Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1653 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Nekem van majdnem ilyen. Nem a legerõsebb de a semminél azért többet ér. Biztos létezik sokkal jobb is. Az nem szélesített. Ez olcsó volt, 1200-1400,- körül az Europarkban a Határ útnál. Ott áru bemutatásnál használják. Nekem már szerelésnél segített.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Szerintem az a jóállvány, amelyiknek a 2 kampója a lánc és a támvillát tartja meg. Azon kiszedett hátsó kerékkel is megmarad a paripa, ergo szerelésre is alkalmasabb.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Ismeri valaki ezt a produktumot?

http://bikemag.hu/sh...artarto-allvany

Megéri nem gagyi?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Konkrétan most szilváson 6 csapágyam ázott be és mindegyik tömített volt.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Úgy érted, hogy tömítettlen csapágyakat is használnak? No de akkor csak raknak oda valamit, hogy a kenõanyagot bent a koszt pedig kint tartsák.
...vagy ne legyek ennyire naív? :)

Nem használnak golyós csapágyazást.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Nem igaz.;)

Úgy érted, hogy tömítettlen csapágyakat is használnak? No de akkor csak raknak oda valamit, hogy a kenõanyagot bent a koszt pedig kint tartsák.
...vagy ne legyek ennyire naív? :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A bal oldali kart leszedtem. A jobb oldali, amin integralva van a tengely, nah az nem jon ki. Eddig siman kihuztam a tengelyt a monoblokkbol, de most lotyog, de nem jon ki:chin:

És ennek egyébként mi köze a topichoz?
Gondolom integrált a hajtómûved (Giga-X-Pipe). Fogsz egy gumikalapácsot - ha nincs akkor falap és hagyományos kalapács - és kiütöd.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
A bal oldali kart leszedtem. A jobb oldali, amin integralva van a tengely, nah az nem jon ki. Eddig siman kihuztam a tengelyt a monoblokkbol, de most lotyog, de nem jon ki:chin:

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
úgy érted, hogy a kart nem tudod lehúzni a tengelyrõl? lehúzószerszámmal le kell jönnie. elõfordul hogy kézzel le lehet venni, de ütögetni (bármit is értesz ez alatt) nem nagyon kéne

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Sziasztok!

Egy problémám lenne: Truvativ Stylot szednem szet, de a tengelyt nem tudom kihuzni (csak lotyog, de valamiben megakad), probaltam utogetni, semmi...:(. Egyszer mar szetszedtem es akkor siman kihuztam.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Gracias! :) Szétbontok egy ilyen pontot, az a legbiztosabb. Ha perselyes, akkor valami kenõanyagot azért pöttyintek oda.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Lehet félig OFF, de a pirossal jelölt pontokon milyen csapágyak lehetnek és õket mivel érdemes kenni? http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

amiket bekarikáztol ott semmilyen (legalábbis a rugóstag bekötési pontjai nem csapágyazottak a tag furatiban van egy egy persely, a másik kettõben vagy semmi vagy szintén max vmi persely. ezeknél a vázaknál csak a 2 fõ forgáspont csapágyazott. konánál a dawg és a coiler amiknek még a linkplate - támvilla forgáspontja is csapágyazott, a linkplate láncvilla ott sem)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

de szerintem az összes minõségi össztelósnál saját porzáró gyûrûvel rendelkezõ, -2RS jelzésû ipari csapágyat használnak (gumi borítású tömítés, mindkét oldalon)

Nem igaz.;)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Lehet félig OFF, de a pirossal jelölt pontokon milyen csapágyak lehetnek és õket mivel érdemes kenni? http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
A váz teljesen új, ez volt az elsõ dagonyás bevetése. Akkor ezek szerint egy átnézést mindenképp megér, még ha nem is kell túl lihegnem a dolgot. Köszi a válaszokat!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nálam a hibáson kívüli csapágyakban még a zsír eredeti színe is látszott és a futásuk is hibátlan volt. Szóval lehet, hogy esetenként beszivárgott a víz, de a sár nem (a rosszban is "csak" a golyó repedt szét, az sem a kosztól ment tönkre).
Ha epyc mindenképpen újra akarja kenni a csapágyakat, akkor ahhoz ki kell szedni, porzárókat kipattintani (sérülésmentesen), átmosni, bezsírozni és vissza az egészet. Szerszámokkal és némi kézügyességgel ez nem gond, csak kérdés, hogy egy dagonya után szükség van-e erre.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha nem túl régi a bringa és nem is sok dagonyázásnak lett kitéve, akkor szerintem felesleges a forgáspontokat szétszedni. Nálam 2 év mindenféle használat után állt be 1 csapágy a 8 közül. A Kona felépítését ugyan nem ismerem, de szerintem az összes minõségi össztelósnál saját porzáró gyûrûvel rendelkezõ, -2RS jelzésû ipari csapágyat használnak (gumi borítású tömítés, mindkét oldalon). Ezekbe azért nem egykönnyen folyik be a sáros lé.

Simán beáznak.

A sebesség mindent megold.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ha nem túl régi a bringa és nem is sok dagonyázásnak lett kitéve, akkor szerintem felesleges a forgáspontokat szétszedni. Nálam 2 év mindenféle használat után állt be 1 csapágy a 8 közül. A Kona felépítését ugyan nem ismerem, de szerintem az összes minõségi össztelósnál saját porzáró gyûrûvel rendelkezõ, -2RS jelzésû ipari csapágyat használnak (gumi borítású tömítés, mindkét oldalon). Ezekbe azért nem egykönnyen folyik be a sáros lé.

Trance

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Minden forgáspontod csapágyas. Szerintem megér egy átnézést a Szilvás után, még ha röviden mentél is. ;)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Új vagyok még az össztelósok közt és a hétvégi szilvás maraton után ma jött egy nagyobb karbantartás, ellenben nem tudom, hogy a forgáspontokat mivel kenjem, illetve mennyire lehet ezeket megbontani. Egy Kona Four a váz, amivel most megyek. Ha jól tudom, a fõ forgáspontok csapágyazottak, de pl. a támvilláknál lévõ kisebbek nem tudom milyenek (csúszócsapágy esetleg?). Mennyire érdemes szétszedni és mivel kenjem ezeket?