Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1640 hozzászólás a témában

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Vagy ezzel:
MOTIP Brake Cleaner

Feltöltött kép

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás

tárcsát (tfék) mivel elhet tisztítani?
mosószer? szappan?
vagy inkább ne, csak meleg víz?

mondjuk ilyennel, elég jó dolog. nagyopn szépen letisztít minden szennyezõdést...lehet olaj,zsír, vagy kecsap. dig is megmondhassa :)
2.400.-
750ml
Feltöltött kép
Szólj ha kell...(meg más is;))

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tárcsatisztító aeroszol. Vagy finom csiszvász.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
tárcsát (tfék) mivel elhet tisztítani?
mosószer? szappan?
vagy inkább ne, csak meleg víz?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Igen. Sõt a Connex-hez is jó.

Fõleg, hogy a patentszem, mint olyan, Connex szabadalom. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

És ezt amúgy mikor szándékoztatok volna elárulni?
Nekem ezek szerint eddig csak mákom volt, hogy pont a másikat vettem le a polcról.

én eccer régebben már irtam.....de nem keresem vissza,,,,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bmafte

bmafte

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
A 2000-es a tuti. Eddigi legjobb eljarasom: lanc le, bele benzinbe vagy gazolajba, azik, meg lehet logybolgetni tobbszor ...
A furdo utan egy kotelen atvetve (a gangon kifeszitett jo eros ruhaszarito pl.) ronggyal attorolni (csepeg, ugyhogy ala is lehet rongyot rakni) ...
Ekkor meg trutyis, ezutan johet a Brigeciol 2000 furdo ... Alkalmas edenyben shaker modjara lehet razogatni (latvanyos az eredmeny a gazolajfurdo utan is!) ...
ezutan slaggal, erosebb vuzsugarral kimosni belole a brigeciolt ...
Majd ujra atvetni a kotelen, letorolni ronggyal es johet a kegyelemdofes: WD40 felulrol lefele haladva a ket lelogo szaron 2-3 szemenkent adagolva szepen minden szemet atken ("kiszoritja a vizet ... " biztos?). Ez is csopog, bar takarekosan kell adagolni es akkor minimalis eleg.

(a WD40 helyett lehet olajfurdo majd ujboli lecsepegtetes es torles is, de az hosszadalmas)

Legutobb PC99-cel csinaltam es kenytelen voltam benzinnel, mert ez volt otthon, nagyon szep lett es a lancszemek belso oldala is teljesen tiszta!
BMaFTe

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Nekem eszembe nem jutott volna elolvasni, hogy így lebomló, meg mittoménmilyenszénhidrogén, stb.....
Azt mondtátok vegyek Brigeciolt. Ha a PC 99 Hollowpin láncom széthullott volna, akkor asszem robbantok.:)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Sajnálom, nekem kézenfekvõ volt, hogy az újabb, biológialiag lebomló, víz alapú Brigéciol 2000-et veszem. :(

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
És ezt amúgy mikor szándékoztatok volna elárulni?
Nekem ezek szerint eddig csak mákom volt, hogy pont a másikat vettem le a polcról.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Igen, ahogy az idõs úr mondja. Van a régebbi, olcsóbb szénhidrogén alapú D-3-as, ez képez fehér löttyöt, és van a 2000, ami nem szénhidrogén alapú, tehát vízzel korlátlanul elegyedik, és nem képez lötyit.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
jut eszembe. kétféle brigeciol van, az egyik az nekem is ilyen nyálkás fehér taknyot csinál és alig lehet lemosni, a másik meg a jó. mind a kettõ brigeciol csak a számozása más.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én higított Brigéciolba szoktam áztatni, volt, hogy több órát állt benne, de még sosem akart emiatt szétesni a lánc, igaz fehér sem lett...

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Én is találkoztam ilyesmivel (sram PC69 lánc). Nem szabad sokáig brigeciolban áztatni a láncot. Max 1 órát javaslok. A fehér germa nem tudom pontosan mi, de van egy olyan gyanúm, hogy frankó galvánelemet csinál a láncból a brigeciol, és emiatt oldatba megy a fém. Szóval csak óvatosan vele....

nestea üveg ( asszem rob tanácsolta ;) ), bele a lánc, 2 deci brigéciol, kupak rá, és RÁZOD 15 percig. Jobb hatásfok, mintha másfél órát áztatnád -> tapasztalat, kipróbáltam. Ezen kívül kevesebb brigéciol is elég, mivel a rázogatás miatt mindenhova eljut az anyag, és a 15-20 percnyi "kezelés" miatt azok a tünetek sem jöhetnek elõ, amit Ti említetek.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Én is találkoztam ilyesmivel (sram PC69 lánc). Nem szabad sokáig brigeciolban áztatni a láncot. Max 1 órát javaslok. A fehér germa nem tudom pontosan mi, de van egy olyan gyanúm, hogy frankó galvánelemet csinál a láncból a brigeciol, és emiatt oldatba megy a fém. Szóval csak óvatosan vele....

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
de minek szedted szet, ha dzsondzsi uj lanc? :o
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
akkor azt a láncot a kosz tartotta össze ;) a brigéciol a zsíros olajos koszon kívül sokmindent nem old (többek között a fémet sem) szóval azt nem hibáztathatod.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nah tehát, a következõ történt:

tegnap beáztattam anyu láncát (nem egy csúcslánc, Shimano 8 sebességes, a tipusát nemtom) brigéciolba. ma megyek ki, nézem h hát valami fekete van a lavor alján. gondoltam az csak az olaj meg a sok geci, ami a láncon volt. veszem ki a láncot, és ilyen fehér izé van rajta, amit egy óráig sikáltam, mire lehött. ezután raknám vissza a láncot, és két, egymástól vagy 25 szemnyire lévõ szem oldala lepottyan (az a hosszu lapos rész). visszarakom, odahuzom láncbontóval, és ujra lejön. aztán még 2 helyen, most van egy olyan láncom, ami 5 helyen magától szétjön, kézzel is szét tudom szedni, tehát valószinüleg egy erõsebb hajtásra szétesik magától.
én ott bontottam meg, ahol jelölve volt, és ez a lánc 2 hetes, anyu ment vele eddig egyetlen egyszer. most 5 daraban van, akárhogy próbálom, bizonyos szemeket kézzel szét tudok szedni, erölködés nélkül. ez mitõl lehet? mindig beolajozom, megpucolom a láncokat, ha használva voltak...most van egy rendesen karbantartott 2 hetes, max. 80km-es láncom, amit kukázhatok ki, miután beáztattam brigéciolba....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
gyakorlatban xt lánccal és deore lánccal is használom/tam.
tökéletes, 9-essel.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Igen. Sõt a Connex-hez is jó.