Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Please log in to reply
1640 replies to this topic

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
én mostanában szilikon spray-t használok kenésre.eddig még nem tapasztaltam hátrányt,a retket se szedi össze.

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts

Üdv! Pont ma délelõtt vettem ilyet (Wet verzió), mert a másik fajta épp nem volt. (elõtte a Dry változatot használtam megelégedéssel) Szóval ez a matéria sûrûbb jóval, mint a másik ezért ajánlják nedves körülmények közé. Gyorsan le is kezeltem a láncot, majd áttöröltem. Gondoltam, hogy erre jobban tapad majd minden ami terepen fellehetõ. Ez beigazolódott a délutáni csapatás utáni karbantartáskor: a jellegzetes fekete "olajsár" megjelent a láncon, soron, a vátó kerekein, míg a másikat használva nem volt ilyen szembetûnõ a por megtapadása. Amúgy jó anyag a tesztek alapján, nálam ma került elõször bevetésre.

Én ezt sem spilázom túl. Még a garázsban találtam kitudja hány éves motor olajat. Motorba már nem tenném bele, érthetõ okoknál fogva, de a lánc kezelésére tökéletes. Sõt! Mivel elég viszkózus, nálam az olajsár fogalma ismeretlen fogalom.

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy bár terepen megyek a legtöbbet, minden csapatás után rögtön lemosom a bicajt amit rögtön a lánc olajozása követi. Mert ez nem olyan olaj, hogy csak ráteszem azt elfelejtem +(elképzelhetetlen, hogy több napos sár virítson a gépemen)

De ha száraz az idõ, akkor is legalább hetente újraolajozom, amint kezdem érezni/hallani, hogy száraz a lánc. Szóval nálam a karbantartás kézben jár a használattal.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Üdv mindenkinek.

A TF2 Extreme lánckenõ olajjal van valakinek jó vagy rossz tapasztalata?

A válaszokat elõre is nagyon köszi mindenkinek.

Hát lehet hogy én puritán vagyok de már vagy 10 éve csak husqvarna lánckenõolajat/láncfürészre valót használok ami alacsony höfokra is jó, és nagyon tapad. Azelõtt vagy 50 terméket kipróbáltam de nekem ez bevált. Igaz a piszkot összegyüjti , és nyulós, de kopás a láncon vagy a fogakon szinte semmi. Persze nem akarok senkit rábeszélni, de én nem igazán éreztem különbséget és az ára sem mellékes, 1000 ml/1200 forint

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Arra is jó, hogy bent maradt kerekekkel dolgozzam rajta pl. váltó v. fék állítás?

Igen erre szoktam használni, de csak óvatosan. Nem rezzenéstelenül stabil.
Ha könnyû a bringád ahhoz jó.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Üdv mindenkinek.

Üdv! Pont ma délelõtt vettem ilyet (Wet verzió), mert a másik fajta épp nem volt. (elõtte a Dry változatot használtam megelégedéssel) Szóval ez a matéria sûrûbb jóval, mint a másik ezért ajánlják nedves körülmények közé. Gyorsan le is kezeltem a láncot, majd áttöröltem. Gondoltam, hogy erre jobban tapad majd minden ami terepen fellehetõ. Ez beigazolódott a délutáni csapatás utáni karbantartáskor: a jellegzetes fekete "olajsár" megjelent a láncon, soron, a vátó kerekein, míg a másikat használva nem volt ilyen szembetûnõ a por megtapadása. Amúgy jó anyag a tesztek alapján, nálam ma került elõször bevetésre.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Üdv mindenkinek.

TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Arra is jó, hogy bent maradt kerekekkel dolgozzam rajta pl. váltó v. fék állítás?

Azt valaki nem tudja megmondani per pillanat egy ilyen állványt a budai oldalon hasonló árban hol tudnék megvenni?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Nekem van majdnem ilyen. Nem a legerõsebb de a semminél azért többet ér. Biztos létezik sokkal jobb is. Az nem szélesített. Ez olcsó volt, 1200-1400,- körül az Europarkban a Határ útnál. Ott áru bemutatásnál használják. Nekem már szerelésnél segített.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Szerintem az a jóállvány, amelyiknek a 2 kampója a lánc és a támvillát tartja meg. Azon kiszedett hátsó kerékkel is megmarad a paripa, ergo szerelésre is alkalmasabb.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Ismeri valaki ezt a produktumot?

http://bikemag.hu/sh...artarto-allvany

Megéri nem gagyi?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Konkrétan most szilváson 6 csapágyam ázott be és mindegyik tömített volt.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Úgy érted, hogy tömítettlen csapágyakat is használnak? No de akkor csak raknak oda valamit, hogy a kenõanyagot bent a koszt pedig kint tartsák.
...vagy ne legyek ennyire naív? :)

Nem használnak golyós csapágyazást.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Nem igaz.;)

Úgy érted, hogy tömítettlen csapágyakat is használnak? No de akkor csak raknak oda valamit, hogy a kenõanyagot bent a koszt pedig kint tartsák.
...vagy ne legyek ennyire naív? :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A bal oldali kart leszedtem. A jobb oldali, amin integralva van a tengely, nah az nem jon ki. Eddig siman kihuztam a tengelyt a monoblokkbol, de most lotyog, de nem jon ki:chin:

És ennek egyébként mi köze a topichoz?
Gondolom integrált a hajtómûved (Giga-X-Pipe). Fogsz egy gumikalapácsot - ha nincs akkor falap és hagyományos kalapács - és kiütöd.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
A bal oldali kart leszedtem. A jobb oldali, amin integralva van a tengely, nah az nem jon ki. Eddig siman kihuztam a tengelyt a monoblokkbol, de most lotyog, de nem jon ki:chin:

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
úgy érted, hogy a kart nem tudod lehúzni a tengelyrõl? lehúzószerszámmal le kell jönnie. elõfordul hogy kézzel le lehet venni, de ütögetni (bármit is értesz ez alatt) nem nagyon kéne

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Sziasztok!

Egy problémám lenne: Truvativ Stylot szednem szet, de a tengelyt nem tudom kihuzni (csak lotyog, de valamiben megakad), probaltam utogetni, semmi...:(. Egyszer mar szetszedtem es akkor siman kihuztam.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Gracias! :) Szétbontok egy ilyen pontot, az a legbiztosabb. Ha perselyes, akkor valami kenõanyagot azért pöttyintek oda.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Lehet félig OFF, de a pirossal jelölt pontokon milyen csapágyak lehetnek és õket mivel érdemes kenni? http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

amiket bekarikáztol ott semmilyen (legalábbis a rugóstag bekötési pontjai nem csapágyazottak a tag furatiban van egy egy persely, a másik kettõben vagy semmi vagy szintén max vmi persely. ezeknél a vázaknál csak a 2 fõ forgáspont csapágyazott. konánál a dawg és a coiler amiknek még a linkplate - támvilla forgáspontja is csapágyazott, a linkplate láncvilla ott sem)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

de szerintem az összes minõségi össztelósnál saját porzáró gyûrûvel rendelkezõ, -2RS jelzésû ipari csapágyat használnak (gumi borítású tömítés, mindkét oldalon)

Nem igaz.;)