Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1640 hozzászólás a témában

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Hogyha itt nem lehet, akkor kérlek priviben írd meg Rob, hogy hol lehet beszerezni, vagyis melyik nagyker hozza, mert erre nem jöttem rá. A pro kivételével persze. :)

Olyan fejet amúgy ami a PRO állvány tetején ül, olyat láttam bent az avexnél is, max ahhoz kell csinálni egy talapzatot.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
olcsónjót: pro vagy feedback sports szerelõállvány
a pro az 33k a feedback meg 30k javasolt kisker.
mindkettõ belépõ szintû, de a feedback jobb egy fokkal, nem sok mûanyag van benne, nem ugy mint a pro-ban, ami félig az...

amugy ha profi állványt keresel, akkor a feedback sports elite azt hiszem 70k, de imádom. ezzel melózunk amikor itt van a shimano autó marathon versenyen, meg a Varesz ezt használja benn a cégnél, nem két bicikli volt már rátéve, és frenetikusan jó

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Ebben az esetben ezt legyártom inkább. Hogyha egyéb alternatíva nincs. Úgy jóval költséghatékonyabb.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kb 30bol kijonne egy ilyen

Feltöltött kép

a fej a lenyeg, a tobbi csak zartszelveny
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

altalanos felhasznalasu zsirnak mi valt be a legjobban? szimpla litiumos es kesz?

eddig mindenhova Cseke rt.-s lítiumosat használtam, semmi gond nem volt azzal.
viszont most vettem Motorex White Grease-t. leírás alapján egy fehérre festett lítiumos :D ha igaz a szöveg és tényleg hõre független (nem keményedik, nem folyik el) akkor végülis már megérte :)

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Próbáltam sokmindent, de nálam a Mol szürke dobozos zsírja eddig best. Olcsó, sok és jó.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
nekem is saját kezüleg gyártott ami itthon van, csakhogy egy vállalkozásban nem rossz ha van mindenrõl számla. :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
altalanos felhasznalasu zsirnak mi valt be a legjobban? szimpla litiumos es kesz?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
én csináltam magamnak szerelõ állványt...

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Úgy vagyok (vagyunk) vele, hogy ha már saját dolgokba vágjuk a fejszénket, reális áron inkább most vennénk valami jobbat, ami útközben nem okoz majd gondokat. Válaszolnék a kérdésre, de bár sokmindenben igen, ebben pont nem vagyok túl járatos. Mármint tudom mire van szükség, de passz, hogy álványból mit érdemes venni. Hasraütés szerûen kellene mondanom, akkor 30-40 000, bár lehet nagyot mondok ezzel, de ha így van ne nézzetek hülyének. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Ajánlanátok olyan szereõ állványt a parktool-on kívül ami boltban használható lenne? Volt egy jó márka, csak sajna nem jut eszembe, és az itteni keresõ sem volt szolgálatomra túlzottan. CRC-n volt X-tool, vagy ultimate feedback. Nyílván olyan kellene, ami itthon beszerezhetõ. Hogyha fej csak önnmagában az sem túl nagy gond, mert max csinálunk hozzá talapzatot.

arban mennyi a max?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
inkább csak ha le kell oldani valami odagyógyult kenõanyagot a bovdenrõl, illetve átmosni a bovdenházat. kenésre azért nem jó a WD40, mert nem marad meg sokáig. bovdenre én olajat használok, éppen olyat ami a kezem ügyébe kerül.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Ajánlanátok olyan szereõ állványt a parktool-on kívül ami boltban használható lenne? Volt egy jó márka, csak sajna nem jut eszembe, és az itteni keresõ sem volt szolgálatomra túlzottan. CRC-n volt X-tool, vagy ultimate feedback. Nyílván olyan kellene, ami itthon beszerezhetõ. Hogyha fej csak önnmagában az sem túl nagy gond, mert max csinálunk hozzá talapzatot.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
azt olvasom ma a velo magazinban lancvalto karbantartasa kapcsan, hogy a "mekkmesterek almat" a wd40et felejtsuk el erre a celra.
lehet hogy tul sokan tul sok mindenre hasznaljak ezt, de speciel nalam a valto mozgo alkatreszeinek, illetve a bowdenek, -hazak tisztitasara, kenesere sok eve bevalt ez.. hasznalja mas is erre?

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Nagyon köszönöm! Néha a legegyszerûb megoldás nem jut az ember eszébe. Na keresek valami beszerzési helyet, itt a 22. ker körül. :) Obi-ban esélyes, vagy inkább tömítéstechnikai bolt, stb? Már ami a szilokongumit illeti.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Remélem jó helyre írom be. Csináltunk másod magammal saját szerelõ állványt, nem is ez a baj....

Puha gumi:szilikongumi.
Ragasztó:ecetsavas sziloplaszt

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Remélem jó helyre írom be. Csináltunk másod magammal saját szerelõ állványt, nem is ez a baj. A befogó fej bilincse eddig subaru (viszonylag puha) ékszíjjal volt kibélelve, de ez megadta magát, mármint ami a ragasztást illeti. Nos keresek valami puhább gumi anyagot (agyaltam több belsõn is, nem biztos, hogy a legjobb választás lenne) amivel ki lehetne bélelni, és ragasztót amivel ezt a fehérre festett fémhez rögzíteni lehetne. :) Feldobtam a labdát, remélem lesz aki leüti. :)

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Közben lemostam rendesen. vödör, benne meleg víz, egy kevés tisztítószerrel. Szivacs, rongy, és jöhetett a tagarítás, de csak finoman, csínnyán a vízzel. A lánc meg a fogsor kapott brigéciol 2000-es fürdõt, illetve a hajtómû lánckerekei is. Majd tisztára lettek mosva ezek is. A végén megcsináltam a már itt is írt vázvédõ matricákat, mert a régiek már csúnyák voltak, cserére érettek. Azután minden vissza ahelyére, minden egyes csavart ellenõríztem, illetve a center lock rögzítõket is, TF2 a láncra, és ennyi. :) Köszönöm a válaszokat minden esetre. Jó hülye egy kérdést tettem fel megint. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Én csak sima vizes szivaccsal letörlöm a bicót, aztán meg egy száraz ronggyal tisztára törlöm.

Nagyon nem kell túlzásba vinni, ha használod úgyis pár nap alatt újra tiszta mocsok lesz.

L

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Ki hogy tisztítja a paripáját?

én mostanában 0,5-1 liter vízzel letisztítom a gépet.Na nem a környezettudatosság miatt elsõsorban,hanem mert nincs a garázsban nincs víz.Felakasztva a gépet,egy kézi spricnis virágmosó flakonba rakom a vizet,ezzel fújom rá.Pár perc után levakarom egy fogkefe,ecset és rongy segítségével.Majd a rajta maradt maszatot újra lefújom vízzel,és ronggyal tisztára törlöm.A nehezen hozzáférhetõ helyeket meg átfújom kompresszor segítségével.Ezzel a módszerrel (kompresszort leszámítva) akár lakásban is letakarítható a bicikli,az a fél liter víz könnyen feltörölhetõ,vagy alápapírozva,rongyozva felitatható.Nem egy gyors tisztítási mód,de ha nincs slagos víz,vagy nem lehet dagonyát csinálni,akkor használható megoldás.Gondolkodom még hogy egy kifújató pisztolyba vizet teszek,és azzal fújatom le sûrített levegõ segítségével.Ez kényelmesebb lenne.