Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1640 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
épp azért jó nem?meg nekem nem szedte annyira a koszt, tesóm hazajön megint befújom csak ne lenne olyan virító fehér színû;)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
szerintem a motoránc túl sûrû a biciklihet,mivel a motorok nagy fordulaton járnak,ezért jóval sûrûbb olaj kell...de ha mûködik akkor jó :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
a láncos témára:tesóm a motorláncot keni ilyen rázós láncsprével, ami fehér színû, és még a nagynyomású se mossa le.castrol csinájja, piros kupakos, és nagyon csendesen fut tõle a lánc.szerintem benzinkutakon kapható.elõtte tisztára kell mosni a láncot mert én az olajos dzsuvára fújtam rá;)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
:lol1: ez a wd40 rész tetszett :) én sem egyben gondoltam, hogy ken és tisztít is,van két flakon cucc :)

-=B.B.B.=-

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
vagy a sarki zöldségesnél :) vagy bármelyik jobb kerékpárboltban

szerintem a tf2 nem tisztít, az a wd40 ami jó az aids-re is ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Bármely kerékpárboltban, de abban nem vagyok biztos, hogy tisztít is.

A sebesség mindent megold.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Hol szerezhetö be ez ba spray?
" A Cube el van vetve! "

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
görgõket ki szoktam venni és sima ,natúr,száraz ronggyal letörlöm... a csapokat meg weldtite tf2 teflonos tisztító-és kenõspray-el fújom be

-=B.B.B.=-

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Sziasztok!
Kérlek segítsetek! Kaptam egy jó állapotú, de használt hátsó láncátdobót, ami koszos. Mivel érdemes megtisztítani? (a görgõn áll az olajos trutyi...stb) Nem akarom elbarmolni.... én spec a benzinfürdõre gondoltam, majd olajos kenésre, de nem v.ok biztos a dologban...
Elõre is köszönöm!
" A Cube el van vetve! "

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nekem Weldtite TF2+ csöpögtetõsöm van (Dry, teflonos). Ezt gyakrabban kell kenni, mint a Wet verziót, de nem lesz légypapír a láncból,szal a mocskot sem fogja olyan erõsen.

Nekem ez az elsõ gyári lánckenõm, mert eddig a szervizes arc keverte titkos õsi recept szerint valamibõl, amit évekig használtam és istencsászár volt, de elköltöztem (messzire) és így maradtak a gyári trutyik. Nekem eddig ez bevált, a városi bringámon használom és tiszta a lánc. A montim még nem költözött fel hozzám, de az is ezt fogja kapni.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Mondjatok egy olyan lánckenõvmit ami nem szedi magára a port irdatlan módon. Most vmi decathlonos szottyadékot raktam rá,és jóhogy a mókust nem hoztam haza az erdõbõl, kiló por az volt....
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Milyen zsír az amiben finom réz- vagy bronzpor van? Olyan mintha valami nõi szájfény lenne. Már ha tudjátok mi az a szájfény. :)

Copper grease-kent fut errefele, es rez van benne, nem rohadnak tole ossze a cuccok.

Szajfenybol en L'oreal paris-ra eskuszom, az nem kenodik el sorozesnel;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Milyen zsír az amiben finom réz- vagy bronzpor van? Olyan mintha valami nõi szájfény lenne. Már ha tudjátok mi az a szájfény. :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Nekem anno IG láncom volt, na nem is ez a lényeg. Azon nem volt patentszem, ami szerintem egyáltalán nem gáz. Láncbontó zsebbõl elõkap. Egy perc az össze/szétszedés, bármelyik szemnél lehet persze hisz ugye ugyanolyanok. Utána kicsit meghajlítgattam, hogy könnyen mozogjon, és már ment is.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
annyira azért nem volt gazdaságos. én azért lepõdtem meg, mert ugye elvileg a nem patentszemes láncoknál van egy szem, amit könnyebb megbontani, és a többi össze van ugymond préselve. én annál a bizonyos szemnél bontottam meg, de a többi akkor miért esett szét? nem nyultam hozzá semmivel, és ezek elvileg 9000 N t kibirnak.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Megjegyzem régebben használtam már higítva D-3-ast is, ázott is benne a lánc órákat, de eszébe nem jutott szétesni tõle. Az is motorblokkmosó/zsírtalanító. Kevéssé valószínû, hogy marta vagy oldotta volna a láncodat. Vagy valami extra gazdaságos lánc volt.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

azért szedtem szét, mert igaz, hogy anyu egyetlen egyszer használta, nem tudom ,mit csinált vele, de olyan mennyiségü dzsuva és kosz ráragadt, mint nekem 2 hét után akkor, amikor heti 3-4x is megyek terepen 3-4 órákat...leszedtem ,beáztattam, meg nem mondom neked, hogy milyen brigeciol volt, ma reggel vitték el a kukások a dobozát, amit apu dühbõl kihajított, amikor közöltem vele, hogy kellene új lánc anyunak. de ezek szerint nem 2000-es volt, mert ilyen fehér dzsuva lett rajta. viszont annál ap ár szemnél, ahol megbomlott, ugy nézett ki a csap, mintha tényleg valaki kimart volna belõle részeket. tehát 2000 brigéciol max 1 óráig a jó?

nekem a múltkor másfél napig ázott benne asszem a váltóm....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
azért szedtem szét, mert igaz, hogy anyu egyetlen egyszer használta, nem tudom ,mit csinált vele, de olyan mennyiségü dzsuva és kosz ráragadt, mint nekem 2 hét után akkor, amikor heti 3-4x is megyek terepen 3-4 órákat...leszedtem ,beáztattam, meg nem mondom neked, hogy milyen brigeciol volt, ma reggel vitték el a kukások a dobozát, amit apu dühbõl kihajított, amikor közöltem vele, hogy kellene új lánc anyunak. de ezek szerint nem 2000-es volt, mert ilyen fehér dzsuva lett rajta. viszont annál ap ár szemnél, ahol megbomlott, ugy nézett ki a csap, mintha tényleg valaki kimart volna belõle részeket. tehát 2000 brigéciol max 1 óráig a jó?

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
ej, nem tudod mi a jó :)

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
nayo, de nem akarok most elmenni és venni... (majd ugyis kell 5ös telóolaj nemsokára...)

talán máskor :P

akkor marad a benzin