Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta 2007. augusztus 15. - 15:58
Írta 2007. augusztus 15. - 15:21
Írta 2007. augusztus 15. - 13:10
http://www.envirodun...zi.htm#Altmuszi /bár ez két éves/
http://www.eloduna.h...d=13&article=33
Azért durva.
On
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2007. augusztus 15. - 13:04
amúgy én is igyekszem a legkevesebbet elhasználni, és nem locsolni mindenfele.
Írta 2007. augusztus 15. - 12:31
Ha jól tudom, Budapesten a budai oldal szennyvizének 80%-a tisztítatlanul megy a Dunába. Bár a kis brigéciol legalább leoldja a Dunába került olajat és hasonlókat a halakról
Én ezt úgy tudom, hogy 100%. Sajnos
Amúgy Cif Oxigél (kék). Nem olyan durva, mint a brigéciol, de van olyan jó.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2007. augusztus 15. - 12:28
OK, majd jobban megnézem, milyenek vannak. De lehet inkább maradok más módszernél. A csapba öntöttek tisztításáról annyit, hogy a magyarországi szennyvizek többségében tisztitatlanul ömlenek valamelyik nagyobb folyóba. Ha jól tudom, Budapesten a budai oldal szennyvizének 80%-a tisztítatlanul megy a Dunába. Bár a kis brigéciol legalább leoldja a Dunába került olajat és hasonlókat a halakróla 2000-es változat mintha már környezetbarát lenne... egyébként meg nem muszáj azt a biciklirõl leslagozni, én is kis edénykében mosok láncot, aztán megy a csapba, ahol elvileg tisztítják...
Írta 2007. augusztus 15. - 09:22
Láttam, hogy többen emlegettétek a brigeciolt. Érdekes módon ilyen név alatt már két teljesen különbözõ vegyszerrel is találkoztam. Ami viszont mindkettõben közös volt, és ami miatt nagyon ellenzem a használatát, az az, hogy erõsen környezetszennyezõ. Lecsapatod slaggal a brigeciolos lét a láncról, aztán az meg megy normális szennyvíztisztítás nélkül a Dunába, esetleg a kertetekben jól beszivárog a talajba. Sajnos nekem is van még belõle, de azon agyalok, hogy vagy viszem a veszélyes hulladékgyûjtõbe az egészet, vagy kitalálok valamit a használt, vízzel lemosott brigeciol egybegyûjtésére és tárolására, és a kapott elegyet viszem a veszélyes gyûjtõbe.
a 2000-es változat mintha már környezetbarát lenne... egyébként meg nem muszáj azt a biciklirõl leslagozni, én is kis edénykében mosok láncot, aztán megy a csapba, ahol elvileg tisztítják...
Írta 2007. augusztus 15. - 08:40
Írta 2007. augusztus 13. - 22:11
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2007. augusztus 02. - 21:42
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. augusztus 02. - 21:14
Köszi elõre is a válaszokat
Írta 2007. augusztus 01. - 10:30
Használtam, nem jött be. Nagyon gyakran kellett használni, mert hamar "lekopott."
Ilyen ez a popszakma...
vagy gyakran kensz, cserébe tiszta maradsz, vagy tartós kenés és minden mocskot összeszedsz.
(Bár szerintem a kérdés nem csupán esztétikai: egy minden mocskot összeszedõ lánc szerintem simán tud annyi kárt csinálni, mint egy száraz)
Írta 2007. július 31. - 20:08
Használtam, nem jött be. Nagyon gyakran kellett használni, mert hamar "lekopott."és használtál már szárazra való fajtát is?
nekem is wet van, és gondoltam veszek száraz idõbe valót inkább, mert ez gyûjti a port, vizes meg sokkal ritkábban lesz nálam, mint poros.
vagy sz*rjam le?
úgyis mindegyik porosodik?
amúgy tényleg jó..
Írta 2007. július 31. - 16:51
LX az már nem rossz. Nekem is az van.
Én gyak. csak ideális körülmények között megyek (ritkán van idõm montizni, az egysebimet jobban használom), tehát nem is szedem szét gyakran. A rendszeres az évi 1 nagytakarítás. Ha patakban nem merültél tengelyig akkor nem lehet nagy gond
Mondom szerintem a csapágyzsírt nem érdemes túlbonyolítani, sokkal kényesebb szerintem a lánc kenése.
nem figyeltem rá mennire merülök el, gyorsan mentem át a patakon. a lánc kenés az vili, az kap is anyagot bõven, egyidõben a spd pedál is egy kicsit (nem árt ha le is tudok szállni a bringáról)...
Írta 2007. július 31. - 16:43
Én gyak. csak ideális körülmények között megyek (ritkán van idõm montizni, az egysebimet jobban használom), tehát nem is szedem szét gyakran. A rendszeres az évi 1 nagytakarítás. Ha patakban nem merültél tengelyig akkor nem lehet nagy gond
Mondom szerintem a csapágyzsírt nem érdemes túlbonyolítani, sokkal kényesebb szerintem a lánc kenése.
ZolkoW:
Lánc esetében nekem szintén a gyakori karbantartás jött be átlagos kenõanyaggal. Most Dry Lube-om van szerintem az nagyon kafa. Nem tapad bele a mocsok.
Írta 2007. július 31. - 16:20
leginkább zsírt
Viccet félretéve: szerintem semmi speciális nem kell - érsd: lítiumbázisú gépzsír teljesen jó, hiszen nem szélsõséges körülmények között forog a csapágy. Viszont ha nem túl jó az agy tömítettsége, akkor ezt a nem túl különleges anyagot érdemes gyakran kenni, szédszedéssel-tisztítással.
Ha van otthon valami komolyabb - Metabond - azt szerintem csak a vízállósága miatt érdemes használni, de szerintem kicsit nehezebben jár a csapágy vele.
nincs otthon semmi komolyabb cucc, venni kell....azért kérdezem. Ha lenne metabond pl. akkor nem kérdezem meg
lx csapágyak, nincs velük gond. hétvégén sikerult vele kicsit patakozni, és nem ártana belenéznem...hangja nincs...szépen jár
milyen surun szoktad szétszedni?
Írta 2007. július 31. - 15:56
Motorex - én egész szezonban wet lube-ot használok. Vagy Finish Line, de az meg nem nagyon van itthon.
és használtál már szárazra való fajtát is?
nekem is wet van, és gondoltam veszek száraz idõbe valót inkább, mert ez gyûjti a port, vizes meg sokkal ritkábban lesz nálam, mint poros.
vagy sz*rjam le?
úgyis mindegyik porosodik?
amúgy tényleg jó..
Írta 2007. július 31. - 15:35
Viccet félretéve: szerintem semmi speciális nem kell - érsd: lítiumbázisú gépzsír teljesen jó, hiszen nem szélsõséges körülmények között forog a csapágy. Viszont ha nem túl jó az agy tömítettsége, akkor ezt a nem túl különleges anyagot érdemes gyakran kenni, szédszedéssel-tisztítással.
Ha van otthon valami komolyabb - Metabond - azt szerintem csak a vízállósága miatt érdemes használni, de szerintem kicsit nehezebben jár a csapágy vele.