Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Please log in to reply
1639 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

én a 2. pontra voksolnék, megmondom miért. A levegõ hiánya okozza a száradást, ergo hiába nyomod rá az életben nem fog megszáradni (akkor a dobozában is megkötne)

szóval 2., nem kell rá sok elég egy csepp.

Igazad van, közben én is rájöttem. Pedig reggelente nem vagyok lelassulva.:) Biztos a korral jár.:D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
én a 2. pontra voksolnék, megmondom miért. A levegõ hiánya okozza a száradást, ergo hiába nyomod rá az életben nem fog megszáradni (akkor a dobozában is megkötne)

szóval 2., nem kell rá sok elég egy csepp.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
- 1-es pont szerint (egyébként a tégelyen rajta van a felhasználási útmutató)
- tudomásom szerint szignifikáns eltérés nincs a kettõ között

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

menetrögzítõvel
Loctite 242/243, és kék színû

koszi, es ez hogy mukodik pontosan?
1. ranyomom a menetre, hagyom megszaradni, es utana hasznalom?
2. vagy eleve ezzel rakom ossze, mielott megszaradt volna? ez nemtom mennyire elonyos egy forgaspontnal, hatha befolyik vhova :)
3. fogom a csavart, rapottyintem, ratekerem az anyat, megszarad, aztan lecsavar, es utana hasznalom?

miben ter el a 242 es a 243?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nekem tiszta mûanyagfejes van teljesen jó, megsúgom Pesten legalább 6 szerviz használ olyat mint én egy "baja" van ha szervizben használod akkor a fejben lévõ menetes szárról lekopik a menet , a négyszilárdságú menetes szárból azt hiszem 600ft 1m neked kell 12-14cm és 3-5 havonta cseréled.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Azt tudom, hogy a parktool-nak van külön vehetõ feje, de nem tudom lehet e kapni itthon vagy sem. Az avex mint nagyker hozott be vaalmi külön fejet, ami "elvileg" falra szerelhetõ, mert a hátán 4 lyukkal rendelkezõ fémlap van, de szerintem másmire is rögzíthetõ kis furfangossággal. A gond ezzel., hogy szinte totál mûanyag. Én pedig abban nem bízom túlzottan.

btw: ebben mások sokkal okosabbak lesznek nálam, csak ki kell várni. :)

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

Közben láttam, hogy a Feedback Rec. állvány "rögzítõje" semmi extra, satu elvét követo. Oda rakod a befogandó részt, és rácsavarod. Jól látom, vagy ez is olyan mint a Feedback Pro állvány nyors bepattintó-kioldó mechanikája? A minoura-t ma láttam élõben a biker-nél, az elég meggyõzõ fejjel rendelkezik.

Mondjuk eredetileg ilyet kerestem, de nem találtam semmi hasonlót:
http://www.coloradoc...p/parsaprs3.jpg

Amúgy vhol lehet csak befogó fejet venni? Mert a házilag készített állványnak a befogó része nem lett a legtutibb de azonkívûl teljesen jó. Ezért csak fejet vennék és hozzáalakítanám.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Közben láttam, hogy a Feedback Rec. állvány "rögzítõje" semmi extra, satu elvét követo. Oda rakod a befogandó részt, és rácsavarod. Jól látom, vagy ez is olyan mint a Feedback Pro állvány nyors bepattintó-kioldó mechanikája? A minoura-t ma láttam élõben a biker-nél, az elég meggyõzõ fejjel rendelkezik.

Mondjuk eredetileg ilyet kerestem, de nem találtam semmi hasonlót:
http://www.coloradoc...p/parsaprs3.jpg

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
menetrögzítõvel
Loctite 242/243, és kék színû

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a menetrol lepergo csavarrogzito mivel potolhato? lattam, hogy vannak mindenfele erosseguek (alacsony, kozepes, nagyszilarsagu). minek megfelelo, amit cangan hasznalnak? a szin az veletlen, vagy az mar eleve jelol vmit (mindig kek szokott lenni)?

Feltöltött kép

ps: http://en.wikipedia....d-locking_fluid itt a kek az kozepes.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Minoura W-3100-as szerelõ állvány, vagy a Feedback Recreational repair stand? (pro sajnos már túl drága) .... tapasztalatok? Bolt máhelyébe kellene.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

Sziasztok!Kazettatest csapágyazását meg lehet bontani?Meg szeretném zsírozni,mert nagyon száraz hangja van,meg akad is.

Én a shimanót ismerem, azt rendszeresen szétszedem és kenem. A lánckerék felõli oldala elég könnyen beázik.
Ha a porvédõ kupakot ügyesen, roncsolás nélkül kiveszed, utána egy spéci szerszámmal, amit házilag is legyárthatsz, kicsavarod a kerékcsapágycsészét. Bal menetes. Alatta van 2x 25db golyó meg egy-két hézagoló lemez. Türelem játék, de szerintem megéri....
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Sziasztok!Kazettatest csapágyazását meg lehet bontani?Meg szeretném zsírozni,mert nagyon száraz hangja van,meg akad is.

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

Üdv!

Azt szeretném kérdezni, hogy varrógépolajat tudtok-e ajánlani lánckenéshez, vagy tisztításhoz. Hirtelen nem találtam mást a garázsban, és azzal kentem be a láncot. A koszt nagyon szépen leszedte, de nem tudom, hogy kenõanyagnak is megfelelõ-e.
Elõre is köszi!

Suhanc

Sztem kenõanyagnak nagyon híg. Vannak erre a célra kitalált jófajta olajak.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
valószínûleg mûszerolaj, jó lehet

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Üdv!

Azt szeretném kérdezni, hogy varrógépolajat tudtok-e ajánlani lánckenéshez, vagy tisztításhoz. Hirtelen nem találtam mást a garázsban, és azzal kentem be a láncot. A koszt nagyon szépen leszedte, de nem tudom, hogy kenõanyagnak is megfelelõ-e.
Elõre is köszi!

Suhanc

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Király, akkor majd ha berendezzük a boltot, és minden megvan, bemegyek majd a shimanohoz csepelen, lebeszélem velük. Elvégre õk a paul lange. :) Köszönöm a sok segítséget srácok!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

olcsónjót: pro vagy feedback sports szerelõállvány
a pro az 33k a feedback meg 30k javasolt kisker.
mindkettõ belépõ szintû, de a feedback jobb egy fokkal, nem sok mûanyag van benne, nem ugy mint a pro-ban, ami félig az...

amugy ha profi állványt keresel, akkor a feedback sports elite azt hiszem 70k, de imádom. ezzel melózunk amikor itt van a shimano autó marathon versenyen, meg a Varesz ezt használja benn a cégnél, nem két bicikli volt már rátéve, és frenetikusan jó

ezt a feedback sports olcsonjot mennyire lehet kicsire osszecsukni? panelban eleg szopas szerelni :) vagy kis helyre mi valt be a legjobban? en meg mindig vagy egy szimpla bringaallvanyon, vagy felforditva szerelek.

zsirnal eddig en is a cseket hasznaltam, most vmi agipot fogok. az egyik szerelo eskuszik ra, de lehet tenyleg tokmind1.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
amelyik boltos hoz PRO-t az tud Feedback-et is rendelni, mivel mindketto a Paul Lange-tol jon
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Hogyha itt nem lehet, akkor kérlek priviben írd meg Rob, hogy hol lehet beszerezni, vagyis melyik nagyker hozza, mert erre nem jöttem rá. A pro kivételével persze. :)

Olyan fejet amúgy ami a PRO állvány tetején ül, olyat láttam bent az avexnél is, max ahhoz kell csinálni egy talapzatot.