Jelentkezz be Regisztrálj

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta 2009. július 03. - 21:29

Írta 2009. július 03. - 20:45

[sirva-vinnyogva-foldon hemperegve rohogok]
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. július 03. - 20:15

persze, a rázogatás és a lógatás együttes hatására....meg mert nem vanisht használtok....Szóval azt mondod, hogy a mosás után kinyúlik? Ez érdekes. De mitõl, meg hogy? Azt értem hogy nyúlik, de a mosástól???
)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. július 03. - 19:47

Ezt a hozzászólást gondold át még egyszer!Szóval azt mondod, hogy a mosás után kinyúlik? Ez érdekes. De mitõl, meg hogy? Azt értem hogy nyúlik, de a mosástól??? :chin::scared:

Írta 2009. július 03. - 18:43

4 Ha az új láncot az elsõ használat elõtt ugyanide fellógatod és bejelölöd a hosszát, meglepódve fogod látni mennyit "nyúlott" a láncod az elõzõ mosás óta :-(
Szóval azt mondod, hogy a mosás után kinyúlik? Ez érdekes. De mitõl, meg hogy? Azt értem hogy nyúlik, de a mosástól??? :chin::scared:
Egyébként majdnem ugyanúgy csinálom ahogy te, csak én benzin helyett petróleumot használok és nem rázogatom, hanem csak hagyom egy éjszakát ázni. Kényelmesebb vagyok

Írta 2009. július 02. - 15:04

1,
Gyakrabban kell újrakenni, ez nálam kb 50-60Km-t ill minden egyes
túrát jelenti. Essõ könnyebben leszedi.
2,
Sokkal drágább.
3,
ha szobában kened (nekem spráznem kellett) be akkor belélegzed azt a vackot, ami valószínûleg semmi jót nem tesz a tüdõdnek.
Én vettem egy 100ml-es mûszerolaj-flaskát, ezt magammal tudom vinni, nagyon olcsó, könnyen használható, essõállóbb mint a teflonos lötyi.
A hátránya hogy piszkos lehetek tõle, de az erdõben amúgyis sokmindentõl piszkos lehetsz...
A szilikonnak monti felhasználás mellett szerintem _semmilyen_ elõnye nincsen. (én szilikonnal kezdtem)
J.
én mostanában szilikon spray-t használok kenésre.eddig még nem tapasztaltam hátrányt,a retket se szedi össze.
Írta 2009. július 01. - 17:32

Írta 2009. június 30. - 22:09

Mindezek ellenére visszatettem a gépre, adtam neki rohloff olajat a csapok széléhez meg a lapok közé is. Valószínüleg keveset mert olyan hangja van mint valami darálónak pedig látszik hogy olajos. Túlzásba nem akarok esni régen is elöfordult velem szépen úgy beolajoztam, hogy a komplett bicaj csúszott.
Írta 2009. június 30. - 21:37

Bármelyik oldószerrel mûködik a dolog, de benzin gyorsan párolog és nem kell még kunsztokat csinálni mint pl. a brigéciollal.
1 Fémtiszta lesz
2 Nem b...d össze a fûrdõkádat
3 A benzinben leülepedik a kosz így többször is felhasználható
4 Ha az új láncot az elsõ használat elõtt ugyanide fellógatod és bejelölöd a hosszát, meglepódve fogod látni mennyit "nyúlott" a láncod az elõzõ mosás óta :-(
Sziasztok!
Mivel tudnám leghatékonyabban megtisztítani fémtisztára a láncomat? Gyárilag elég sok olaj volt rajta, idõközben rengeteg port/mocskot összeszedett, szóval megérett a tisztításra.
Köszi!
http://picasaweb.google.com/Bigtibike
Írta 2009. június 30. - 20:32

én mostanában szilikon spray-t használok kenésre.eddig még nem tapasztaltam hátrányt,a retket se szedi össze.
Csak annyi hatranya van, hogy 5000 helyett mondjuk 4000 km hasznalodik el.
WD40 is hasonlo feature keszlettel bir.
A lanc nem is erdekelne, de az elso lanckerekek dragak es azok is jobban kopnak.
Írta 2009. június 30. - 17:18

Írta 2009. június 30. - 15:50

Írta 2009. június 30. - 13:34

Írta 2009. június 30. - 13:12

Mivel tudnám leghatékonyabban megtisztítani fémtisztára a láncomat? Gyárilag elég sok olaj volt rajta, idõközben rengeteg port/mocskot összeszedett, szóval megérett a tisztításra.
Köszi!
Írta 2009. június 07. - 14:15

Írta 2009. június 07. - 12:39

Üdv! Pont ma délelõtt vettem ilyet (Wet verzió), mert a másik fajta épp nem volt. (elõtte a Dry változatot használtam megelégedéssel) Szóval ez a matéria sûrûbb jóval, mint a másik ezért ajánlják nedves körülmények közé. Gyorsan le is kezeltem a láncot, majd áttöröltem. Gondoltam, hogy erre jobban tapad majd minden ami terepen fellehetõ. Ez beigazolódott a délutáni csapatás utáni karbantartáskor: a jellegzetes fekete "olajsár" megjelent a láncon, soron, a vátó kerekein, míg a másikat használva nem volt ilyen szembetûnõ a por megtapadása. Amúgy jó anyag a tesztek alapján, nálam ma került elõször bevetésre.
Én ezt sem spilázom túl. Még a garázsban találtam kitudja hány éves motor olajat. Motorba már nem tenném bele, érthetõ okoknál fogva, de a lánc kezelésére tökéletes. Sõt! Mivel elég viszkózus, nálam az olajsár fogalma ismeretlen fogalom.
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy bár terepen megyek a legtöbbet, minden csapatás után rögtön lemosom a bicajt amit rögtön a lánc olajozása követi. Mert ez nem olyan olaj, hogy csak ráteszem azt elfelejtem +(elképzelhetetlen, hogy több napos sár virítson a gépemen)
De ha száraz az idõ, akkor is legalább hetente újraolajozom, amint kezdem érezni/hallani, hogy száraz a lánc. Szóval nálam a karbantartás kézben jár a használattal.
Írta 2009. június 07. - 01:17

Hát lehet hogy én puritán vagyok de már vagy 10 éve csak husqvarna lánckenõolajat/láncfürészre valót használok ami alacsony höfokra is jó, és nagyon tapad. Azelõtt vagy 50 terméket kipróbáltam de nekem ez bevált. Igaz a piszkot összegyüjti , és nyulós, de kopás a láncon vagy a fogakon szinte semmi. Persze nem akarok senkit rábeszélni, de én nem igazán éreztem különbséget és az ára sem mellékes, 1000 ml/1200 forintÜdv mindenkinek.
A TF2 Extreme lánckenõ olajjal van valakinek jó vagy rossz tapasztalata?
A válaszokat elõre is nagyon köszi mindenkinek.
Írta 2009. június 06. - 21:00

Igen erre szoktam használni, de csak óvatosan. Nem rezzenéstelenül stabil.Arra is jó, hogy bent maradt kerekekkel dolgozzam rajta pl. váltó v. fék állítás?
Ha könnyû a bringád ahhoz jó.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2009. június 06. - 20:30

Üdv! Pont ma délelõtt vettem ilyet (Wet verzió), mert a másik fajta épp nem volt. (elõtte a Dry változatot használtam megelégedéssel) Szóval ez a matéria sûrûbb jóval, mint a másik ezért ajánlják nedves körülmények közé. Gyorsan le is kezeltem a láncot, majd áttöröltem. Gondoltam, hogy erre jobban tapad majd minden ami terepen fellehetõ. Ez beigazolódott a délutáni csapatás utáni karbantartáskor: a jellegzetes fekete "olajsár" megjelent a láncon, soron, a vátó kerekein, míg a másikat használva nem volt ilyen szembetûnõ a por megtapadása. Amúgy jó anyag a tesztek alapján, nálam ma került elõször bevetésre.Üdv mindenkinek.
Írta 2009. június 06. - 20:02