Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1639 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Vésõ+kalapács:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Ahh, minél elõbb össze kell szednem egy szervíz készletet. Ma bementem Mester utcán 1-2 hónapja nyílt bringaboltba, csak így random érdeklõdni, mennyibe fáj az ilyen csapágyak újrazsírozása, stb. ~1200-1500.. Ha mindent újrazsíroznak 5-6ezer ft, az már a készlet 1/3 ára. >.<

Ha belegondolok, hogy ezt évi 2szer minimum nem árt ezt megcsinálni, akkor már behozta az árát. + lényegében nagygenerálhoz van cuccom.

Amúgy most rendeltem egy láncbontót, 2 kónusz kulcsot, meg monoblokk kiszedõt is akarok, de azt nem tudom milyen kell..

Amúgy milyen kulcs kellhet olyan monoblokkhoz, aminek külsõ peremén van 6 félkör alakú bemetszés? Körmöskulcs szerû valami, vagy ezt mivel hajtják ki?
http://ridebike.hu/i...20100823-154612

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Üzenõfalról folytatva itt:

Az a baj, hogy elõbb néztem, összeraktam, kotyogott, oks, húztam rajta, még mindig kotyog, de ez minimális, ellenben ha tovább húzom, akkor ahogy fordítom a kormányt, szorulni egyáltalán nem szorul, ellenben van ilyen berezonálás szerû finoman. E-közé és a kotyogási határ alja közé beállítottam most, jelenleg jónak tûnik, tényleg nem úgy kotyog, ahogy eddig, attól azért sokkal 'tisztább' és jobban mûködik most.

Csapágyakat átnéztem, nem volt sérült se a golyó se az ipari csapágy háza. Esetleg el van kopva annyira, hogy az a gond. Ezt viszont a héten szerintem veszek újat és ha ez a gond akkor problem solved.

Amúgy valami Slimstak nevû kormánycsapágyam van, csak le van kopva a neve amúgy ez a gond.

Azt a berezonálást rágásnak hívják. Mondom nem kell túllihegni a kormánycsapágyat, amíg forog addig jó, az extrém szakágakban van fontos jelentõsége. A cserével csak pénzt dobsz ki az ablakon, nem lesz más tõle a bringázás.

A sebesség mindent megold.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Üzenõfalról folytatva itt:

Pedig országútin amíg forog és nem kotyog addig teljesen jó.

Az a baj, hogy elõbb néztem, összeraktam, kotyogott, oks, húztam rajta, még mindig kotyog, de ez minimális, ellenben ha tovább húzom, akkor ahogy fordítom a kormányt, szorulni egyáltalán nem szorul, ellenben van ilyen berezonálás szerû finoman. E-közé és a kotyogási határ alja közé beállítottam most, jelenleg jónak tûnik, tényleg nem úgy kotyog, ahogy eddig, attól azért sokkal 'tisztább' és jobban mûködik most.

Csapágyakat átnéztem, nem volt sérült se a golyó se az ipari csapágy háza. Esetleg el van kopva annyira, hogy az a gond. Ezt viszont a héten szerintem veszek újat és ha ez a gond akkor problem solved.

Amúgy valami Slimstak nevû kormánycsapágyam van, csak le van kopva a neve amúgy ez a gond.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Rosszul tudom, h hivatalosan a manitou villákat csak Vargánya papáék szedhetik szét?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Igen, fekete becsúszós.

Nem hiszem hogy az lenne a baja, mert több forrásból is hallottam, hogy nagyon jól kell mozogjon ennek a villának. Van is egy videó róla:
YouTube - MANITOU R-seven
Mondjuk ez nem fekete becsúszós.

Tudnál nekem segíteni takarításban?

El kell, hogy szomorítsalak, a fekete becsúszósok a manitou legrosszabb villái voltak.
Használtad is már vagy csak nyomogattad? Mert teljesen más a kettõ. Nem tudom, hogy milyen teleszkópokat használtál eddig, de lehet nagy az elvárásod velük szemben.
Itt érdemes segítséged kérned: http://forum.bikemag...csere-2-a-2180/ ,de nem hiszem, hogy túl sokan fognak bátorítani arra, hogy szétszedd ha még nem csináltál ilyet. Sala fórumtársunkat keresd ebben az ügyben (mondjuk írj neki privát üzenetet, ha nem ír semmit a topikjában), õ szerelt sok manitou telót és talán csukott szemmel is szétszedi-összerakja õket. Nekem csak úgy megy ha látom.

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás

Az nem lehet, hogy gyárilag így mozog? Fekete becsúszós?

Igen, fekete becsúszós.

Nem hiszem hogy az lenne a baja, mert több forrásból is hallottam, hogy nagyon jól kell mozogjon ennek a villának. Van is egy videó róla:
YouTube - MANITOU R-seven
Mondjuk ez nem fekete becsúszós.

Tudnál nekem segíteni takarításban?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Nemrégiben vettem egy manitou R7 100mm-es telót használtan. Az ember akitõl vettem mondta hogy ki van takarítva, de ez már kézzel való nyomogatáskor is f.szságnak tûnt! Installáltam a vázba, aztán picit jobb lett a helyzet, de ez így még közel se jó.

Na akkor elvittem egy üzletbe, egy hétig ültek rajta, visszaadták úgy hogy ki van takarítva, de kipróbálva baromira semmi nem történt vele, max. leporolták. :( Másik üzletbe bevittem, ott árlistából nézte meg hogy tudnak-e takarítani! :-\ Harmadik helyen alapból elküldtek.

Most a kérdésem, hogy tudna-e nekem olyan ember segíteni, aki szerelt már villát, cserélt már olajat, tudja mit hogy??? Tudom hogy nem könnyû, elég macerás, de inkább megtanulom mint hogy sz@rakodjak a boltokkal. Találtam service manualt, de elég kivehetetlen volt nekem a leírás, pedig tudok angolul. Aki van olyan rendes hogy segítene szívesen, az jelentkezzen írjon már.

Elõre is nagyon köszönöm!

Az nem lehet, hogy gyárilag így mozog? Fekete becsúszós?

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Sziasztok!

Nemrégiben vettem egy manitou R7 100mm-es telót használtan. Az ember akitõl vettem mondta hogy ki van takarítva, de ez már kézzel való nyomogatáskor is f.szságnak tûnt! Installáltam a vázba, aztán picit jobb lett a helyzet, de ez így még közel se jó.

Na akkor elvittem egy üzletbe, egy hétig ültek rajta, visszaadták úgy hogy ki van takarítva, de kipróbálva baromira semmi nem történt vele, max. leporolták. :( Másik üzletbe bevittem, ott árlistából nézte meg hogy tudnak-e takarítani! :-\ Harmadik helyen alapból elküldtek.

Most a kérdésem, hogy tudna-e nekem olyan ember segíteni, aki szerelt már villát, cserélt már olajat, tudja mit hogy??? Tudom hogy nem könnyû, elég macerás, de inkább megtanulom mint hogy sz@rakodjak a boltokkal. Találtam service manualt, de elég kivehetetlen volt nekem a leírás, pedig tudok angolul. Aki van olyan rendes hogy segítene szívesen, az jelentkezzen írjon már.

Elõre is nagyon köszönöm!

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Finish Line kenõanyagokat forgalmaz valaki itthon? Bikiline-t és a Bikestore.cc-t találtam, de mindegyiknél üres az oldal. Waxok érdekelnének. A mostani adagot a bike24.net-rõl rendeltem.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

hát én ennél jóval többért csinálom.... fél flakon Alkohol a tisztitáshoz, legalább 1 óra meló, 1-2ezerért neki nem állok

Ez volt a legolcsóbb, amit találtam a neten és csak arra akartam utalni, hogy még így is érdemes elsajátítani az olajcserét (...meg az 1 liter olaj ára már nem is tûnik olyan soknak).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

hát én ennél jóval többért csinálom.... fél flakon Alkohol a tisztitáshoz, legalább 1 óra meló, 1-2ezerért neki nem állok

Az Alkohol a gyomortisztításhoz kell? :D
Egyébként én sem csinálnám meg ennyiért (ha foglalkoznék ezzel), vagy sokkal többért vagy ingyen havernak.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Tudjuk :)
Starjánban Rock Shox olajjal 3e ért megoldották.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

1000-2000 +olaj

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hasznaltam par hetig a metabondot a hatsoagyban, de nem igazan gyozott meg - atkentem a regi olcso agipos gepzsirral, jobban gurul. nem tudom, hogy mit rontok el. a masik az a motorex enduro lancolaj - szvsz siman szedi a port, es egy poros palyan mar 20km utan szaraznak tunt a lanc. talan a lanc vmivel tisztabb, de pl a gorgok sokkal tobb dzsuvat osszeszedtek. szerintem fel ev utan sem szokott ennyi retek rajta lenni. meg csak a harmadik atkenesnel jarok, de az 1500ftos kisadag mar kezdi magat megadni.

a kollega nemtom hol tekert a bringajaval, hogy ilyen maradt :)

Feltöltött kép

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
1000-2000 +olaj

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nagyon függ attól hol csinálod.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Amíg el nem fogy :)

Nálam elég sokáig fog tartani.De szerintem még így is gazdaságosabb mint ha szerelõvel csináltatnám.Amúgy kb. mennyibe kerül egy telóban az olaj csere?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Amíg el nem fogy :)

Trance

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
A Motorex teló olajak meddig tarthatóak el?Vagy nincs szavatossági idejük?