Squirt Lube-al kapcsolatban friss tapasztalatok.
Tavaly óta használom nagy elégedettséggel.
Tegnap volt esedékes a kenés, bő 100 km-nél hallottam a hajtás hangján, hogy kenni kell, de mivel épp tekertem, 129 km-t mentem egy kenéssel. Volt hangja, de nem vészes, nem zavaró.
Áttöröltem a láncot, lánctányért (nekem egy van ugye), sort. Amin nagyon meglepődtem és eddig nem is figyeltem meg, hogy egyrészt szemre nem volt annyira koszos, mint amennyire a rongyokon látszott és az a kosz, ami rajta volt, nagyon könnyen lejött a kezemről, nem kellett súrolni, mint az olajos, nem tudom milyen kenőanyagos trutymókat.
Nagyon gyorsan és nagyon könnyen tiszta lett a lánc és egyéb hajtásos alkatrészek, pedig nem is használtam semmilyen oldószert.
Majd átkentem az itt olvasott módszerrel, egy-egy csepp anyag a görgőkre és 2 ujj közé fogva a láncot alul-felül elkenve. Megjárattam pár métert és kész a következő etapra.
120 ml-es flakonom van, kb. a fele fogyott el 1 823 km alatt. A lánc még nem kopott, nem kell cserélni.
Télen is használtam, a tárolóban 0 fok körül volt a hőmérséklet, nem változott érdemben a hatékonysága a cuccnak és mínusz fokokban is tökéletes volt a kenés.
A tisztogatás közben végig azon gondolkoztam, hogy mi előnye van / miért használ még bárki is másfajta kenőanyagot? Itt nem csak erre a márkára gondolok, hanem az ilyen típusú kenőanyagokra.
Talán az ára magasabb, mint a más típusúaknak, vagy nem tudom.
Hátránya egyelőre nincs számomra.