A fogaskoszorún nincs mit zsírozni, max a racsnin azt viszont kétlem hogy az lenne a baja tehát marad az a válasz amit nem szeretnél hallani. Van azonban egyszerűbb megoldás, keres ott kerékpár szerelőt ahol laksz.
Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta 2016. szeptember 25. - 23:07
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2016. szeptember 25. - 15:39
Írta 2016. szeptember 21. - 17:53
Nem kell kenni kívülről a porvédőt semmivel, csak ártasz vele. Nedves ronggyal letörlöd az összegyűlt port a becsúszókról, szimmeringekről használat után és kész.
Másrészt már a nevében is benne van, az a dolga, hogy a külső koszt kint tartsa, tehát nem fog bejutni semmi a villába, csak a retket gyűjti össze a szimmering körül, ha összepacsmagolod bármivel.
Típustól és felhasználástól függően évente 1-2-több alkalommal le kell húzni a lábat, kipucolni a koszt és friss olajjal összerakni a villát. Összerakásnál mehet egy kis teleszkópolaj a szimmeringekre is ill. közéjük, hogy ne szárazon legyen összerakva, illetve teleszkópmodelltől függően állandó kenést biztosít ott az olajba áztatott szivacsgyűrű.
Írta 2016. szeptember 21. - 15:16
Olvastam teleszkóp karbantartással kapcsolatban, hogy lánchoz való olajjal kell kenni a porvédőknél. A teleszkópban pedig amennyire én tudom más kenőanyag van.
Van értelme ennek, vagy csak kárt tennék vele?
Esetleg tapasztalatok, aki szokott ilyet?
Írta 2015. október 21. - 06:20
Amúgy nem arra kéne, de gondoltam, ideillik.
>igen, szakadt az eső az elmúlt napokban, agyváltós női városival császkáltam, és ez elég tartós-ritkán applikálandó anyagnak tűnik, ami aztán kint tartja a nedvességet<
Vejne módosította - 2015. október 21. - 06:26
Írta 2015. május 21. - 06:36
Köszönöm a hozzászólásokat!
Ezek szerint az olaj az zdzsuvásít, evvan.
Ezt a squirt-et ki fogom próbálni!
@ZéZo, nem a koszos zokni a gáz, hanem az, amikor tiszta ruhát fog össze. Qva dühítő. Rövid gatyában meg bringás gatyeszban még OK, de amikor egy farmer jut ebek harmincadjára, az már gáz.
Mégegyszer köszi és ha lesz ilyen Squirt, referálok!
F
Egyébként bármilyen láncviasz jó rá pl. motoros, minimálisan nagyobb a súrlódási együtthatója mint a frissen olajozott láncnak azonban ezt később gyorsan behozza. Montin simán kibír 150-200km-t. Azonban nagyon fontos hogy viaszolás előtt teljesen zsírtalanítani kell a láncot.
- fero969 kedveli ezt
Írta 2015. május 21. - 06:08
Hogyan lehet reprodukálni a lánc gyári állapotát, amikor kellemesen olajos, de nem dzsuvás????
Rendszeres tisztítással. Ha látos, h koszos, lemosod. Ez úttól függ, lehet 10km, de lehet 50km is.
Amúgy váltóruha. Cicanaci plö nem ér hozzá.
Írta 2015. május 20. - 23:18
@ZéZo, nem a koszos zokni a gáz, hanem az, amikor tiszta ruhát fog össze. Qva dühítő. Rövid gatyában meg bringás gatyeszban még OK, de amikor egy farmer jut ebek harmincadjára, az már gáz.
Én egy csatos gumival fogom össze a ruhámat, illetve a hajtóműre barkácsoltam láncvédőt (mármint vettem egyet, de mivel nem pont octalink kompatibilis, ezért gyorskötöző rögzíti ). Azóta nincs olyan problémám, hogy összefogja a lánc a lábam.
Írta 2015. május 20. - 22:59
Köszönöm a hozzászólásokat!
F
hát , szép ruhában bringázni, láncvédős nagypapa trekkingel kell....
- Rabbit kedveli ezt
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2015. május 20. - 22:41
F
Írta 2015. május 20. - 22:02
Semmi csak poros lesz a láncod.
Írta 2015. május 20. - 20:59
Kedves mindenki!
Hogyan lehet elérni, hogy a használt, de nem elhasznált lánc tisztítás és szemenkénti olajcsepp után ne fogjon meg mindent feketére, ami hozáér?
A koszos láncot mostam már PET palackban, benne víz, más alkalommal benne BRIGO aztán víz, volt olyan, hogy a cégnél környezetbarát, biológus zsíroldóval tisztítottam le.
Aztán lehúztam ronggyal vagy kifújtam sűrített levegővel. Végül nem ócska olajjal szemenként végig csepegtettem a csapokat alul, felül, majd kicsivel később letöröltem puha pamut ronggyal.
Pár nap múlva az olajból egy fekete szörnyűség lett, ami megfogott mindent ami hozzáért: vádlit, zoknit, nadrágszárat.
Hogyan lehet reprodukálni a lánc gyári állapotát, amikor kellemesen olajos, de nem dzsuvás????
Köszi előre is!
F
Én nagymosást levéve benzinnel csinálom, kismosást láncmosóval és jelenleg ultrával csinálom (A homokot kimostam belőle)
Kipróbáltam azt is, hogy a láncmosóba tettem benzint.
Egyrészt a lánc gyönyörű tiszta lett, másrészt mivel a benzin kicsit megfolyt, a hajtómű középső lánckereke is viszonylag tiszta lett Utána megolajoztam, letöröltem, gyönyörű szürke láncom lett. Majd tekertem 40km-t, és megint fekete kulimász van rajta.
Röviden: ha olajjal kenve van a lánc, akkor dzsuvás lesz.
Ha ilyen faggyúban (?) kifőzött kenést használ valaki, akkor nem tudom, mi lesz a vége
Írta 2015. május 20. - 20:23
Na akkor ha ennyire fontos a zokni akkor itt a tutti használtam szerettem elfogyott http://www.in2dust.co.uk/index.html
Írta 2015. május 20. - 19:07
Nem lehet egy kicsit túl bonyolítod az életed?
Lánc rongyba be fog, átpörget.
Lánc fölé olajos flakon nyomod pörgeted a láncot, vársz 1-2 percet.
Felesleges olajat le le törlöd (ronggyal rá fogsz a láncra és meg pörgeted).
Bódogság.
Soha nem mosom ki a láncot, mégis tartósak. Vannak elméletileg csodásan működő dolgok és vannak hogy a tapasztalat azt mutatja hogy tök feleslegesek.
Tipikusan elméleti mérnök és tapasztalati szerelő dilemma.
de attól a lánc koszolni fogja ami hozzáér
és szerintem nem megvalósítható, hogy ne.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2015. május 20. - 19:03
Nem lehet egy kicsit túl bonyolítod az életed?
Lánc rongyba be fog, átpörget.
Lánc fölé olajos flakon nyomod pörgeted a láncot, vársz 1-2 percet.
Felesleges olajat le le törlöd (ronggyal rá fogsz a láncra és meg pörgeted).
Bódogság.
Soha nem mosom ki a láncot, mégis tartósak. Vannak elméletileg csodásan működő dolgok és vannak hogy a tapasztalat azt mutatja hogy tök feleslegesek.
Tipikusan elméleti mérnök és tapasztalati szerelő dilemma.
Írta 2015. május 20. - 18:31
Hogyan lehet elérni, hogy a használt, de nem elhasznált lánc tisztítás és szemenkénti olajcsepp után ne fogjon meg mindent feketére, ami hozáér?
A koszos láncot mostam már PET palackban, benne víz, más alkalommal benne BRIGO aztán víz, volt olyan, hogy a cégnél környezetbarát, biológus zsíroldóval tisztítottam le.
Aztán lehúztam ronggyal vagy kifújtam sűrített levegővel. Végül nem ócska olajjal szemenként végig csepegtettem a csapokat alul, felül, majd kicsivel később letöröltem puha pamut ronggyal.
Pár nap múlva az olajból egy fekete szörnyűség lett, ami megfogott mindent ami hozzáért: vádlit, zoknit, nadrágszárat.
Köszi előre is!
F
Írta 2015. május 13. - 09:31
Tudja valaki esetleg, hogy milyen méretű csapágyak vannak a Bts Xc Pro agyakban?
Köszi előre is!
Írta 2015. április 11. - 16:23
Egyszerübb mint a rongyokat vagdalni, tépkedni.
Régi pólót kettőbe hajtva tökéletes. Sosem vágtam, téptem.
Írta 2015. április 10. - 06:58
Írta 2015. április 10. - 00:43
Szerintem is petróleum vagy benzin a legjobb, persze ha lehet kint szabadban vagy jól szellőzött helyen érdemes használni.
A szétbontott lánc végibe drót darabot lehet fűzni és annál fogva egy edényben lehet az elejétől a végéig oda-vissza húzogatni, amíg nem hajlik az alján akadástól szorulástól mentesen. Ezeknél fogva egy napra be szoktam zárni az edénybe és másnap mozgatom és utána szárítom és kenem.
Az edényben a zavaros löttyből egy idő után kiül a szilárd rész az alján.
Az oldószert le lehet önteni újra hasznosításra, legközelebb megint moshatunk vele.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..