D merevvillat mar tortem, telot meg nem (napok kerdese), kossz a valaszt

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
ly ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
majstor: azt sem tudom mifele telo ez!
de gondolom ha adsz neki titan vagy litiumos zsirt nem fog ellenkezni. lehet kapni kis tegelyben (pontos 'j' vagy 'ly' ??)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Gondolom mint az összes többi rugó/elasztomeres telót. Ha keresgélsz a topicban biztos megtalálod mi kõ neked! ;)

majstor

majstor

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

es az RST 181-CL telot, hogy es mivel kell kenni? ;D

Nekem senki sem akar valaszolni???

majstor

majstor

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
es az RST 181-CL telot, hogy es mivel kell kenni? ;D

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
vagy kipróbálhatod, amit én írtam, pont ez volt a problémám....

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás

Régebben próbálkoztam gáztûzhelyen felmelegített zsírban való áztatással, de nem ért túl sokat...

Gondolom, szörnyû büdös lehetett!

Én PC-48-at használok. Hígítóban kimosom jó alaposan egy ecset segítségével, majd visszateszem és olajspray-vel lefújom. (megvettem a METABOND pumpás olaját és mondhatom kiváló, csak pimaszul sokba kerül.)

MG!
Télen is ápoltad?
Véleményem szerint csere, bár megpróbálhatod az én eljárásomat alkalmazni, hátha...

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
nem ide tartozik de az utoló postok azok. Van egy pc58as láncom a külsõ szemek nikkelezettek. És rozsdás most a tél végett. És mit kezdjek vele? Gázolaj/benzinbe áztatás? és utánna olaj mint állat vagy mit csináljak vele?

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
Tudom, hogy a WD40 ilyen....
Azért mondtam, hogy kend le utána rendesen :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Egyébként a Sram PC68 rozsdamentes anyagból készült, vagy csak Cr/Ni bevonatos? Létezik rozsdamentes (saválló) lánc?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Én maradtam a drótkefénél, aztán TF2...A WD40-rõl az olvastam valahol, hogy többet árt (lánc esetében) mint használ, ugyanis a szemek belsejébõl kioldja az olajat, ami nem túl elõnyös dolog. Régebben próbálkoztam gáztûzhelyen felmelegített zsírban való áztatással, de nem ért túl sokat...

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás

Egyébként a Shimano léncom a téli sós után 2 napi állást követõen úgy összerozsdásodott, hogy a hajtókart nem lehetett megforgatni. Állítólag a Sram tartósabb, erõsebb.

Nekem is volt már nagy dzsuva után rozsda a nikkelezett láncon ::)

De: lefújod WD40-el (kiszedi a rozsdát is), szépen alaposan letörlöd és raksz rá vmi kenõanyagot....ennyi

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
vdani, ultio:
A teleszkópok karbantartásához a gyártók szoktak némi instrukciót adni (ezt lehet hogy nem adják a telóval, én is a netrõl szedtem le), szerintem azt érdemes követni. A Suntour pl. javasolja a becsúszószárak rendszeres (heti) kezelését Teflon-tartalmú olajjal, hidraulikus modelleknél is!
A zsírokról:
Agyakhoz (bármilyen kivitel) mindenképen célszerû zsírt (lítiumbázisú!) használni. Nem vagyok fizetett reklámember, de a MOL kenõanyagai kifejezetten jó minõségûek. Az LZS-2 néven futó termék pl. nagy terhelésû csapágyakhoz való, hõ-és vízálló. Szerintem a kerékpáros követelményeket mindenképpen túlteljesíti...
lánc:
Lehet hogy a hígabb olajok kevesebb ideig töltik be a funkciójukat, viszont kevesebb mechanikai szennyezõdést kötnek meg. A láncot szerintem jobban koptatják a szilárd szemcsék, mint az, ha kissé "kenetlen". Egyébként a Shimano léncom a téli sós után 2 napi állást követõen úgy összerozsdásodott, hogy a hajtókart nem lehetett megforgatni. Állítólag a Sram tartósabb, erõsebb.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
jo lesz neki az sks!

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
FSA ORbit Extreme kormánycsapiba milyen zsírt rakjak a kuyo csapik közé? Mert tiszta retek volt a gyári. SKS csapágyzsír is megteszi vagy inkább szerezzek metabond kék zsírt? NA?????

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
en meg nem fujom es igy is mukszik!