Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Author

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
1285 hozzászólás a témában

#361
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.168 hozzászólás
Szia pocsék pofa!

Nekem Author Opusom van, errõl tudok véleményt mondani, de csak röviden, mert ebben a topikban már elég sokat irosgattam a bicajról. Illetve a tesztbájkon és a bikemag odalán is olvashatsz véleményt.
Nagyon strapabíró bicaj, én igazán nem kímélem, de semmi baja. Nem értek egyet thommey-val azzal, hogy az Opussal ugratásokat ne. Miért? Használta thomeey a bicajt? Én igen. Ugrattam is vele, nemcsak padkát, hanem pl. lépcsõsorról is, és smmi nem történt. Voltam vele tavaly egy hétig Erdélyben, a Padisi fennsíkon, ahol végig esett az esõ, de ez sem hatotta meg a bicajt. És azért Erdélyben nem olyan lejtõk és emelkedõk vannak, mint idehaza! És én nem is kíméltem a gépet, és pl. a sokak által rossznak tartott Rst Gila is szépen mûködött. Szóval ha inkább terepezni, ugratni, keménykedni akarsz, akkor az Opus, tehát monti mindenképpen. Én ebben az évben a fékeket cserélem Sram 9.0-ásra, meg a fékkarokat Sram 7.0-ra, mert a Tektro fékeket már gyengének tartom. Amúgy minden más jól mûködik. Késõbb talán azért érdemes egy jobb telót is beletenni, de én pl. ebben az évben még nem cserélem a Gilát.
Na röviden ennyi. A boltban tényleg nagyon segítõkészek az emberkék, érdemes bemenni és kérdezõsködni.

#362
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Pocsék pofa!

Én egy Sovereign-t hajtok, több-kevesebb sikerrel.
Van még két AUTHOR a családban (egy BASIC SX és egy Energy) és hogy õszinte legyek, nem igazán tudom, mi a szervíz.
Elõnyként mondanám, hogy komplett, megtervezett bicajt kapsz, bármelyiket is választod, jó ár-érték arányban.
Üzembiztosak, ha valóban arra használod, amire ajánlja a gyártó, akkor nem hiszem, hogy problémáid lennének.

Hátrányként(?) talán az, hogy a boltban nem kérhetsz hozzá más cuccokat.
Értsd:Ha Alivioval van szerelve a gép, nem kérhetsz hozzá XT-t. Pontosabban kérhetsz, csak nem számítják be a másikat és ez természetesen feláras.

Típushibák? Nem hallottam ilyenrõl.

#363
Ranger

Ranger

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 748 hozzászólás
Thy:
Ezért írtam, hogy valaki úgyis leírja. Ilyesmiket írtam én is, kivéve a szkmai berkeket, mert arról fogalmam sincs...

#364
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 hozzászólás
Úgy gondolom, thommey nagyjából összefoglalta a lényeget. Egy helyesbítés: Authornak nincs trekkingje, neki cross modelljei vannak (ennek a kategóriának a megfogalmazása pontosan a honlapon).

Tisztelt pocsék pofa! Látogass el az Author honlapjára http://www.author-hungary.com és ott olvass el mindent. Le van írva, hogy kinek mit ajánlanak, melyik keróról mit kell tudni, ilyesmi. Ha kérdésed van, akkor meg fordulj a forgalmazóhoz, vagy valamelyik bolthoz szerintem.


#365
thommey

thommey

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Hát nem tudom Bagi kolléga mit is írt volna az acélról, de szerintem:
a jó minõségû acél vázak gyártása, és maga a csõszett is nagyon drága.Még az acél vázairól híres Ritchey cég is abba hagyta a legendás P-szériás vázai gyártását, meg a Plexust is.Már csak országúti vázakat csinál acélból.Ha hosszúéletût akarsz,akkor vegyél acélt, vagy titánt, esetleg karbont. Ha alut választasz, és 10+ év a cél, akkor felejtsd el az 1200-1700g-os kategóriát, de látom,hogy a megcélzott árkategória úgysem ez.Ezek a vázak, mint az Opus is valószínûleg nagyon sokáig fognak tartani, hiszen túrázásra kell.Nem lesz soha olyan kényelmes, mint egy acél/titán váz, de nem is mégy tönkre a megvételébe:)
Azt viszont el kell döntened, hogy montit, vagy trekkinget szeretnél, hiszen mindkettõ másra való.Ha csak néha közlekedsz terepen, akkor jó választás a trekking, mert a városban ezerszer könnyebben tudsz majd vele közlekedni. Ha teszel rá egy cyclocross gumit, akkor mehetsz vele terepen, de az ugrásokat mellõzni kell vele, mert nem arra való!
De ez az Opus montira is igaz.Gyökereket padkát lehet vele, de nagyobbra NE!Ha viszont sokat fogsz terepen menni, vagy esetleg maratonra is elnézel, akkor csakis a monti.
Ebbõl az árkategóriából csak aluban gondolkozhatsz, mert ez a legolcsóbb vázfajta.Az élettartamtól meg nem félj.....úgyis cserélgetni fogod a vázaidat....mindig egyre jobbra.Ha valaki komolyan elkezdi nincs megállás. Én egy Tescos bájkkal kezdtem 10évvel ezelõtt, most össztelós karbonom lesz.De ez így van jól:)
Remélem segítettem!
Üdv:Thy

#366
Ranger

Ranger

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 748 hozzászólás
Sajnálom, írtam egy kisebb litániát az acél és az alu különbözõségérõl, de a KÖCSÖG kollégám direkt beletenyerelt a billentyûzetbe és mind elszállt... >:( >:( >:(
Bocs de nincs kedvem újraírni, úgyis leírják mások.
Csak még annyit, hogy a "valyon" az igazából "vajon". ;)

Üdv.

#367
vendég__*

vendég__*
  • vendég
Sziasztok.


Kerékpár vásárlását tervezem a közeljövõben.Elõre mondanám, nem vagyok egy szakértõ, ha esetleg hülye kérdéseim volnának. :)Kérném,hogy segítsetek a választásban.Ha lehet, olyan bringás adjon tanácsot aki már használta ezeket a modelleket.Két típus közûl kellene választani a Reflex sx és az Opus.Tudom,hogy két különbözõ kategoria az egyik cross a másik mtb.Mik az elõnyök, hátrányok, esetleg típus hibák,ha van ilyen?Milyen alkatrészt érdemes cserélni rajta?
Mire használnám a biciklit?Városi közlekedés,aszfalton jól menjen(nagyobb sebesség)bírja az erdei utakat, kissebb ugratásokat(öreg urasan) túrázás.
Elõre is köszi a fáradozást.
Más:a bringák többsége aluminium vázzal készül(nekem megfizethetõ kategoria).Az acél váz nagyon ritka,valyon miért ???Azt olvastam valahol,hogy az aluminium vázak,olyan 3-4 év után elhasználódnak.Ha ez igaz akkor lehet vázat cserélni?Valyon mit jelent az elhasználódás?Alak változás,repedés,esetleg eltörés.Mi van akkor,ha az ember borul, a váznak annyi?
Én egy kerékpár élettartalmánál 10 évben gondolkodom.Vagy nem kellene?
Na,kb. ennyi.
Üdv.

#368
badman

badman

    újonc

  • fórumtag
  • 8 hozzászólás

Tudtomásom szerint igen.
Valaki ezt állitotta az elõzõ lapon.

#369
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.168 hozzászólás
A Versusban integrált kormánycsapágy van?

#370
badman

badman

    újonc

  • fórumtag
  • 8 hozzászólás

Köszi, Ultio!

Felmerült egy másik "problémaforrás".Az integrált fejcsapágyról én is ellentmondó véleményeket olvastam.Szeretném megtudni, mondjuk a versus esetében a fejcsapágy javitható, esetleg ha szükséges kicserélhetõ?



#371
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.168 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretném a véleményeteket kérni: 172cm magas vagyok és szeretnék egy versus vázat venni, milyen méretû váz lenne ok,15 vagy 17 ?

Felhasználási cél:bevásárlás, miegyéb..... a rövidebb úton...

Badman!
Én 175 cm magas vagyok, egy Author Opust vettem, mely 19-es. Neked szerintem mindenképpen kell a 17-es. Mondjuk ha új bicajt veszek, kipróbálok egy 17-et is, bár ez a 19-es nagyon fekszik nekem.


#372
Pifta

Pifta

    vendég

  • fórumtag
  • 43 hozzászólás
Gab#!

1. Az üzlet a XV. kerületben van, a Pestújhelyi út 33/B. alatt (Molnár Viktor ? - Pestújhelyi sarok)

2. Nem sulinet.. A bringára a legkevésbé se lehet ráfogni, hogy számtech eszköz. ;D Az ingyenbringa egyébként úgy néz ki, hogy a cég juttatásként fizet pénzt egészségpénztárba azoknak a munkatársainak, akik ezt kérik. Az egészségpénztárban pedig gyógykezeléseket, egészségmegõrzõ, rekreációs, stb. szolgáltatásokat lehet igénybe venni. Ebbe beleférnek a sportbérletek és a sporteszközök - így a bicikli - is. Persze vannak megkötések: pl. csak komplett bingát lehet venni, ill. van egy árkorlát is, de a Versus 185 rugós árát leegyeztettem velük, és azt mondták, hogy OK. :)

#373
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 hozzászólás
Gab#!
Ha bizonytalan vagy a belsõcserével kapcsolatban, akkor kérd szakember véleményét. Talán külföldi fórumokon meg lehetne vitatni, hogy hogyan is kell ezt végrehajtani... De lehet, hogy õk is csak találgatni fognak... Na mindegy, aki mer az nyer ;D

A budai bolt Pestre költözött, a 15-ik kerületbe. De nézd meg az Author honlapon, ott vannak a Bp-i boltok címei, elvileg bármelyikbe elviheted. De Gyurma a márkaboltban van...

#374
Gab#

Gab#

    vendég

  • fórumtag
  • 81 hozzászólás
Fontólóra veszem a jótanácsot a belsõ cserével kapcsolatban, de mivel igen nagy horderejû és kellõképpen megfontolandó döntésrõl van szó, még gondolkodom hogy véghez vigyem-e ezt a nagy mûszaki tudást igénylõ mûveletet. ;D ;D

Hát igen a tüskék sûrûsége/m2 igen nagy volt tavaly és idén is ez várható. SZerintem a legrosszabb az õsz. Lehet hogy azért mert az ember nem látja mi rejlik a -z-avar alatt? Viszont király a levélszõnyegen gázolni! :)

Csak most olvastam a Bikmakban tavaly megjelent cikket az integrált csapágyak hátrányáról. Nos nekem a Verus-ban ilyen van Ricsi-bõl. Tényleg tönkreteszi a vázat? Van valakinek már ilyen tapasztalata? Én is érzek néha némi kottyanást de inkább a telónak tulajdonítom. (fõleg amikor bevásárolni megyek vele :D)

Nekem közeleg az 1 éves garanciához szükséges szervíz. Akkor most hova vihetem ha a Budai bót már nem mûködik? RideBike ha jól tudom?

Pifta,
Hogy van ez az ingyen bicikli?(sulinetes? he-he) Nálunk ilyen juttatás sajna nincs.


#375
badman

badman

    újonc

  • fórumtag
  • 8 hozzászólás


THX!

#376
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 hozzászólás
Hali badman!

Bevásárlásra? A miegyéb kategóriára egyelõre jobban illik :-) Na nem mintha a bevásárlás bonyolult, és nagy kihívásokkal tarkított mûveletét nem tudnád vele elvégezni, csak fura volt ;-)

172 centihezt mindenképp a 17-est válaszd szerintem. De nézd meg: állj a váz fölé, közötted és a felsõvázcsõ között legyen 5-7 centi hely bõven. Ha ez megvan, akkor jó a váz mérete.

Pifta: tényleg gáz.. Amire rájönnek, hogy valami a népnek jó, rövid úton megszüntetik... Tudod, mint mikor a tiszt szól a tizedesnek: "Menjen le az udvarra, nézze meg, hogy mit csinálnak az emberek és tiltsa meg nekik!" Remek...

#377
badman

badman

    újonc

  • fórumtag
  • 8 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretném a véleményeteket kérni: 172cm magas vagyok és szeretnék egy versus vázat venni, milyen méretû váz lenne ok,15 vagy 17 ?

Felhasználási cél:bevásárlás, miegyéb..... a rövidebb úton...

#378
Pifta

Pifta

    vendég

  • fórumtag
  • 43 hozzászólás
Hm. Nézõpont kérdése. Ebbõl a szempontból tényleg jó, hogy van a cégnél egy olyan juttatási rendszer, amit erre is tudok használni. Tavaly õsszel szerzõdtettem le az üzletet az ország egyik legnagyobb egészségpénztárával, így lényegében ingyér' lesz a bringa. ;)
Sajnos, kedves kormányzatunk viszont ebben a témában is "megszorít", és várhatóan júniustól ez a lehetõség is ki lesz lõve. >:(

Úgyhogy igyekeztem még idõben lépni. :)

#379
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.168 hozzászólás
Nekem túl sok defektem nem volt tavaly. Erdélyben pl. 2 volt csak, az elsõ napon és az utolsó elõttin. De nem az erdõben, sziklák, tüskék, gallyak között, hanem az országúton.

Pifta!
Frankó cég lehet, ahol dolgozol! Még a bicajt árát is állják! ;D

#380
Pifta

Pifta

    vendég

  • fórumtag
  • 43 hozzászólás
Ez igen Pifta! Jól bevásároltál! Gratulálok. MIkor próbálod õket?


Hehe.. :P Köszi. Hát igen. Ideje volt már egy frissítésnek, és ha egyszer már úgy hozta a helyzet, hogy most megtehetem, akkor miért ne? A Versust gyakorlatilag a munkáltatóm fizeti, a Reflexhez meg éppen van elég "kedvem". :)