Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Please log in to reply
1640 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Valamilyen jófajta zsírt keresek a kerékagy csapágyainak kenésére. A Zefal Litium megfelel erre a célra?

A sebesség mindent megold.

killerbogi

killerbogi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Kenõanyagok, motorolajok, Mobil1, ESSO kedvezményes áron a Mindent Kapni Webáruházból.
http://www.mindentkapni.hu

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én mostanság csak mechanikai módszerekkel tisztítom, aztán TF2. Tudom, híg de legalább nem szedi össze a koszot. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
A "túltisztítás" is káros. Szóval nem szabad beáztatni, mert a görgõk alatt olajból és szutyokból kábé egy "perelyezés" jön létre, ami szintén véd a kopás ellen. Az áztatással, különösebben a bloke által említett többlépcsõssel, ezt kimosod belõle. Mire újra kialakul, azalatt is kopik, nem is keveset. Sokkal inkább érdemes pl Briegeciollal csak "áttörölni", majd jó alaposan lemosni, s úgy nekiállni kenni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
nekem van egy módszerem, amit már használok egy ideje: petróleumot kiöntök egy tálkába, bele a lánc, mosás, aztán a petróleumot visszaöntöm a flakonba. Ezt megismétlem benzines folttisztítóval, aztán denaturált szesszel. A petróleum mostanra már teljesen fekete, de a denaturált szesz még mindig áttetszõ. A sorrend azért ez mert az utolsó párolog legjobban, pár perc és már kenhetõ a lánc. Én a Rohloffra esküszöm.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Én brigécolt használok, sok ideje, szerintem az egyik legjobb dolog. Vízbázisút kell venni, nem a kõolajbázisút.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Brigeciol 2000, mosóbenzin, lakkbenzin, petróleum a leggyakoribb tisztítószer, amit használnak.
Kend le a láncod láncolajjal! A használat során le fog peregni róla a felületi rozsda.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest
Szevasztok!

Nincsen semmilyen lántisztítóm, benzinem, ígyhát leszedtem a szinte új (5-600km) LX láncomat és (nem nevetni) szappanos vízben tisztítottam meg, már amennyire szappanos vízben lehet. Ezután felaksztottam száradni mint egy zoknit.

Most nézem, a láncon apró felületi roszdafoltok vannak, ezek könnyen lejönnek, ha körömmel megdörgölöm õket.

Ennél többet vártam egy LX lánctól. Legalább ne rozsdásodjon...

Most akkor kukázhatom a láncomat, vagy mi van?

üdv
J

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
én le szoktam veretni a mocskot (olajsár) a fogassorról, láncról, tányérokról magasnyomásúval, aztán letörölgetem õket, és szépen beolajozom. csapágyaknál meg csak nedves ronggyal pucolok, kivéve HT2 középcsapi - onnan néha ki kell veretni a mocskot, de már 2 éve bírja, talán most kezdett el picit cincogni. bowdent meg kenem/cserélem, amikor szükségét érzem.

de szerintem jobb megelõzni a bajt 5 perc törölgetéssel meg olajozással, mint drága pénzért venni új cuccokat.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Én ha esõ esik, szoktam menni csapatni néha, megmosom utána fajintosan a bicajt, és ugyanúgy mûködik minden. Pedig nem valami hejde a bowdenezés, még csak nem is jó.
Lehet, hogy én rontok el valamit? Port rendszeresen kap, minden körülmény közt van használva. Sosem kentem még meg.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
milliofele knoanyagot probaltam mar, de lancra legjobban a lancforesz kenoolaj valt be, nem szedi a port, hosszan bennemarad, jo a szalhuzokepessege. Bowdenkenesre pedig Michlen extra fine grease, azzal soha nem rohadt meg be a valtom.

----

FÁJVÓ

----

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Nekem csepegtetõs is van,az Xtreme wet,az se szedi annyira a port.
www.sintesibikes.com

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest

Én most csepegtetõs TF2 Dry-t vettem kb. 800 forintért Szfváron. Asszem 100 ml. Egész jó, fele annyira sem szedi a koszt mint az RSP red oil. Mondjuk minden tekerésnél kenni kell, de valamit valamiért.

Én azért szeretnék most csepegtetõset, mert a pumpásból a fele nem is a láncra ment, hanem a földre :)

J.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Adott egy B+ Travel 2csapágyas hátsóagy, a csapágyakat kiütöttem. A jobb oldalon, a kazettatest végén ahol a csapágy ült, ott van két bevágás. Ez gondolom olyan valami, mint a menetes racsnik zárógyûrûjén a két kis luk. A kérdésem az, hogy ez normál menetes, vagy fordított???

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Én most csepegtetõs TF2 Dry-t vettem kb. 800 forintért Szfváron. Asszem 100 ml. Egész jó, fele annyira sem szedi a koszt mint az RSP red oil. Mondjuk minden tekerésnél kenni kell, de valamit valamiért.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

én most lánckenésre repsol olajat használok,amit motorra ajánlanak.eléggé sokáig rajta marad a láncon,egyetlen hibája,hogy megtud fogni mindent az égvilágon,de ezt a WD-40 is tudja produkálni

Repsol olaj:D:D
az olyan mint a ragasztó,nekem nagyon nem jött be, az úgy szedi a koszt.
www.sintesibikes.com

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 posts

Szevasztok!

TF2-t szerenék venni, nem sprés, hanem csepegtetõs kivitelben.
Merre olcsó?

üdv
J.

keress rá egy e-boltban

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest
Szevasztok!

TF2-t szerenék venni, nem sprés, hanem csepegtetõs kivitelben.
Merre olcsó?

üdv
J.

Mango

Mango

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
nagyon köszönöm a válaszokat! mkinek szép napot!

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 posts

Hátha erre jár vki..a kérdésem az lenne, hogy a rozsdát mivel tudom leszedni a bringámról, és hogyan lehet megelõzni, hogy ismét olyan legyen?Nem a lánc rozsdás, hanem a kisebb csavarok, nyeregcsõbilincs stb..Kösz!

WD-40-es spray illetve petróleum is jó a felületi rozsda eltávolítására. Megelõzésre pedig bármilyen olajjal vékonyan bekenve vagy TF2 spray vagy szilikon spray.
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)