Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Author

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
1285 hozzászólás a témában

#861
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 hozzászólás
Hejj! De jó Nektek, hogy ennyit tudtok bicajozni... Én még alig tudtam használni az A-zone-t, igazi hegyre se tudtam még felmenni. Ráadásul az elsõ tárcsaféket figyelmetlenségbõl összeolajoztam, most nyikorog és nem fog. Szétszedtem már, féktisztító, miegymás, de még nem az igazi. Mondjuk ha egyhelybe áll, nem is fog rendbejönni...

Viszont. Ürge Lacival beszéltem, vasárnap 10-kor találkozunk a Bokor utcai üzlet elõtt. Igen, ez egy Authoros találkozó. Egy feltétel van mindössze: hogy száraz idõ legyen. Megnézem most, mit mond az OMSZ. Hááát, most még bizonytalan. Esõs-napos idõt ígérnek. Mindenesetre úgyis olvassuk a fórumot, akár szombat este le tudjuk fixálni. Van érdeklõdõ rajtam kívül? Mármint olyan, aki el is tudna jönni...

#862
Zak McKracken

Zak McKracken

    vendég

  • fórumtag
  • 70 hozzászólás
Haliho!

Utobbi napokban 2x is kimentem vele Solymarra (patakvolgy rulez :), ma delelott is, mert delutan dolgoztam. 897km-en allok eppen.
Ma tortent kisebb baleset, valaminek nekizuzhattam oldalrol, mert a nay lanctanyerom behorpadt egy reszen jo fel centit. Szerencsere kb. 3 perc volt visszahuzni egy jo kis franciakulccsal :)

a heten meg kell lennie az 1000-nek, ez iranyelv. :)

kepek a mai tekeresrol: http://zak.webdream.hu/gallery/album03


#863
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Nagyon szép helyeken jártatok Gabi! :)Én is tekertem tegnap, 35 km-t :D mentem itt a nagy városban. Sajna többre nincs idõm hétköznap :(, mert 16-ig dolgozom, 17 óra, mire hazaérek, 19 után meg már sötétedik. Minél többet megyek a bicajjal, annál jobbnak érzem. 8) 8) Kezdenek összekopni, összeszokni az alkatrészek, meg én is egyre jobban megismerem. Azért van egy pozitív furcsaság, amit nem nagyon értek. ::) Nagyon gyorsan tudok vele haladni. ;D Ezt már írtam korábban is, de tegnap még inkább meggyõzõdtem, hogy nagyon jól megy ez a bicaj. A régi kerómmal örültem, ha a 25 km-es átlagot tartani tudtam, ezt nem az átlagsebességre értem, hanem arra, amikor hosszútávon tekerek, akkor ezzel a géppel 25-30 km között, vagy akár 30 fölött kicsivel lazán tartom a sebességet. Lehet, hogy én is erõsödtem tavalyhoz képest, de a bicajnak is óriási szerepe van. Szóval megy, repeszt alattam az én segítségemmel természetesen, mint a rakáta. Tegnap is lépcsõztem vele, meg se kottyant neki, pedig még nem vittem vissza az átnézésre. Ez már aktuálissá válik lassan.
Mi megyünk Gabi Szilvásváradra, május 1-4! Ez már biztos. ;D :D ;D ;D

#864
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Üdv!
Én is vagyok, csak a kilométereket kellett szaporítanom a gépemben.
Vasárnap volt egy 105 km-es túránk a bükkben, amirõl mondhatom, hogy király volt. Szintemelkedés 1860 m, ami nem rossz.
A SOVEREIGN is elemében volt, a DH-s részeken is jó volt vele menni, illetve az erdei utakon száguldozni sem volt semmi.
A BASIC Sx is megtette elsõ kilométereit a feleségemmel és ami a legfontosabb: Tetszett neki a gép is, illetve a bicajozás is.
Az ENERGY is folyamatos kiképzés alatt van, mert Miskolc Tapolcán összeakadtunk néhány Triálos és DH-s sráccal, akik a tó körül ugráltak. A fiam pedíg beállt közéjük és 6 és fél évével ott száguldozott és próbálta az ughratásokat a nagyobbakkal.
A hétvégi túráról képek a
http://kep.tar.hu/lovasgabi/
Forrás túra címszó alatt.

Ultio!
Gratula a géphez, gyere szilvásra, találkozzunk és tekerjünk egy jót!

#865
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Köszi a dicséretet Forrest GTi! ;D ;D Nõttem vagy 10 cm-t! Természetesen késõbb is beszámolok a tapasztalataimról. ;) Sõt! Május 1-4-ig Szilvásváradon leszek túrázni, és ha minden jól megy, meg az ihlet is megszáll, akkor leírom az egész túrát, szépen megfogalmazva, teletûzdelve költõi képekkel. ;D ;D ;D
Annyit még hozzátennék a tegnapi véleményemhez, hogy dicséret illeti meg az Authoros csapat minden tagját. :D Nekem nagyon tetszik, ahogy hozzáállnak magához a biciklizéshez, és az Author kerékpárok eladásához, népszerûsítéséhez is. Ha így haladnak, akkor nem sokáig lesz igaz az a véleményem, hogy nem sok Author bicaj fut manapság az utakon. De nem baj. Ha valami jó, az jó. Márpedig az Author Opus jó. ;)

#866
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 hozzászólás
Na, de jó volt olvasni a hozzászólásod, ultio! Örülök neki, hogy ilyen szinten bevált az elképzelésed. Tényleg szép az Opus, és hogy jó is, affelõl csöppnyi kétségem sem volt. És igazad van, az is nagyon fontos, hogy nem mindenki alatt az van úton-útfélen.
Remélem, továbbra is ilyen bõségesen megosztod majd velünk a tapasztalataidat! Tényleg élvezet volt olvasni! ;)

#867
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
:D :D Na srácok, megvettem az Author Opust! :D :D
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Nem is tudom, hol kezdjem a dicséretet. Azt elõre el kell mondanom, hogy én még nem ültem ilyen klassz bicajon, illetve még nem vol soha ilyen jó gépem.
Nagyon szép a bicikli esztétikailag, úgyis, ha nem kerós szemmel nézem, tehát laikusoknak is tetszik. (Azért halkan megjegyzem, bizonyos szempontból még én is az vagyok, tehát ennek tudatában olvassátok a véleményemet). Igényesen van összerakva, igényes a színösszeállítás is, nekem nagyon tetszik, hogy fekete. Szép a festése, minden a helyén van rajta. Nem felejtettek le róla semmi védõ felszerelést, alátétet, minden ott van, ahol lenni kell. Nagyon könnyen megy, szinte hihetetlen, milyen jól gurul. Alig kell tekerni, és megy, mint állat. Emelkedõn is alig érezni ellenállást, csak azt érzem, hogy megy, nem fáradok, hiába emelkedõn megyek, és inkább felfelé váltanék, hogy jobban haladjak, mert lassúnak érzem magam. Ezt úgy kell értelmezni, hogy a különbözõ emelkedõket kb. olyan áttétellel kezdtem az elején, mint a régi bicajommal, és ahogy írtam, felfelé kellett váltanom, mert olyan könnyû volt tekerni. Szóval nagyon jól mászik a gép, a 27 sebesség nem semmi. A mászáshoz még annyit, szombaton Szentendrén voltam, és ott, ahol
tavaly majdnem a legkönnyebb fokozatban mentem a régi bicajommal, most felfelé kellett váltani, mert annyira könnyen ment. Lefelé is jól megy, de hát az nem nagy szám, mert ugye le könnyebb gurulni, mint felfelé tekerni. Szombaton csak úgy poénból Szentendrén, a városon
áthúzódó úton lévõ jó kis lejtõn kipróbáltam, hogy
megy lefelé. 59,5 km-el mentem. Ez az eddigi egyéni csúcsom ezzel a bicajjal is és a régivel is. Remélem a közeljövõben elérem a 70 km-es max. sebességet! Hihetelenül jól gyorsul, a váltó nagyon pontos, a fékek jól fognak, eddig minden helyzetben megállítottak, szinte jobb a fék a bicajomon, mint a
Simson motoromon. Az elsõ teleszkópról nem nagyon tudok mit mondani, nekem eddig nem volt, nagyon élvezem. A 3 nap alatt kb. 115,6 km-t mentem. Pénteken csak a városban próbálgattam. Szombaton kimentem Szentendrére, felmentem a Skanzenhez
is. Tegnap a Margit-szigeten, meg a Duna-parton
tekertem. Kicsit kipróbáltam, mit bír. Jó héhány lépcsõn lementem, bírta, meg se kottyant neki.
Úgy látom, ez a bicaj még sokkal többet tud, mint én, több van benne, mint amire én
most még használni tudom. De azért utolérem hamar :) :)!
Most már a hegyekben szeretném kipróbálni, az igazi hazájában.
Összefoglalóan: én nagyon elégedett vagyok az Author Opussal, jó választás volt számomra, nagyon örülök, hogy ezt a modelt vettem. És még egy kis plusz, ahogy tekertem, nézegettem a bicajokat. Nem sok Authort láttam. Számomra ez is fontos, mert nem egy olyan bicajt választottam, vettem, amibõl tengernyi van, hanem olyat, amibõl még manapság kevés fut a magyar utakon.

#868
Ranger

Ranger

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 748 hozzászólás
Ultio: Melyik Authort is veszed?

#869
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Hát igen srácok! Nagy dolog egy bicajvásárlás, pláne ha az egy Author :)! Én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Nagyon hiányzik a tekerés, de ugye itt Budapesten még a régi bicajomat sem használhatom, mert nincs itt, szóval eddig csak nézgethettem az önfeledten bicajozó lányokat, fiúkat. De ezután! Reszkess Budapest! Már nagyon vártam ezt a napot.
Ma még a városban tekerek csak, de holnap kimegyek Szentendrére, a vasárnapot még nem tudom. Hétfõn pedig leírom a tapasztalataimat. Fényképet nem tudok felrakni, mert nincs itt digitális gépem. Majd talán egyszer elhozom, s akkor lesz kép is. Addig is nézegessétek az Author honlapon! :D Én feltettem a bicaj képét háttérképnek, és ha nem megy a munka, csak rápillantok, és már jobb kedvem van.
Most már részemrõl mehet egy Authoros közös tekerés. Bicajom is van, na jó, lesz, a jó idõ is felfedezhetõ, szóval mehetünk szerintem tekerni.

#870
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 hozzászólás
Igen, ez még elõfordul, hogy valami nincs. Idõvel ez is - gondolom - teljesen olajozottan fog mûködni. Bár azért panaszra szerintem nincs okunk.

A 726 km-eddel szerintem biztosan vezetsz, igen :D Egyébként meg tényleg szokni kell. Mondom, úgy durvulni szombaton fogok vele (persze csak a magam módján), kiváncsi leszek, hogy fog viselkedni. És akkor én is szaporítom már kicsit a km-eket ;)

#871
Zak McKracken

Zak McKracken

    vendég

  • fórumtag
  • 70 hozzászólás
726km, vezetek? ;D

amugy minden problema nelkul, ugy megy mint az alom, maszasnal a legjobb, amit meg mindig nem szoktam meg az a lejton valo hosszu buckas kanyar, mert tolja a segget kifele, es mindig ugy erzem leesek.

Hamarosan lesz szinben passzolo mez+nadrag is, csak kifogyott a raktarbol :(((

Zaki


#872
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Várom én is a tapasztalatokat!!!
Üdv az AUTHOR-osok táborában!

#873
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 hozzászólás
Jól van, ultio, örülök neki nagyon! El tudom képzelni, sõt: pontosan tudom, mit érzel! Majd írj rögtön, próbálgasd és mesélj!
Szombaton meg megyek fel a János hegyre, még nem próbáltam rendesen az A-zone-t, hogy mit is bír, illetve hogy én mit tudok... Majd én is mesélek.

#874
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Holnap megveszem a bicajt ;D ;D! Már alig várom!

#875
NoFear

NoFear

    vendég

  • fórumtag
  • 206 hozzászólás
Helyes :)
Hát igen, még nem haltak ki az outisok :) Van egy monti is munkábajárásra illetve remélhetõleg maratonokra, igaz ez nem Author lett hanem Merida (sokáig vaciláltam melyik is legyen csakúgy mint az outinál).
A kalapácsos dolgot kihagynám, bár igaz, hogy nem mondtam: néha jó lenne elengedni a kart :)

#876
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Miért röhögnénk?
Az A5503 egy országúti gép, arra a célra tökéletes.
Hiába! Nem lehet mindenki montis..... ;)
A fékváltókar méretéhez csak annyit: nincs az a kéz, amit egy jó kalapács ne tudna méretre igazítani!!! ;) ;D ;D ;D

#877
NoFear

NoFear

    vendég

  • fórumtag
  • 206 hozzászólás

Az Author boltban van a részletfizetési megoldás, ami szerintem mintegy foglaló (igaz a vételár fele, tehát több, mint az átlag foglalók), kibõvítve azzal, hogy el is viheted a gépet ;D ;D
Milyen bicajra pályázol NoFear?


Szerencsére nem az árral van baj csak jó tudni, hogy hogyan is menjek oda, nem szeretek túl sok pénzzel járkálni.
Nem röhögni, A5503 :)
Csak az a kár, hogy náluk nem lehet másmilyen alkatrészt kérni és emiatt egy kicsit gondban leszek (túl kicsi a tenyerem és az R600-as fvkar lenne az ideális megoldás számomra). Meg az outi vázak méretezése kicsit eltér a hagyományos geometriáktól így nem tudom, hogy az 520 vagy 540-es kell, de gondolom ebben majd tudnak segíteni.

#878
B._Szabi

B._Szabi

    vendég

  • fórumtag
  • 211 hozzászólás
Igen, versenyezni fogok vele! CC haladó és maratonok!
A gép maga nagyon pöpec lett, XTR elsõ tárcsafékkel vannak még apró problémák, de idõvel majd megoldódnak....
Remélem...
Amugy Sigma BC1200 van rajta rádiós konzollal.
A pedál pedig Egg Beather

#879
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Az Author boltban van a részletfizetési megoldás, ami szerintem mintegy foglaló (igaz a vételár fele, tehát több, mint az átlag foglalók), kibõvítve azzal, hogy el is viheted a gépet ;D ;D
Milyen bicajra pályázol NoFear?

#880
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 hozzászólás
Nincs kártya, és 20% körül van a foglaló.