Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Please log in to reply
1639 replies to this topic

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
ugyan olyan

regi/hibas agyvaltokat veszek.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Igen,így gondoltam.Köszönöm a felvilágosítást.És a PD-A 530?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
A legelterjedtebb csapágyfajta a mély hornyú golyóscsapágy. Jelen esetben az "ipari" csapágy. A kónuszos kerékpár csapágy egy ferde hatásvonalú csapágy.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
konuszos.ami nallam a normal golyos csapagy.
szerintem iparisra gondoltal a normal alatt.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Shimano PD-M324 pedál kónuszos vagy normál golyós csapágyazású?

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 posts
Így nyárvégén, (meg egyébként is most vettem használtan), szóval elmentem lemosni sterimoval, másnap szétkaptam az elsõ Deore agyat karbantartásra, és legbelül (belül-belü) is csurom viz volt a jelentõs mennyiségû fehér zsír ellenére is. Szóval tényleg okosan. Apropó, a kónusz és az agyba illeszkedõ csésze közt nem kellene lennie valamilyen por és vízvédõnek?:confused: Az összes zsírt kinyomja, plusz az egyik oldali összes golyó és a csésze is szép rozsdabarna volt amit nem is tudtam maradéktalanul eltávolítani.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Igen, másrészt meg a sornak nem kell tocsogni az olajtól, ja és a láncnak sem. Szépen teszel rá olajat , kicsit meghajtod helyben, mikor már látod, hogy van mindenhol szépen egy rongyal LETÖRLÖD A FELESLEGET! Ugyanis inkább a csapoknak kell olaj, nem a lánc külsejének, persze, hogy merõ retek lesz ha úszik a szaftban az egész.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Egyik nap jól megkentem valami finomolajjal (Hanseline?) a láncot, de még a fogaskereket is fogkefével. Aztán kiderül, hogy ez utóbbit nem kéne, csak a láncot és váltogatni, hogy eldogozza a lánc, amit kell. Szó mi szó és jön a lényeg, másnap mentünk dagonyázni. Felakartam készülni, legyen pöpec a váltó meg minden. Így is lett, semmi gond nem volt. Viszont másnapra (ahogy rászáradt a sár, hiába voltam benzinkúton bringát mosni nagynyomásúval) másnapra a fekete lánc, az utolsó milliméterig világosbarna színû lett. :) Egy merõ dzsuva volt az egész, rátapadt a lemoshatatlan homok. Tanultam az esetbõl...

...de ha tudtok olyat, ami sokáig tart és nem ragad rá a kosz... ne tartsátok vissza! :)

Ha félsz a kosztól ne menj terepre, másrészt ha dagonyázol, nem ártana tekerés után letisztítani a mozgó/kopórészeket (komplett hajtást letörölni ronggyal, váltógörgõket is, fogkefével a sort/ teló becsúszót, porlehúzót sterilizálni...). Remélem a villának is adtál nagynyomásúval az agyak mellett, szedheted is szét mindet! :D
Ha a maradék saras marad, az még "menõ", ha minden más, az csak igénytelenség.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Hogy tiszta legyen, meg hátha leviszi a rozsdát.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Egyik nap jól megkentem valami finomolajjal (Hanseline?) a láncot, de még a fogaskereket is fogkefével. Aztán kiderül, hogy ez utóbbit nem kéne, csak a láncot és váltogatni, hogy eldogozza a lánc, amit kell. Szó mi szó és jön a lényeg, másnap mentünk dagonyázni. Felakartam készülni, legyen pöpec a váltó meg minden. Így is lett, semmi gond nem volt. Viszont másnapra (ahogy rászáradt a sár, hiába voltam benzinkúton bringát mosni nagynyomásúval) másnapra a fekete lánc, az utolsó milliméterig világosbarna színû lett. :) Egy merõ dzsuva volt az egész, rátapadt a lemoshatatlan homok. Tanultam az esetbõl...

...de ha tudtok olyat, ami sokáig tart és nem ragad rá a kosz... ne tartsátok vissza! :)

Nagynyomásút hátsó agyra?

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

ha tudtok olyat, ami sokaig tart, es nem ragad ra a kosz... ne tartsatok vissza az informaciot :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Az legalább karcol:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts
még csak ciffet vetettem be. :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Polírpasztával (autós boltokban kapható, de láttam már gazdaboltban is) próbáltad már?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts
polírozott alu felületrõl vakrozsdád milyen kencével tudnék eltávolítani?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
...még erre az olajra lennék kíváncsi: JOE'S NANO Road láncolaj
Valakinek tapasztalata?

Ridley Noah Fast 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
gyorsan atfutottam, amit irtak - eleg fura, ahogy fel kell vinni. mennyit bir egy olajhoz kepest (pl rohloff)?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Ez nem olaj, ez wax, és nem oldószeres cucc, hanem vizes emulzió. És tényleg mûködik, nem szedi a port, csak annyi tapad fel, amennyi megragad a tiszta fémen, nem kell utána oldószerezni meg levésni a fekete dzsuvát, csak fogkefével megbirizgálni.
Próbáltam olajozott vagy gyári zsírozott láncon is, nem volt jó ötlet... A legjobb, ha felvitel elõtt letakarítod a hajtást fémtisztára és utána waxolod a láncot.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
es ez tenyleg jo (meg sose hallottam rola)? mar annyi olajrol mondtak, hogy ez aztan franko... ezert van a szekrenyemben vagy 5-6 fele. a prolink lenne a masik, amit meg kiprobalnek, csak kezdem feladni.

a masik, amit nem ertek, hogy nagy kenoanyaggyarto cegek keptelenek egy igazan jobb olajat osszehozni, erre kisebb manufakturak talaljak meg a lancolajok szent graljat.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

az egyik lancolajamat vmi 3 eve vettem :) mi a fenenek kellene belole 10x annyi? 30 evre? szivesen kiprobalom oket, mert filleres dolog az egesz bringahoz kepest, es befolyasolja, hogy mennyit kell a bringatisztitassal szarakodnom. de kb ennyi gyakorlati kulonbseget "profitalok" belole. en is probalgattam mindenfelet (crossmotorra valot, meg anyamkinnya), de kb annyit szurtem le a dologbol, hogy surubb, jobban ragad, tobb kosz, tovabb tart, ha higabb, akkor meg tobbet kell olajoznom. nagy csodat viszont egyiknel sem tapasztaltam.

ha tudtok olyat, ami sokaig tart, es nem ragad ra a kosz... ne tartsatok vissza az informaciot :)

Egyszer már mondtam, hogy ez: SquirtLube.com: Products