Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1674 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Brigeciol 2000, mosóbenzin, lakkbenzin, petróleum a leggyakoribb tisztítószer, amit használnak.
Kend le a láncod láncolajjal! A használat során le fog peregni róla a felületi rozsda.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Szevasztok!

Nincsen semmilyen lántisztítóm, benzinem, ígyhát leszedtem a szinte új (5-600km) LX láncomat és (nem nevetni) szappanos vízben tisztítottam meg, már amennyire szappanos vízben lehet. Ezután felaksztottam száradni mint egy zoknit.

Most nézem, a láncon apró felületi roszdafoltok vannak, ezek könnyen lejönnek, ha körömmel megdörgölöm õket.

Ennél többet vártam egy LX lánctól. Legalább ne rozsdásodjon...

Most akkor kukázhatom a láncomat, vagy mi van?

üdv
J

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én le szoktam veretni a mocskot (olajsár) a fogassorról, láncról, tányérokról magasnyomásúval, aztán letörölgetem õket, és szépen beolajozom. csapágyaknál meg csak nedves ronggyal pucolok, kivéve HT2 középcsapi - onnan néha ki kell veretni a mocskot, de már 2 éve bírja, talán most kezdett el picit cincogni. bowdent meg kenem/cserélem, amikor szükségét érzem.

de szerintem jobb megelõzni a bajt 5 perc törölgetéssel meg olajozással, mint drága pénzért venni új cuccokat.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én ha esõ esik, szoktam menni csapatni néha, megmosom utána fajintosan a bicajt, és ugyanúgy mûködik minden. Pedig nem valami hejde a bowdenezés, még csak nem is jó.
Lehet, hogy én rontok el valamit? Port rendszeresen kap, minden körülmény közt van használva. Sosem kentem még meg.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
milliofele knoanyagot probaltam mar, de lancra legjobban a lancforesz kenoolaj valt be, nem szedi a port, hosszan bennemarad, jo a szalhuzokepessege. Bowdenkenesre pedig Michlen extra fine grease, azzal soha nem rohadt meg be a valtom.

----

FÁJVÓ

----

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Nekem csepegtetõs is van,az Xtreme wet,az se szedi annyira a port.
www.sintesibikes.com

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Én most csepegtetõs TF2 Dry-t vettem kb. 800 forintért Szfváron. Asszem 100 ml. Egész jó, fele annyira sem szedi a koszt mint az RSP red oil. Mondjuk minden tekerésnél kenni kell, de valamit valamiért.

Én azért szeretnék most csepegtetõset, mert a pumpásból a fele nem is a láncra ment, hanem a földre :)

J.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Adott egy B+ Travel 2csapágyas hátsóagy, a csapágyakat kiütöttem. A jobb oldalon, a kazettatest végén ahol a csapágy ült, ott van két bevágás. Ez gondolom olyan valami, mint a menetes racsnik zárógyûrûjén a két kis luk. A kérdésem az, hogy ez normál menetes, vagy fordított???

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Én most csepegtetõs TF2 Dry-t vettem kb. 800 forintért Szfváron. Asszem 100 ml. Egész jó, fele annyira sem szedi a koszt mint az RSP red oil. Mondjuk minden tekerésnél kenni kell, de valamit valamiért.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

én most lánckenésre repsol olajat használok,amit motorra ajánlanak.eléggé sokáig rajta marad a láncon,egyetlen hibája,hogy megtud fogni mindent az égvilágon,de ezt a WD-40 is tudja produkálni

Repsol olaj:D:D
az olyan mint a ragasztó,nekem nagyon nem jött be, az úgy szedi a koszt.
www.sintesibikes.com

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

Szevasztok!

TF2-t szerenék venni, nem sprés, hanem csepegtetõs kivitelben.
Merre olcsó?

üdv
J.

keress rá egy e-boltban

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Szevasztok!

TF2-t szerenék venni, nem sprés, hanem csepegtetõs kivitelben.
Merre olcsó?

üdv
J.

Mango

Mango

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
nagyon köszönöm a válaszokat! mkinek szép napot!

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás

Hátha erre jár vki..a kérdésem az lenne, hogy a rozsdát mivel tudom leszedni a bringámról, és hogyan lehet megelõzni, hogy ismét olyan legyen?Nem a lánc rozsdás, hanem a kisebb csavarok, nyeregcsõbilincs stb..Kösz!

WD-40-es spray illetve petróleum is jó a felületi rozsda eltávolítására. Megelõzésre pedig bármilyen olajjal vékonyan bekenve vagy TF2 spray vagy szilikon spray.
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Drótkefe. Vagy rézdrótkefe. Aztán olajos ronggyal törlés.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Olaj + sika-mika. Vegyszerekkel meg nem javasolt próbálkozni, mert, ami a rozsdár leszedi, az az alapfémet is megtámadja.
Megelõzés: rendszeres tisztogatás, olajozás, zsírozás, illetve ha van egy kis zsetonod rá, akkor csere rozsdamentes acélra, alura, vagy titánra.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Mango

Mango

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Hátha erre jár vki..a kérdésem az lenne, hogy a rozsdát mivel tudom leszedni a bringámról, és hogyan lehet megelõzni, hogy ismét olyan legyen?Nem a lánc rozsdás, hanem a kisebb csavarok, nyeregcsõbilincs stb..Kösz!

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Ha valaki tud összefüggésekben gondolkodni és ismeri azt az állapotot, hogy "most tökéletes" és késõbb ehhez tud viszonyítani, akkor fölösleges mindig megnéznie a szakácskönyvet, hogy most már elégkoszoseabringám, vagy még várhatok a tisztítással. Ha sikerült fejben összerakni a folyamatábrát és még nem vagy nagyon ki, akár le is írhatod... bár tök fölösleges. erre mondják a tanárok a suliban, hogy írjál csak puskát nyugodtan, legalább azalatt megtanulod az anyagot!

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
én most lánckenésre repsol olajat használok,amit motorra ajánlanak.eléggé sokáig rajta marad a láncon,egyetlen hibája,hogy megtud fogni mindent az égvilágon,de ezt a WD-40 is tudja produkálni

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
TF2-nél nekem is így volt,40-50km,és megint rongyal törlés+fújás.
www.sintesibikes.com