Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Author

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
1285 hozzászólás a témában

#601
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Na. Ez már klassz megoldás. Így aztán mindneki jól járt. Quit visszakapta a pénzét, próbálkozhat újra, az Author pedig bebizonyította, azért ért õ a vásárlók nyelvén, és Master! nem ennyi az Author!!!
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Amúgy még annyit, hogy az én kis Opusom kapott már annyit, hogy csak na! Pl. Erdélyben! És kibírta, bár nem vagyok meggyõzódve arról, hogy rendeltetésszerûen használtam ;D ;D ;D. Ellenben pl. a Shimano HG-53 láncom elkezdett rozsdásodni elég keményen. Ez a lánc 4000 Ft-ba került. A régi bicajomon lévõ majdnem 1000 ft-ba került láncom se rozsdásodott jobban. Ezzel most nem írom le a Shimanot, mert amúgy nekem jól mûködnek az alkatrészeik, csak kipróbálom a Sramot is. Az Author munkatársai meg pl. velem mindig rendesen bánnak, segítenek, ha kell, nem szívják a vérem ;D ;D ;D. De hát én mindenkinek szimpatikus vagyok :D :D. Lehet, hogy ilyen garanciás kérdésekben mindkét félnek kicsit türelmesebben kellene foglalkozni a problémával, de a lényeg, hogy végül mindenki elégedett.
A jogi részéhez meg annyit, hogy akinek van Author bicaja, az olvassa el azt a tájékoztatót, amit a bicajhoz kapott, és a garanciáról szól. Az Author védi magát. DE!!!, valaki elõbb olvasson, aztán írjon alá, és ezek után reklemáljon, ne pedig fordítva!
Sokat pofáztam. Bocs.

#602
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
quit!

Akkor üdv ismét az Authorosok táborában!
Milyen villát veszel helyette?
Én most cseréltem az RST Mozo pro-mat Rock Shox DUKE SL-re! tesztek ma.

#603
quit

quit

    vendég

  • fórumtag
  • 40 hozzászólás
Villa-görbület: megoldva!!!
Valóban nehéz én egyáltalán nem egyértelmû dolog ez a gari dolog. Nem mondom, hogy az Author-osok könnyû helyzetben vannak. (vagy bármelyik forgalmazó)
Nem gondoltam egy percig sem, hogy az Author sz*rt gyárt, csak az keserített el, hogy eleve elképzelhetetlennek tartották a cserét vagy hogy egyáltalán megnézzék

DE:

A villát otthagytam és ma kaptam egy telefont, hogy ugyan a gari alapján nem cserélnék ki a villát (jogilag nincsenek rékényszerítve - ez igaz is), de valamilyen változásra hivatkozva azt mondta a srác, hogy visszafizetik (!) a villa árát méltányossági alapon.
Asszem ettõl a gesztustól belém is visszaszállt a bizalom irántuk és valószínûleg õk is tudják, hogy az, amit a vásárló terjeszt róluk - akár jogosan, akár jogtalanul - a legjobb reklám vagy ellenreklám.
Lényeg a lényeg: köszönöm.

#604
Jorus

Jorus

    ALFAHÍM

  • globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ha lejön a festék, bizony még a jófajta Cro-Mo csövek is (pölö Columbus) korrodálódnak.

#605
vendég__*

vendég__*
  • vendég
Tap. nincs, de szerintem a CrMo vázak nem igen korrodálódnak...

(aztán lehet, akkora baromságot mondtam mint kõhalom : ;D)

#606
sanker

sanker

    vendég

  • fórumtag
  • 244 hozzászólás
Hello mindenkinek!

Egy kérdés: van valakinek tapasztalata atekintetben, hogy az author cro-mo vázak (speciel stratos váz) mennyire korrodálódnak? Elõre is kösz!

#607
vendég__*

vendég__*
  • vendég
szvsz szerint még ha az a villa csak triálra van kitalálva, -és mellette 1300gramm tömény cr mo- ki kell bírnia egy kis djzést.
másrészt meg vannak hibák a gyártó részérõl és ezeket a forgalamzónak kéne orvosolni. ugy láccik authorék ezt másképp gondolják...
amugy meg sok jót is hallottam róluk, de hát mindenkiben lehet hiba, az authorban is ;) 8)

#608
Ras

Ras

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
ForrestGTi:
nincs tökéletes minõségellenõrzés, hiba mindenütt elõfordulhat, átcsúszhat egy anyaghibás darab akármilyen teszten, hiszen csak éppen egy kicsivel tovább kell bírnia mint a teszt nem ???
a másik meg hogy talán egy egy szolgáltató cégnek ne mígy kéne hozzáállni a problémához hogy "az nem létezik", hogy elhajoljon az õ hiper-szuper májer villájuk"

"
DIRT STREET series

Ez egy teljesen új sorozat az AUTHOR kínálatában. Rendkívül strapabíró, masszív konstrukciójuk révén a triál és street riding kedvelõinek szánt kerékpárok.
"
forrás: www.author-hungary.com

talán ha a forgalmazó honlapján ez áll joggal várhatja el az ember hogy ha a quit által megfogalmazott felhasznûálási területen használja a cuccost akkor mûködni fog nem?


ettõl függetlenül halgassuk meg a másik oldalt is, de nekem unszimpatikus az a hozzáállás hogy csak a vásárló ronthatja el a cuccot :-\

és remélem quit kiderül hohygy ki a hunyó és ismét nyomhatod a trükköket a bicóval...

#609
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
esetleg egy kis anyaghibához mit szóltok? hisz triálnál még nagyobbat is kapna a villa...(elsõkeréken ugrálás...) meg pár rontás, és hasonlók... és ha ezt egy ragasztott telónyak is kibírja, akkor egy egybeöntött cro-mo(?) villának is ki kéne bírnia... ráadásul egy ilyennek...

#610
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 hozzászólás
quit: Nem szeretnék ám vitatkozni, mert elõszöris a ehhez a részéhez, ehhez a stílushoz annyira nem értek, azon kívül ott sem voltam Veled, de ezt a villát úgy tudom, trialra tervezték az Authornál. Láttam már ugrani emberkéket bicajjal, és aki szépen csinálta, mintha zsinóron húzták volna. Szerintem egy kilazított tengelyanyás, féknélküli Te-co bicajjal is megugrotta volna, tehát a gyerek technikás volt. Mondom, nem láttam, mit csináltál, nem Téged ítéllek ezzel, de tényleg kicsit hihetetlen, hogy ilyet tegyen egy villa a szakszerû (!) használat mellett. Fõleg ugye egy Author. Miért mondom? Látod, tudod, nekem is Authorom van, és én is utánanéztem rendesen, mielõtt emellett döntöttem. Elég komoly teszteknek és ellenõrzéseknek vetik alá az alkatrészeket, miután kijön a gyárból. Ha a húzó- és hajlítópróbán átmegy egy villa, nem hiszem (lehet, hogy én gondolom hülyén), hogy a rendeltetésszerû használat esetén ilyen gond legyen, ha Te tényleg olyan jól ugrasz. Viszont tényleg trial villával kell dirt jump-ozni? Azon kívül ahogy néztem, a váznak az ég világon nem lett semmi baja. Ez mit gondolsz, miért van?
Na minden jót!

#611
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Most nagyon õszinte leszek!
Véleményem szerint valóban gariban ki kellene cserélni a villát, vagy amennyiben csreélhetõ, a nyakat.
Mivel szettben lett vásárolva, még csak azt sem lehet mondani, hogy nem a megfelelõ geometriájú váz-villa párosítás.
Bocs Gyurma, de ez a helyzet.


Master!
Nem kéne leszólni az AUTHORT!
Amit az én Sovereign vázam már kapott, hát az már nem semmi! CC váz, bár néha már olyan helyekre is elcsábítanak, ami az enyhe DH fogalmát is kimeríti.
(Igaz Para? ;D ;D Lásd Vesszõsvölgy murva.)
Érdekes, hogy nekem semmi bajom vele, pedíg az idén már maratonozni is járok.
Szóval valóban várjuk meg a másik felet is.

#612
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Elõször hallgattassék meg a másik fél is!
Úgy igazságos.

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

#613
vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Akkor finoman: Ennyit az Authorrol?! ;D

#614
quit

quit

    vendég

  • fórumtag
  • 40 hozzászólás
1 kis sztori az Author "segítõkészésgérõl":
Nagy nehezen összeszedtem a pénzt 1 Author A-Gang a.m. váz+villa+kormánycsapágy szettre (55 ezer), amibõl végül egész jó kis bicaj készült. Felh. területe street/trial de nem vetem meg a parkot és a dörtöt sem. (Épp ezért, no meg a bitang villáért (illetve a Bikmakk villatesztje alapján) válaszotttam az Authort)Történt, hogy az elsõ 4 ugrás után, amit a +szokott ugratón nyomtam, a villa kb. 30 fokkal elõrehajolt.
Eredménye itt látható: http://quit.fw.hu/a-gang.jpg
Miután egy órán át csevegtem a magyarországi Author-képviselõvel ("Ürge László okl. mérnök úrral"), azt mondta, hogy semmi képpen nem cserélik ki, mivel "az nem létezik", hogy elhajoljon az õ hiper-szuper májer villájuk; "Nem akkora terhelésnek lett kitéve, amire tervezték". Szerintem sehol sincs deklarálva, hogy miylen terhelésnek lehet kitenni, akkor mi alapján hivatkozik rá?
Márpedig szerintem egy 1300 grammos, 10 ezer forintos(!) cromo villának nem szabadna csak úgy elgörbülni, fõleg egy olyan szituban, amit már beadtam egy Magellan Polaris + Magellan villa kombinációval is.
Egyszóval sz*rnak a fejemre, én meg mehetek, azt reménykedhetek a fogyasztóvédõk jószívében. Kösz azt a lerázó modort és mindentõl elzárkózást, amit a részérõl tapasztaltam. A triál fórumos hozzászólása után nem is vártam mást. (itt talalod: http://www.bikemag.h...=2277;start=675 688-as sorszámmal.)
Folyt köv?...

#615
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 hozzászólás
Zak, gratulálok, ügyesek vagytok :-) Szerintem mások nevében is mondhatom, hogy büszke vagyok Rátok :-)

Ultio: a szelepen levõ csavar arra való, hogyha a gumid le van engedve teljesen, rá tudd tenni könnyebben a pumpatömlõt, illetve ha kicsit laposabb gumival mész, minimálisan tartja az elcsavarodás ellen. Nem kell azt megtépni, pláne miután ha van benne nyomás, úgyis ott marad.

#616
Zak McKracken

Zak McKracken

    vendég

  • fórumtag
  • 70 hozzászólás
Örömmel jelenthetem be, hogy a XVIII. Tekergõ versenyen Velencén az Ács Péter (Author Sovereign Sport) és Bera Zsuzsanna (OFF Kona Yee-Ha ON) tagokból álló csapat az elõkelõ második helyet szerezte meg a 19 indulóból, szoros csata után az elsõ helyért. Péter továbbá a negyedik legjobb idõt futotta az ügyességi futamon.
A csapat igen motiváltnak érzi magát, és akár még csillogóbb érmekkel kíván hazatérni a XIX., éjszakai Tekergõrõl.
Feltöltött kép


#617
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Vigyázz magadra ultio!

Nos én is voltam a Tisza maratonon, és nagy meglepetésemre Zorg barátnõje is egy AUTHOR nyergében feszített! Ha jól emlékszem vbalamelyik ASL gép volt, és még tetszett is nekem.
Egyébként a Sovereign ismét jól szerepelt, hiba nélkül, defektmentesen 3.56.22 alatt ment le a 65 helyett közel 73 km-es táv.
Jó volt az összteló, végig elöl nagy tányéron nyomtam, csaka z erõs töltésoldal mészésoknál kapcsoltam középsõre illetve a Boszi szigeten. Nagyon jó CC verseny volt, mindenkinek ajánlom.

Uraim! Egy Bükk maraton? Ki mit szól hozzá?
Én ott leszek!

#618
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Csá emberek!

[glow=red,2,300]Elmentem Erdélybe, a Padisi-fennsíkra bicajozni![/glow]

Mindenkinek minden jót, kellemes bringázásokat!

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

#619
totnes

totnes

    vendég

  • fórumtag
  • 14 hozzászólás
gyurma, van most összeszerelt bicaj abból a 3 cross típusból a boltban, aminek a vázát külön is meg tudjátok szerezni? mert akkor esetleg elmehetnék egy kisebb próbát tenni, miben más egy alu, mint egy cromo vázas bicaj (legalább feelingben ott az udvarotokban...)
másrészt szerinted a német vásár után, vagyis vmikor augusztus végén pontosabb infóid lesznek arról, h a 2004es palettából milyen cross váz lesz beszerezhetõ? ill hogy is fognak kinézni, s mennyi változtatással az ideihez képest?
harmadrészt, ha már így belelendültem: nem tudod véletlen, a zenith dural váz al7005ös, vagy 6061, v vmi egész más? s uez a kérdés columbus zonal-lal? szóval miket lehet tudni ezekrõl az alukról? ill mik szerinted az elõnyei a cromoval szemben, s mik a hátrányai?
köszi.

#620
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Mi jót olvashatunk ott?