Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Posted 2011. May 10. - 20:01
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. May 10. - 19:44
Ha belegondolok, hogy ezt évi 2szer minimum nem árt ezt megcsinálni, akkor már behozta az árát. + lényegében nagygenerálhoz van cuccom.
Amúgy most rendeltem egy láncbontót, 2 kónusz kulcsot, meg monoblokk kiszedõt is akarok, de azt nem tudom milyen kell..
Amúgy milyen kulcs kellhet olyan monoblokkhoz, aminek külsõ peremén van 6 félkör alakú bemetszés? Körmöskulcs szerû valami, vagy ezt mivel hajtják ki?
http://ridebike.hu/i...20100823-154612
Posted 2011. May 10. - 19:02
Üzenõfalról folytatva itt:
Az a baj, hogy elõbb néztem, összeraktam, kotyogott, oks, húztam rajta, még mindig kotyog, de ez minimális, ellenben ha tovább húzom, akkor ahogy fordítom a kormányt, szorulni egyáltalán nem szorul, ellenben van ilyen berezonálás szerû finoman. E-közé és a kotyogási határ alja közé beállítottam most, jelenleg jónak tûnik, tényleg nem úgy kotyog, ahogy eddig, attól azért sokkal 'tisztább' és jobban mûködik most.
Csapágyakat átnéztem, nem volt sérült se a golyó se az ipari csapágy háza. Esetleg el van kopva annyira, hogy az a gond. Ezt viszont a héten szerintem veszek újat és ha ez a gond akkor problem solved.
Amúgy valami Slimstak nevû kormánycsapágyam van, csak le van kopva a neve amúgy ez a gond.
Azt a berezonálást rágásnak hívják. Mondom nem kell túllihegni a kormánycsapágyat, amíg forog addig jó, az extrém szakágakban van fontos jelentõsége. A cserével csak pénzt dobsz ki az ablakon, nem lesz más tõle a bringázás.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. May 10. - 18:20
Pedig országútin amíg forog és nem kotyog addig teljesen jó.
Az a baj, hogy elõbb néztem, összeraktam, kotyogott, oks, húztam rajta, még mindig kotyog, de ez minimális, ellenben ha tovább húzom, akkor ahogy fordítom a kormányt, szorulni egyáltalán nem szorul, ellenben van ilyen berezonálás szerû finoman. E-közé és a kotyogási határ alja közé beállítottam most, jelenleg jónak tûnik, tényleg nem úgy kotyog, ahogy eddig, attól azért sokkal 'tisztább' és jobban mûködik most.
Csapágyakat átnéztem, nem volt sérült se a golyó se az ipari csapágy háza. Esetleg el van kopva annyira, hogy az a gond. Ezt viszont a héten szerintem veszek újat és ha ez a gond akkor problem solved.
Amúgy valami Slimstak nevû kormánycsapágyam van, csak le van kopva a neve amúgy ez a gond.
Posted 2011. May 10. - 14:36
Posted 2011. May 10. - 12:37
Igen, fekete becsúszós.
Nem hiszem hogy az lenne a baja, mert több forrásból is hallottam, hogy nagyon jól kell mozogjon ennek a villának. Van is egy videó róla:
YouTube - MANITOU R-seven
Mondjuk ez nem fekete becsúszós.
Tudnál nekem segíteni takarításban?
El kell, hogy szomorítsalak, a fekete becsúszósok a manitou legrosszabb villái voltak.
Használtad is már vagy csak nyomogattad? Mert teljesen más a kettõ. Nem tudom, hogy milyen teleszkópokat használtál eddig, de lehet nagy az elvárásod velük szemben.
Itt érdemes segítséged kérned: http://forum.bikemag...csere-2-a-2180/ ,de nem hiszem, hogy túl sokan fognak bátorítani arra, hogy szétszedd ha még nem csináltál ilyet. Sala fórumtársunkat keresd ebben az ügyben (mondjuk írj neki privát üzenetet, ha nem ír semmit a topikjában), õ szerelt sok manitou telót és talán csukott szemmel is szétszedi-összerakja õket. Nekem csak úgy megy ha látom.
Posted 2011. May 10. - 11:35
Az nem lehet, hogy gyárilag így mozog? Fekete becsúszós?
Igen, fekete becsúszós.
Nem hiszem hogy az lenne a baja, mert több forrásból is hallottam, hogy nagyon jól kell mozogjon ennek a villának. Van is egy videó róla:
YouTube - MANITOU R-seven
Mondjuk ez nem fekete becsúszós.
Tudnál nekem segíteni takarításban?
Posted 2011. May 09. - 15:51
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy manitou R7 100mm-es telót használtan. Az ember akitõl vettem mondta hogy ki van takarítva, de ez már kézzel való nyomogatáskor is f.szságnak tûnt! Installáltam a vázba, aztán picit jobb lett a helyzet, de ez így még közel se jó.
Na akkor elvittem egy üzletbe, egy hétig ültek rajta, visszaadták úgy hogy ki van takarítva, de kipróbálva baromira semmi nem történt vele, max. leporolták. Másik üzletbe bevittem, ott árlistából nézte meg hogy tudnak-e takarítani! :-\ Harmadik helyen alapból elküldtek.
Most a kérdésem, hogy tudna-e nekem olyan ember segíteni, aki szerelt már villát, cserélt már olajat, tudja mit hogy??? Tudom hogy nem könnyû, elég macerás, de inkább megtanulom mint hogy sz@rakodjak a boltokkal. Találtam service manualt, de elég kivehetetlen volt nekem a leírás, pedig tudok angolul. Aki van olyan rendes hogy segítene szívesen, az jelentkezzen írjon már.
Elõre is nagyon köszönöm!
Az nem lehet, hogy gyárilag így mozog? Fekete becsúszós?
Posted 2011. May 09. - 14:15
Nemrégiben vettem egy manitou R7 100mm-es telót használtan. Az ember akitõl vettem mondta hogy ki van takarítva, de ez már kézzel való nyomogatáskor is f.szságnak tûnt! Installáltam a vázba, aztán picit jobb lett a helyzet, de ez így még közel se jó.
Na akkor elvittem egy üzletbe, egy hétig ültek rajta, visszaadták úgy hogy ki van takarítva, de kipróbálva baromira semmi nem történt vele, max. leporolták. Másik üzletbe bevittem, ott árlistából nézte meg hogy tudnak-e takarítani! :-\ Harmadik helyen alapból elküldtek.
Most a kérdésem, hogy tudna-e nekem olyan ember segíteni, aki szerelt már villát, cserélt már olajat, tudja mit hogy??? Tudom hogy nem könnyû, elég macerás, de inkább megtanulom mint hogy sz@rakodjak a boltokkal. Találtam service manualt, de elég kivehetetlen volt nekem a leírás, pedig tudok angolul. Aki van olyan rendes hogy segítene szívesen, az jelentkezzen írjon már.
Elõre is nagyon köszönöm!
Posted 2011. April 25. - 19:17
Posted 2011. April 18. - 21:45
hát én ennél jóval többért csinálom.... fél flakon Alkohol a tisztitáshoz, legalább 1 óra meló, 1-2ezerért neki nem állok
Ez volt a legolcsóbb, amit találtam a neten és csak arra akartam utalni, hogy még így is érdemes elsajátítani az olajcserét (...meg az 1 liter olaj ára már nem is tûnik olyan soknak).
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2011. April 18. - 12:02
hát én ennél jóval többért csinálom.... fél flakon Alkohol a tisztitáshoz, legalább 1 óra meló, 1-2ezerért neki nem állok
Az Alkohol a gyomortisztításhoz kell?
Egyébként én sem csinálnám meg ennyiért (ha foglalkoznék ezzel), vagy sokkal többért vagy ingyen havernak.
Posted 2011. April 18. - 11:02
Tudjukhát én ennél jóval többért csinálom.... fél flakon Alkohol a tisztitáshoz, legalább 1 óra meló, 1-2ezerért neki nem állok
Starjánban Rock Shox olajjal 3e ért megoldották.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2011. April 18. - 10:44
1000-2000 +olaj
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2011. April 18. - 08:48
a kollega nemtom hol tekert a bringajaval, hogy ilyen maradt
Posted 2011. April 17. - 21:00
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. April 17. - 20:55
Amíg el nem fogy
Nálam elég sokáig fog tartani.De szerintem még így is gazdaságosabb mint ha szerelõvel csináltatnám.Amúgy kb. mennyibe kerül egy telóban az olaj csere?