Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1639 hozzászólás a témában

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Nem használt fogaskoszorút hogy érdemes tárolni?
a) szárazra törölve a polcon
B) pácolódjon benzinben az örökkévalóságig
c) hagyjam úgy ahogy leszedtem és vágjam be a sarokba
Helyes válaszokat várom ebbe a topicba! :)
A lehetetlen egy tévhit, semmi több!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Akár meddig
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
sziasztok!

Voltam ma tekerni egyet ( jó nagy sárban) és gondoltam utána letakarítom a láncot, de semmi nem volt otthhon csak gázolaj, meddig áztathatom abban a láncot? Iszonyat piszkos volt már. és nagyon zavar.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Köszi Rob! Közben tegnap már bent voltunk nálatok, és vittünk többek közt két feedback állványt. Szerintem be fog válni. Áki volt olyen rendes, és vétel elött kibonthattuk, megnézhettük. Szép lassan összeáll minden.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

HAHA, nem fogytam ki a kérdésekbõl! :D ParkTool-t melyik nagyker forgalmazza? TF2-s kérdés is fennáll még. :D

a patai szabónál szokott lenni parktool
nálunk van vartools rendelésre (csillagászati áron)
pedro's-t senki nem csinálja, a többi meg felejtõs
(szerk: nyilván amibõl van shimano, ott az is tökéletes, de sok mindent nem csinálnak)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Köszönöm! A választ már nem láttam, de ma bevásároltunk rendesen, mert közben sikerült kideríteni. :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
TF2 (Weldtite) - Schwinn-Csepel

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
HAHA, nem fogytam ki a kérdésekbõl! :D ParkTool-t melyik nagyker forgalmazza? TF2-s kérdés is fennáll még. :D

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

A BikePositive-omnál fordított menetes volt, gondolom a tied is az.

Fordított az azt jelenti gondolom,hogy bal menetes.Próbálkozok,aztán ha jutottam valamire,leírom,hátha másnak is lesz hasonló gondja.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Ez Bike Positive.Leszedtem a kazettát,a kazetta test belsejében van egy porvédõ,azt is kipattintottam.Más porvédõ nincs egyik oldalon sem.A csapágy csészén van egymással szemben két bemarás,gondolom ide kell a spéci szerszám a meglazításhoz.Le is mértem rajta mindent,csinálok,csináltatok hozzá szerszámot.Már csak az a kérdés,hogy ez is bal menetes-e.Amúgy megkérdeztem több szervízt is,sehol sem hajlandóak szétszedni és megzsírozni.Mindenhol azt mondták,hogy cserélik,az meg nem lenne olcsó.Ezek csak ennyit bírnának?Alig van 1000km a bringában.Mondjuk az idén kapott vizet,esõt bõven.

A BikePositive-omnál fordított menetes volt, gondolom a tied is az.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Meg tudja valaki mondani, hogy ki a beszállítója a TF2 olajoknak?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
zsírral - belülrõl
kivülrõl semmivel, mielõtt megkérdezed

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Benõke

Benõke

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy teleszkópos villát(SR Suntour SF-XCM) mivel kell kenni?

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Én a shimanót ismerem, azt rendszeresen szétszedem és kenem. A lánckerék felõli oldala elég könnyen beázik.
Ha a porvédõ kupakot ügyesen, roncsolás nélkül kiveszed, utána egy spéci szerszámmal, amit házilag is legyárthatsz, kicsavarod a kerékcsapágycsészét. Bal menetes. Alatta van 2x 25db golyó meg egy-két hézagoló lemez. Türelem játék, de szerintem megéri....

Ez Bike Positive.Leszedtem a kazettát,a kazetta test belsejében van egy porvédõ,azt is kipattintottam.Más porvédõ nincs egyik oldalon sem.A csapágy csészén van egymással szemben két bemarás,gondolom ide kell a spéci szerszám a meglazításhoz.Le is mértem rajta mindent,csinálok,csináltatok hozzá szerszámot.Már csak az a kérdés,hogy ez is bal menetes-e.Amúgy megkérdeztem több szervízt is,sehol sem hajlandóak szétszedni és megzsírozni.Mindenhol azt mondták,hogy cserélik,az meg nem lenne olcsó.Ezek csak ennyit bírnának?Alig van 1000km a bringában.Mondjuk az idén kapott vizet,esõt bõven.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

de akkor mukodne a harmadik pont is nem? hogy fogom a csavart, rapottyintek, ratekerem az anyat. megszarad, es utana rakom be a helyere. attol tartok, hogyha a forgaspontnal csinalom ezt, egyreszt lehet befolyik olyan helyre, ahova nem kellene, masreszt eleve nemi zsirral kell osszerakni, ami lehet igy rakerul a menetes reszre.

a bringan gyarilag erre a csavarra nem tettek (az osszes tobbin van), de ugy veszem eszre, hogy lazul. a tag egyetlen rogzitocsavarjarol van szo.

koszi a tanacsokat!

amit én használok az olyan állagú mint a szájzsir.
ne folyik sehova se.
bekened vele a csavart, betekered, kész.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Tényleg No offense, de attól, hogy megsúgtad, hogy sokan használnak mûanyag fejest, mi még nem fogunk. Nem bízom benne, és énis tudok olyat szervízt (nem is egyet) akik ilyet használnak, mivel a fõnökség ezt vette, de ez még önmagában nem jelenti, hogy szeretik is. Lehetséges, hogy nincs igazam, de inkább légyszi olyat ajánljatok, ami lehetõleg fém alaktrészekbõl áll. (otthonra amúgy talán vennék, de a boltba nem hiszem)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Mûködni mûködik, de csak ha eleve azt a csavart és anyát használod, amit együtt is akarsz összetekerni.
Nem kell, hogy tocsogjon a menetrögzítõtõl a csavar és akkor nem folyik be sehová, csak a meneten marad. A rögzítõ nem csak azt akadályozza meg, hogy kilazuljon a csavar, hanem azt is, hogy a fémes részek a korrózió miatt összegyógyuljanak, szóval +zsírt én már nem kennék a menetre.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
de akkor mukodne a harmadik pont is nem? hogy fogom a csavart, rapottyintek, ratekerem az anyat. megszarad, es utana rakom be a helyere. attol tartok, hogyha a forgaspontnal csinalom ezt, egyreszt lehet befolyik olyan helyre, ahova nem kellene, masreszt eleve nemi zsirral kell osszerakni, ami lehet igy rakerul a menetes reszre.

a bringan gyarilag erre a csavarra nem tettek (az osszes tobbin van), de ugy veszem eszre, hogy lazul. a tag egyetlen rogzitocsavarjarol van szo.

koszi a tanacsokat!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
csavar/csapágy boltban kapható loctite ami olyan kiszerelésben van mint a szájzsir (tekerõs)
kéket kérjed, ha a számát nem tudod, a kék csak rögzítõ, a piros ragasztó

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
Salának lesz igaza

Menettömítõ és rögzítõ termékek - Alkalmazási - Henkel

"Levegõtõl elzárva és fémmel érintkezve nagy mechanikai terhelhetõségû mûanyaggá szilárdulnak."
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való