Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta 2011. május 10. - 14:36
Írta 2011. május 10. - 12:37
Igen, fekete becsúszós.
Nem hiszem hogy az lenne a baja, mert több forrásból is hallottam, hogy nagyon jól kell mozogjon ennek a villának. Van is egy videó róla:
YouTube - MANITOU R-seven
Mondjuk ez nem fekete becsúszós.
Tudnál nekem segíteni takarításban?
El kell, hogy szomorítsalak, a fekete becsúszósok a manitou legrosszabb villái voltak.
Használtad is már vagy csak nyomogattad? Mert teljesen más a kettõ. Nem tudom, hogy milyen teleszkópokat használtál eddig, de lehet nagy az elvárásod velük szemben.
Itt érdemes segítséged kérned: http://forum.bikemag...csere-2-a-2180/ ,de nem hiszem, hogy túl sokan fognak bátorítani arra, hogy szétszedd ha még nem csináltál ilyet. Sala fórumtársunkat keresd ebben az ügyben (mondjuk írj neki privát üzenetet, ha nem ír semmit a topikjában), õ szerelt sok manitou telót és talán csukott szemmel is szétszedi-összerakja õket. Nekem csak úgy megy ha látom.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. május 10. - 11:35
Az nem lehet, hogy gyárilag így mozog? Fekete becsúszós?
Igen, fekete becsúszós.
Nem hiszem hogy az lenne a baja, mert több forrásból is hallottam, hogy nagyon jól kell mozogjon ennek a villának. Van is egy videó róla:
YouTube - MANITOU R-seven
Mondjuk ez nem fekete becsúszós.
Tudnál nekem segíteni takarításban?
Írta 2011. május 09. - 15:51
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy manitou R7 100mm-es telót használtan. Az ember akitõl vettem mondta hogy ki van takarítva, de ez már kézzel való nyomogatáskor is f.szságnak tûnt! Installáltam a vázba, aztán picit jobb lett a helyzet, de ez így még közel se jó.
Na akkor elvittem egy üzletbe, egy hétig ültek rajta, visszaadták úgy hogy ki van takarítva, de kipróbálva baromira semmi nem történt vele, max. leporolták. Másik üzletbe bevittem, ott árlistából nézte meg hogy tudnak-e takarítani! :-\ Harmadik helyen alapból elküldtek.
Most a kérdésem, hogy tudna-e nekem olyan ember segíteni, aki szerelt már villát, cserélt már olajat, tudja mit hogy??? Tudom hogy nem könnyû, elég macerás, de inkább megtanulom mint hogy sz@rakodjak a boltokkal. Találtam service manualt, de elég kivehetetlen volt nekem a leírás, pedig tudok angolul. Aki van olyan rendes hogy segítene szívesen, az jelentkezzen írjon már.
Elõre is nagyon köszönöm!
Az nem lehet, hogy gyárilag így mozog? Fekete becsúszós?
Írta 2011. május 09. - 14:15
Nemrégiben vettem egy manitou R7 100mm-es telót használtan. Az ember akitõl vettem mondta hogy ki van takarítva, de ez már kézzel való nyomogatáskor is f.szságnak tûnt! Installáltam a vázba, aztán picit jobb lett a helyzet, de ez így még közel se jó.
Na akkor elvittem egy üzletbe, egy hétig ültek rajta, visszaadták úgy hogy ki van takarítva, de kipróbálva baromira semmi nem történt vele, max. leporolták. Másik üzletbe bevittem, ott árlistából nézte meg hogy tudnak-e takarítani! :-\ Harmadik helyen alapból elküldtek.
Most a kérdésem, hogy tudna-e nekem olyan ember segíteni, aki szerelt már villát, cserélt már olajat, tudja mit hogy??? Tudom hogy nem könnyû, elég macerás, de inkább megtanulom mint hogy sz@rakodjak a boltokkal. Találtam service manualt, de elég kivehetetlen volt nekem a leírás, pedig tudok angolul. Aki van olyan rendes hogy segítene szívesen, az jelentkezzen írjon már.
Elõre is nagyon köszönöm!
Írta 2011. április 25. - 19:17
Írta 2011. április 18. - 21:45
hát én ennél jóval többért csinálom.... fél flakon Alkohol a tisztitáshoz, legalább 1 óra meló, 1-2ezerért neki nem állok
Ez volt a legolcsóbb, amit találtam a neten és csak arra akartam utalni, hogy még így is érdemes elsajátítani az olajcserét (...meg az 1 liter olaj ára már nem is tûnik olyan soknak).
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. április 18. - 12:02
hát én ennél jóval többért csinálom.... fél flakon Alkohol a tisztitáshoz, legalább 1 óra meló, 1-2ezerért neki nem állok
Az Alkohol a gyomortisztításhoz kell?
Egyébként én sem csinálnám meg ennyiért (ha foglalkoznék ezzel), vagy sokkal többért vagy ingyen havernak.
Írta 2011. április 18. - 11:02
Tudjukhát én ennél jóval többért csinálom.... fél flakon Alkohol a tisztitáshoz, legalább 1 óra meló, 1-2ezerért neki nem állok
Starjánban Rock Shox olajjal 3e ért megoldották.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2011. április 18. - 10:44
1000-2000 +olaj
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2011. április 18. - 08:48
a kollega nemtom hol tekert a bringajaval, hogy ilyen maradt
Írta 2011. április 17. - 21:00
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. április 17. - 20:55
Amíg el nem fogy
Nálam elég sokáig fog tartani.De szerintem még így is gazdaságosabb mint ha szerelõvel csináltatnám.Amúgy kb. mennyibe kerül egy telóban az olaj csere?
Írta 2011. április 17. - 19:23
Írta 2011. március 28. - 06:37
De van olyan szerelõ!
Egyébként a zöld Motorex (Bike grease 2000) is rendben van nagyon,azzal szervizelek minden bringát.
Most jött vissza bringa éves karbantartásra amibe azt tettem, nagyrészt zöld volt még a zsír.
Írta 2011. március 26. - 22:10
Írta 2011. március 26. - 20:19
olyat mar csinalt vki, hogy a sprayes dobozbol atnyomta az olajat szimpla kis adagoloba? rohadt idegesito, hogy a meregdraga cucc 90%a a rongyra kerul... nem parolog el vagy ilyesmi?
én megtettem ezt, de csak elpocsékoltam egy fél falkon jóféle kenõanyagot
kiülepszik a cucc benne
jobban jársz ha finoman fújod a cuccot
Írta 2011. március 26. - 19:45
Van valakinek tapasztalata a motorex lánc olajokról a vizes és száraz változatokra? Vagy csak parasztvakítás, és nem jobb mint a jó öreg Rolhoff olaj.
Én soha nem cserélném le a Rohloffot Motorexért.