Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Please log in to reply
1640 replies to this topic

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Végülis esõs idõre való csepegtetõs TF2-t vettem 750 pénzért,még k i kell tapasztalni mennyit rakak rá,ma több került a láncra a kelleténél.
www.sintesibikes.com

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Ém telóra TF2-t fújok,boltban ezt ajánlották.
Rohloff olajat honnan tudok szerezni?

http://www.allez.hu/shop/

Bár kicsit sûrû és nem folyik olyan könnyen be szerintem a "láncba".

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Van egy módszer, amit a profi csapatok szerelõi elõszeretettel alkalmaznak: a láncot hagyományos módon kenik, alaposan letörölgetik, majd egy adag zsírt vesznek a kezükbe (gumikesztyûben) és abban végighúzzák a láncot. A zsír leszigeteli a réseket és így a lánc sokkal tovább bírja.

Országúton mûködhet de montin a zsír összeszedi a port és szétkoptatja a láncot,ez inkább profi országúti versenyzõknél lehet megoldás ahol tényleg megy 200km-t ott akár esõt port is kaphat,de a következõ etapon már úgy is másik lánccal megy.
www.sintesibikes.com

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Majd lekopik, közben töröld le ami lejött róla.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Hardhat

Hardhat

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Ma mentem egy elég sáros túrát és takarítás után rozsdafoltokat találtam a láncon. Reggel még semmi iyesmi nem volt.
Szerintetek ezzel mit lehet kezdeni? Egyáltalán lehet egy nap alatt lehet ilyen?

Így nézett ki a lánc menet közben:http://lh3.ggpht.com....JPG?imgmax=512

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Van egy módszer, amit a profi csapatok szerelõi elõszeretettel alkalmaznak: a láncot hagyományos módon kenik, alaposan letörölgetik, majd egy adag zsírt vesznek a kezükbe (gumikesztyûben) és abban végighúzzák a láncot. A zsír leszigeteli a réseket és így a lánc sokkal tovább bírja.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Ém telóra TF2-t fújok,boltban ezt ajánlották.
Rohloff olajat honnan tudok szerezni?
www.sintesibikes.com

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 posts

Erre:http://forum.bikemag...8&postcount=420
valaki valamit?:pomocy_na

No...kaptam egy jó tippet, holnap megnézem:
Fehérvári - Kondorosi sarok: OMV kút
DoItYourself mosó "sterilmóval", ha minden igaz 100Ft/50sec

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Tán nézz be a XI. ker -ben a Bogár utcai autó mosóba - Budafoki út-Szerémi út között. Kézi mûhely, hátha megcsinálják némi baksisért! :)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
suntour oldalán találtam olyan infot h teflonos olajat érdemes a szimering tájékára kenni néha. de én mindenhol cask teflonos láncpray-t látok. tud vki teflon OLAJ-at?
én láncra eddig sima motorolajat raktam cseppentve a görgõ kétoldalára ahol a lapok súrlódnak olcsó is port se szedi anyia 200km-t ez is kibír. vagy láncfûrész olajat ha akad itthon:)

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 posts
Erre:http://forum.bikemag...8&postcount=420
valaki valamit?:pomocy_na

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Én a bringa szerelõ tanácsára a nála kapható, sima mûszerolajat használom. Brigéciolos takarítás után, ha jól letörlöm a felesleget, akkor 100-150 km-t kibír és még a dzsuvát se nagyon szedi össze. És roppant olcsó.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts

Ami nekem bejött - már sok-sok éve - lánc mosóbenzinben tisztára lemos, lecsepegtet, kiszárít.
Utána fellógat, TF2-vel befúj. Lecsepegtet, kicsit szárít, majd a letisztított hajtómû/hátsó sorra felszerel, és finoman adagolt Rohloff, ahogy fentebb Dante leírta.
Na ez jól mûkszik.

Az én módszerem teljesen ugyanez ugyanezekkel a szerekkel és szintén csak ajánlani tudom.

Télen a Rohloff csepp dermedve megáll a láncon (hûs garázs), ekkor a Weldtite TF2 Wet olaj jön, mert azt mindig beissza a lánc és tényleg szuper tartósan ken. A hátránya, hogy akárhogy törlöm is le a felesleget, hajtás közben összepöttyözi a vázat, váltót, hajtómûvet, felnit (V féknél érdekes lehet).

Nyáron poros menetek elõtt használom a Weldtite TF2 Dry olajat, ami hibátlan és tiszta marad a rendszer a tekerés végén is. Igaz, hogy hamarabb kezd el a lánc hangot adni, de 100 km terepet kibír.

Persze a benzin fürdõ és TF2 spray 200-300 km körül minden évszakban rendszeres 4 lánc forgatásával.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Ami nekem bejött - már sok-sok éve - lánc mosóbenzinben tisztára lemos, lecsepegtet, kiszárít.
Utána fellógat, TF2-vel befúj. Lecsepegtet, kicsit szárít, majd a letisztított hajtómû/hátsó sorra felszerel, és finoman adagolt Rohloff, ahogy fentebb Dante leírta.
Na ez jól mûkszik.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Érdemes. Nem is horrordrága. Ha jól kened fel, nem ész nélkül, átforgatva az egészet, hanem finoman, mindig csak a görgõre cseppentve egy cseppet, majd 2-3 átforgatás után megtörlöd, akkor gyakorlatilag tiszta lánccal fogsz menni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vcsabesz

vcsabesz

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Köszönöm a tanácsokat. Most Weldtite TF2-t használok. Ha sikerül valahol Rohloff olajat találnom akkor kipróbálom.

erdeiember

erdeiember

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Würth 2000 lánczsír sray

Több termék kipróbálása után ez nyert

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Mit ajánlotok lánc olajozásra? WD40 ill teflon spray nem túl jó, ugye?

Rohloff.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Weldtite (tf2) wet, én ezt használom, sokat bír 200-300km-t vagy akár többet, csak szedi a port.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nem, mert egyik sem olaj. A WD40 fõleg nem, az csak "nyomokban" tartalmaz olajat. :)

Hát, saját tapasztalatom néhány márkával:
Finish Line Krytech - hamar lepereg, csak oútra jó
Finish Line Cross Country - szedi a sarat, de egész jó, hóban-fagyban is!
Finish Line Dry - hamar lepereg
Motorex Dry Lube - lepereg 50 km alatt, alkalmatlan bármire
Motorex Wet Lube - egyel jobb, de 100 fölött ez se bírja
Rohloff - veszettül jó, 200 km-t simán kibír, akármilyen az idõjárás, de fagyban ledermed, s akkor akármennyit teszel rá, nyikorogni fog picit a lánc
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)