Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1640 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Víz és sárállóságban a csúcs a kmc láncok gyári kenõanyaga. Az idei szilvás hosszú után, nem kellett olajozni a láncot, mert a kenõanyag még mindig tartott. Szándékosan írok kenõanyagot, mert valamilyen ragacsos zsír.

A sebesség mindent megold.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
motip láckenõ spray.szedi a koszt,de se a sár,se a víz nem hatja meg.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja bocs nem csak naiv es hulye de onelegult ujgazdag pocs is vagyok. ez egyre jobb. vannak ezen a forumon nalam sokkal jobb anyagi helyzetben levo emberek is, hidd el, meg szebb es jobb bringak mint az enyem. nem is keves. nem az lett volna a lenyeg hogy futtassam magam, eddig is tudta mindenki hogy mivel tekerek. csak szerintem ha mar ide gyult sok ember aki idot penzt es energiat szant arra hogy osszerakjon egy komoly bringat akkor ne olyan tanacsokkal lassuk mar el oket hogy a 35eves bebarnult AFOR kutas gepzsir pont olyan jo lancot kenni mint egy szerintem egyaltalan nem megfizethetetlen lancolaj.

es nem fikaztam senkit.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
TAmáska!! Megértem a felháborodásod!! Hiszen nem mindenkinek van többszázezres bicaja és nem is egy. És szeret is vele kérkedni, meg az anyagi helyzetével. Simán elférnek ezek a hozzászólások a tech topikban, hiszen mindenki a lác olajozásáról írt. Illetve valaki arról, hogy õ megveheti a yeti fullos bringáját. Elolvasuk ki milyen olajat használ és vagy megfogadjuk vagy nem. Nem fikázzuk egymást azért mert nem egyezik a véleményünk. Szerintem meg a grafitos olajba könnyen beleragad a por. A motorolaj meg simán keni a láncot. A mûszerolaj meg tapasztalatom szerint nagyon tapadós. Varrógéphez jó. "Szerintem."

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
1 évre tényleg "nagy" beruházás egy normális olaj :) Persze a napi doboz cigi kihagyhatatlan.
Visszatérve a Rohloff olajra: hétvégén a Mátrában tekertünk, tiszta sár volt minden az aszfaltot kivéve, és láthatóan kevesebb dzsuvát szedett össze a lánc, mint azt a grafitos Hanseline-nal tette volna.
Plusz ha 1x megveszed 1500ért a kis flaskájával, 1000,-ért utántöltik. Kis dolog, de legalább ennyivel is kevesebb szemét keletkezik.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
csak tudnam akkor mi ertelme ennek az egesz topiknak itt a Technikai Forum keretein belul ha mindenki ennyire okos es raont barmi mocskot a lancra ami keznel van. mert ez ennyire egyszeru en pedig egy naiv idiota vagyok. :mybad:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Én gépkocsiba való motorolajat használok. Bekenegetem kefével a láncba, aztán vagy lepergetem róla, vagy letõrlöm ronggyal. Szerintem semmi baja nem lesz, és fél liter rengeteg alkalomra elég.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
akkor ennyi erovel nem kellett volna yetit vennem full xtr-rel sem de megis megvettem. igen, megeri az erzes. tudom hogy ezzel mas embereket teszek gazdagga, de en is "gazdagabb" lettem.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
attól hogy nem sajnálod a drágább olajat a láncra,nem a láncnak lesz jobb,hanem azoknak,akik gyártják és forgalmazzák a löttyöt.Meg persze neked is,mert azt hiszed hogy...pedig nem.De van akinek megér ez az érzés pár ezret.
A "lényeg" az, mi van a flakonra írva,nem a tartalma.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en ugy vagyok vele hogy ha mar van egy [ketto] sokszazezres bringam nem sajnalom azt a parszaz forintot a rendes lancolajra. biztos bennem van a hiba. ha egy 28as csepelem lenne akkor en is biztos raontenek barmit amit a garazsban talalok otthon, de igy azert mas a szitu.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Vagy 1 honapja hasznalok Rohloff lancolajat, nekem eddig ez jon be a legjobban. Igaz, nem olcso. De ˜egy evre leosztva 1500Ft szerintem nem sok.
Ezelott muszerolajat hasznaltam (meg nagyon reg), TF2 lancspret(utaltam, osszefrocskol mindent, es vagy 50km utan mar szaraz volt a lanc), es Hanseline grafitos olajat (tiszta dzsuva lesz tole szinte rogton az egesz hajtas).

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én is most vettem valami spéci kimondottan láncolajat, de semmivel se különbb a sima mûszerolajnál.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Nem értem miért röhögtök azon,hogy a mosástól nyúlik a lánc.Végigolvasva sehol nem találtam ilyen hozzászólást,csak olyat,amiben azt írta valaki,hogy mennyit nyúlott a lánc az elõzõ mosás óta,tehát nem a mosástól.Vagy ez volt a poén,hogy nincs is poén?

Amúgy évekig én is használtam mindenféle drága láncolajat.A legjobb a Castrol motoros láncspray volt,de az évek alatt rájöttem,nem éri meg ezeket venni.Nem tart tõle tovább a lánc.Inkább viszem magammal az akármilyen olajat,és túra közben is olajzok ha kell.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Nem egészen értem, mi olyan "sok" vagy furcsa neked?

valószínûsíthetõen CJ erre írta idézés nélkül:

Szóval azt mondod, hogy a mosás után kinyúlik? Ez érdekes. De mitõl, meg hogy? Azt értem hogy nyúlik, de a mosástól??? :chin::scared:

javítsatok ha tévedek. :)

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Nem egészen értem, mi olyan "sok" vagy furcsa neked?

Nem lekvárral szeretném kenni a láncomat, hanem valami gazdaságos, de _hatékony_ olajjal.
egyébként kutakodtam kicsit a témában, és pl a HANSELINE-nak van egy tesztgyõztes MTB láncolaja ami grafitot is tartalmaz.
http://www.hanseline...utsch/Start.htm

Egyébként pedig nem tudom, hogy miért lenne olyan különleges egy bicikliolaj, hogy azt mással nem lehet pótolni, aminek a flaskáján nem valami bicaj alkatrészgyártó emblémája szerepel.

Tamáska kérdésére.:
Azért nem akarok venni speciálisan bicajra ajánlott olajat, mert nem herdálom a pénzt.: Rengetegbe kerül, múltkor egy bicajboltban mutattak egy flaska olajat (egyfajta volt) max 40ml, de inkább kevesebb, 1500+ Ft-ért. Ez egy vicc. Egy rossz vicc. Majdnem akkora a fajlagos költsége (ml/Ft) mint valami parfümnek. Sokkal drágább, mint az autómba való szintetikus olaj. Na ez a vicc.

Ráadásul azt sem mondhatjuk, hogy ami spéci bicajos-cucc és ráadásul drága, az feltétlenül jó is, olvassátok el amit néhány hsz-el lejjebb írtam, a teflonos tapasztalataimról...

Egyébként azért nem használom a régi mûszerolajat, mert azt a terméket most vonták ki a piacról. Ami helyette van az nagyon hígnak tûnik.

Nemáár, ez már nekem is sok...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
amúgy a stihl láncfûrészolaj teljesen jó. tapasztalat.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..láttam 125ml-es tubusban grafitos mûszerolajat.
Az olajnál külön kiemelték, hogy nagyon jól tapad...

Sz'tem nadrág és lábszár kenésre még hatékonyabb lehet mert jól tapad. :D
Egyébként a láncot is hasonlóan kenheti.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Ebben a témában szeretnék tájékozódni,mivel két ismerõsömtõl teljessen ellentmondó infót kaptam.

Tehát Praktikerben láttam 125ml-es tubusban grafitos mûszerolajat. Ezt bár nem elsõsörban láncfûrész-lánc kenésre ajánlják (nem láncfûrész, hanem mûszerolaj a neve) azért csak ráraktak egy láncfûrész piktogrammot is. Az olajnál külön kiemelték, hogy nagyon jól tapad...
Bicikli piktogramm nem volt rajta

Kérdés az lenne, hogy ez mennyire jó bicajlánc kenésre?

(Normál, nem túl hig mûszerolajjal jó tapasztalataim vannak)

üdv
J

vagy inkabb vegyel rendes biciklire valo lancolajat.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nemáár, ez már nekem is sok...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Ebben a témában szeretnék tájékozódni,mivel két ismerõsömtõl teljessen ellentmondó infót kaptam.

Tehát Praktikerben láttam 125ml-es tubusban grafitos mûszerolajat. Ezt bár nem elsõsörban láncfûrész-lánc kenésre ajánlják (nem láncfûrész, hanem mûszerolaj a neve) azért csak ráraktak egy láncfûrész piktogrammot is. Az olajnál külön kiemelték, hogy nagyon jól tapad...
Bicikli piktogramm nem volt rajta

Kérdés az lenne, hogy ez mennyire jó bicajlánc kenésre?

(Normál, nem túl hig mûszerolajjal jó tapasztalataim vannak)

üdv
J