Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta 2012. november 28. - 21:55
Írta 2012. november 28. - 21:49
Írta 2012. november 28. - 21:49
Írta 2012. november 28. - 20:13
szerintem iparisra gondoltal a normal alatt.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2012. november 28. - 20:01
Írta 2012. november 26. - 15:55
Írta 2012. november 16. - 11:09
Írta 2012. november 16. - 09:15
Egyik nap jól megkentem valami finomolajjal (Hanseline?) a láncot, de még a fogaskereket is fogkefével. Aztán kiderül, hogy ez utóbbit nem kéne, csak a láncot és váltogatni, hogy eldogozza a lánc, amit kell. Szó mi szó és jön a lényeg, másnap mentünk dagonyázni. Felakartam készülni, legyen pöpec a váltó meg minden. Így is lett, semmi gond nem volt. Viszont másnapra (ahogy rászáradt a sár, hiába voltam benzinkúton bringát mosni nagynyomásúval) másnapra a fekete lánc, az utolsó milliméterig világosbarna színû lett. Egy merõ dzsuva volt az egész, rátapadt a lemoshatatlan homok. Tanultam az esetbõl...
...de ha tudtok olyat, ami sokáig tart és nem ragad rá a kosz... ne tartsátok vissza!
Ha félsz a kosztól ne menj terepre, másrészt ha dagonyázol, nem ártana tekerés után letisztítani a mozgó/kopórészeket (komplett hajtást letörölni ronggyal, váltógörgõket is, fogkefével a sort/ teló becsúszót, porlehúzót sterilizálni...). Remélem a villának is adtál nagynyomásúval az agyak mellett, szedheted is szét mindet!
Ha a maradék saras marad, az még "menõ", ha minden más, az csak igénytelenség.
Írta 2012. november 16. - 07:31
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. november 16. - 07:16
Egyik nap jól megkentem valami finomolajjal (Hanseline?) a láncot, de még a fogaskereket is fogkefével. Aztán kiderül, hogy ez utóbbit nem kéne, csak a láncot és váltogatni, hogy eldogozza a lánc, amit kell. Szó mi szó és jön a lényeg, másnap mentünk dagonyázni. Felakartam készülni, legyen pöpec a váltó meg minden. Így is lett, semmi gond nem volt. Viszont másnapra (ahogy rászáradt a sár, hiába voltam benzinkúton bringát mosni nagynyomásúval) másnapra a fekete lánc, az utolsó milliméterig világosbarna színû lett. Egy merõ dzsuva volt az egész, rátapadt a lemoshatatlan homok. Tanultam az esetbõl...
...de ha tudtok olyat, ami sokáig tart és nem ragad rá a kosz... ne tartsátok vissza!
Nagynyomásút hátsó agyra?
Írta 2012. november 16. - 01:01
ha tudtok olyat, ami sokaig tart, es nem ragad ra a kosz... ne tartsatok vissza az informaciot
Írta 2012. október 06. - 08:44
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. október 05. - 07:22
Írta 2012. október 05. - 05:47
Írta 2012. szeptember 12. - 20:37
Valakinek tapasztalata?
Ridley Noah Fast
Írta 2012. szeptember 12. - 15:44
Írta 2012. szeptember 12. - 15:39
Próbáltam olajozott vagy gyári zsírozott láncon is, nem volt jó ötlet... A legjobb, ha felvitel elõtt letakarítod a hajtást fémtisztára és utána waxolod a láncot.
Írta 2012. szeptember 12. - 15:20
a masik, amit nem ertek, hogy nagy kenoanyaggyarto cegek keptelenek egy igazan jobb olajat osszehozni, erre kisebb manufakturak talaljak meg a lancolajok szent graljat.
Írta 2012. szeptember 12. - 13:59
az egyik lancolajamat vmi 3 eve vettem mi a fenenek kellene belole 10x annyi? 30 evre? szivesen kiprobalom oket, mert filleres dolog az egesz bringahoz kepest, es befolyasolja, hogy mennyit kell a bringatisztitassal szarakodnom. de kb ennyi gyakorlati kulonbseget "profitalok" belole. en is probalgattam mindenfelet (crossmotorra valot, meg anyamkinnya), de kb annyit szurtem le a dologbol, hogy surubb, jobban ragad, tobb kosz, tovabb tart, ha higabb, akkor meg tobbet kell olajoznom. nagy csodat viszont egyiknel sem tapasztaltam.
ha tudtok olyat, ami sokaig tart, es nem ragad ra a kosz... ne tartsatok vissza az informaciot
Egyszer már mondtam, hogy ez: SquirtLube.com: Products