Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta 2010. szeptember 10. - 09:49
a) szárazra törölve a polcon
pácolódjon benzinben az örökkévalóságig
c) hagyjam úgy ahogy leszedtem és vágjam be a sarokba
Helyes válaszokat várom ebbe a topicba!
Írta 2010. szeptember 05. - 21:24
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. szeptember 05. - 19:01
Voltam ma tekerni egyet ( jó nagy sárban) és gondoltam utána letakarítom a láncot, de semmi nem volt otthhon csak gázolaj, meddig áztathatom abban a láncot? Iszonyat piszkos volt már. és nagyon zavar.
Írta 2010. augusztus 25. - 15:58
Írta 2010. augusztus 24. - 18:57
a patai szabónál szokott lenni parktoolHAHA, nem fogytam ki a kérdésekbõl! ParkTool-t melyik nagyker forgalmazza? TF2-s kérdés is fennáll még.
nálunk van vartools rendelésre (csillagászati áron)
pedro's-t senki nem csinálja, a többi meg felejtõs
(szerk: nyilván amibõl van shimano, ott az is tökéletes, de sok mindent nem csinálnak)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. augusztus 24. - 17:00
Írta 2010. augusztus 24. - 07:57
Írta 2010. augusztus 23. - 21:36
Írta 2010. augusztus 22. - 11:40
Fordított az azt jelenti gondolom,hogy bal menetes.Próbálkozok,aztán ha jutottam valamire,leírom,hátha másnak is lesz hasonló gondja.A BikePositive-omnál fordított menetes volt, gondolom a tied is az.
Írta 2010. augusztus 22. - 09:53
Ez Bike Positive.Leszedtem a kazettát,a kazetta test belsejében van egy porvédõ,azt is kipattintottam.Más porvédõ nincs egyik oldalon sem.A csapágy csészén van egymással szemben két bemarás,gondolom ide kell a spéci szerszám a meglazításhoz.Le is mértem rajta mindent,csinálok,csináltatok hozzá szerszámot.Már csak az a kérdés,hogy ez is bal menetes-e.Amúgy megkérdeztem több szervízt is,sehol sem hajlandóak szétszedni és megzsírozni.Mindenhol azt mondták,hogy cserélik,az meg nem lenne olcsó.Ezek csak ennyit bírnának?Alig van 1000km a bringában.Mondjuk az idén kapott vizet,esõt bõven.
A BikePositive-omnál fordított menetes volt, gondolom a tied is az.
Írta 2010. augusztus 22. - 00:38
Írta 2010. augusztus 21. - 22:06
kivülrõl semmivel, mielõtt megkérdezed
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. augusztus 21. - 21:23
Azt szeretném kérdezni hogy teleszkópos villát(SR Suntour SF-XCM) mivel kell kenni?
Írta 2010. augusztus 21. - 09:23
Ez Bike Positive.Leszedtem a kazettát,a kazetta test belsejében van egy porvédõ,azt is kipattintottam.Más porvédõ nincs egyik oldalon sem.A csapágy csészén van egymással szemben két bemarás,gondolom ide kell a spéci szerszám a meglazításhoz.Le is mértem rajta mindent,csinálok,csináltatok hozzá szerszámot.Már csak az a kérdés,hogy ez is bal menetes-e.Amúgy megkérdeztem több szervízt is,sehol sem hajlandóak szétszedni és megzsírozni.Mindenhol azt mondták,hogy cserélik,az meg nem lenne olcsó.Ezek csak ennyit bírnának?Alig van 1000km a bringában.Mondjuk az idén kapott vizet,esõt bõven.Én a shimanót ismerem, azt rendszeresen szétszedem és kenem. A lánckerék felõli oldala elég könnyen beázik.
Ha a porvédõ kupakot ügyesen, roncsolás nélkül kiveszed, utána egy spéci szerszámmal, amit házilag is legyárthatsz, kicsavarod a kerékcsapágycsészét. Bal menetes. Alatta van 2x 25db golyó meg egy-két hézagoló lemez. Türelem játék, de szerintem megéri....
Írta 2010. augusztus 20. - 19:06
amit én használok az olyan állagú mint a szájzsir.de akkor mukodne a harmadik pont is nem? hogy fogom a csavart, rapottyintek, ratekerem az anyat. megszarad, es utana rakom be a helyere. attol tartok, hogyha a forgaspontnal csinalom ezt, egyreszt lehet befolyik olyan helyre, ahova nem kellene, masreszt eleve nemi zsirral kell osszerakni, ami lehet igy rakerul a menetes reszre.
a bringan gyarilag erre a csavarra nem tettek (az osszes tobbin van), de ugy veszem eszre, hogy lazul. a tag egyetlen rogzitocsavarjarol van szo.
koszi a tanacsokat!
ne folyik sehova se.
bekened vele a csavart, betekered, kész.
Írta 2010. augusztus 19. - 18:40
Írta 2010. augusztus 19. - 12:35
Nem kell, hogy tocsogjon a menetrögzítõtõl a csavar és akkor nem folyik be sehová, csak a meneten marad. A rögzítõ nem csak azt akadályozza meg, hogy kilazuljon a csavar, hanem azt is, hogy a fémes részek a korrózió miatt összegyógyuljanak, szóval +zsírt én már nem kennék a menetre.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. augusztus 19. - 09:58
a bringan gyarilag erre a csavarra nem tettek (az osszes tobbin van), de ugy veszem eszre, hogy lazul. a tag egyetlen rogzitocsavarjarol van szo.
koszi a tanacsokat!
Írta 2010. augusztus 19. - 09:34
kéket kérjed, ha a számát nem tudod, a kék csak rögzítõ, a piros ragasztó
Írta 2010. augusztus 19. - 09:17
Menettömítõ és rögzítõ termékek - Alkalmazási - Henkel
"Levegõtõl elzárva és fémmel érintkezve nagy mechanikai terhelhetõségû mûanyaggá szilárdulnak."
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való