ej de fel pörgöt a topic, csak gyõzzem végig olvasni

Azóta keresem a cikket - persze nem találom - de kb ezt írták le egy egész oldalon...Ez igaz, de a digitális kép sem azt adja vissza ami a "valóság", legalábbis a saját szemeddel összehasonlítva. Sokkal nagyobb dinamikát fog át az emberi látás.. (Vagy nem?) Tudom, a HDR nem "csak" ennyi, de ez a része a leglátványosabb..
A régi szót fejeljük meg legalább azzal, hogy 1987-tõl létezik az EF bajonett és 1990 után nem gyártottak régebbi típusú vázat. Vagyis régi EF bajonettes obikat tud fogadni a 350D, és ennél régebbi obikat nem biztos, ohgy akar használni.. (Más kérdés, hogy a Canon annyiszor váltott már foglalatot, hogy kérdés ki mennyire bízik benne, hogy nem fog többet..)hornet13: canon-ra nem mennek rá a régi obik
Ez igaz, de a digitális kép sem azt adja vissza ami a "valóság", legalábbis a saját szemeddel összehasonlítva. Sokkal nagyobb dinamikát fog át az emberi látás.. (Vagy nem?) Tudom, a HDR nem "csak" ennyi, de ez a része a leglátványosabb..Beépített Auto-HDR? Nem szeretném; az ugyanis nem a valódi fényviszonyokat, kontrasztokat, etc. adja vissza. Ergo: inkább illusztrációnak tartom mint fotónak. De roppant mutatós. (Én is játszok vele mostanság.)
Uhh.. Mondtam, hogy a táskától lett akkora az a papírdoboz, de hogy ekkora állat...Haver csinalt ket kepet a kibontott fix 400 -as obirol
Francba :/Mostanában ezek az idióták sajtómunkához tervezett digitális tükörreflexes gépeket vesznek, mint például a Canon EOS-1D
Pontosan így van, ám mint írtam véleményem."A hazai (sport)fotósokról kábé megegyezik a véleményem Ken Rockwell-ével; pontosabban a "profik" nálunk cirka a "level 2: rich amateurs" szinten vannak."
Mint minden általánosítás ez sem igaz. Vannak néhányan akiknek az adott világversenyröl készült képei összehasontlítva mondjuk a Getty képeivel abszolút egy szinten voltak. Azt nem vitatom, hogy rengeteg van, aki a verseny kezdetére beesik, fogalma nics az adott sportágról gyorsan megcsinálja valahogy a szükséges penzumot és annyi.
NE ÍGY! NE ÍGY!
Kábé igen...(...)
Manapság már mindenki PS-al csinál fotót?
Üdv:Thy
Ezek azok az amatõrök, akiknek túl sok a pénze, rengeteg gépet és tartozékot vásárolnak, ami megbéklyózza a kifejezési szabadságukat. Általában férfiak, és sokuk öreg vagy nyugdíjas.
A gazdag amatõr Leicával, Contax-szal, Alpával, Hasselbladdal vagy Linhof 4×5-össel fényképez. Ezek remek kamerák, de az eredmény tekintetében azonosak a Zenittel, Pentaxszal, Bronicával vagy Tachiharával.
A szegényeb gazdag amatõr Nikon, vagy akár Canon tükörreflexes gépet használ.
Mostanában ezek az idióták sajtómunkához tervezett digitális tükörreflexes gépeket vesznek, mint például a Canon EOS-1D vagy a Nikon D1X, melyek technikailag gyengébb eredményekkel szolgálnak, mint a kattintgatók gépei. Az igazán hülyék várták a 7000 dolláros Contax N Digital-t, mely kevésbé használható, mint a Nikon vagy Canon digitális tükörreflexesek, és még mindig gyengébb képeket ad, mint egy olcsó filmes tükörreflexes gép.
A rossz gazdag amatõrök azt hiszik, hogy szegény emberek életlen fekete-fehér képei jelentik a mûvészetet.
Néhány gazdag amatõr könnyen a legalsó spirituális szintre hullik vissza azért, mert túl sokat törõdnek a gépükkel, mások viszont egyenesen eljutnak a nagyszerû mûvészeti teremtésig, mert nem aggódnak a gépük miatt, minthogy meg vanna róla gyõzõdve, hogy az övék a legjobb. Különös módon, kevés gazdag amatõr teremt átlagos munkát. Ez vagy igaz vagy nem.
Beépített Auto-HDR? Nem szeretném; az ugyanis nem a valódi fényviszonyokat, kontrasztokat, etc. adja vissza. Ergo: inkább illusztrációnak tartom mint fotónak. De roppant mutatós. (Én is játszok vele mostanság.)Egyes vélemények szerint a gépeknek alapból kellene ilyen képeket készíteniük. Az már más kérdés, hogy ezzel nem mindenki lenne boldog.
Az, hogy ez kép készítésnek minõsül, vagy fotózásnak, az erõsen megosztja a fotós társadalmat....de azért a helyszínt, az idõpontot, a nézõpontot csak meg kellett találnia:DAzt ugye leírta a kép készítõje, hogy HDR képrõl van szó - aminek ugye a fotózáshoz nem sok köze van...
http://www.hdrsoft.com/examples.html
http://fotozz.hu/cik...utat?cikk_ID=27
Google: HDR+tone+mapping
Egyes vélemények szerint a gépeknek alapból kellene ilyen képeket készíteniük. Az már más kérdés, hogy ezzel nem mindenki lenne boldog.Azt ugye leírta a kép készítõje, hogy HDR képrõl van szó - aminek ugye a fotózáshoz nem sok köze van...
(Mindenféle csúnyát gondoltam...)Haver csinalt ket kepet a kibontott fix 400 -as obirol
Azt ugye leírta a kép készítõje, hogy HDR képrõl van szó - aminek ugye a fotózáshoz nem sok köze van...Sztem meg annyira nem a profi váz a lényeg, hanem a jó objektívek...elég csak megnézni a dpchallenge oldalon pl ezt: http://images.dpchal.../576/421039.jpg
350D-vel készült..
Üdv:Thy
Hát sztem az elsõ kép nem megfelelõen van derítve/megvilágítva, bármilyen jó obival is készült, míg a második sztem teljesen korrekt, az élesség is, meg a fényviszonyok is...az elsõ viszont jobban elkapta a pillanatot...és mindkét képrõl, de fõleg a másodikról ki kellene retusálni a nézõket, meg a szalagot....aham
mit kene latnom? :-)
Azért ezzel nem értek teljesen egyet:)Fotós iskola: ha tényleg komolyan gondolod, akkor tapasztalatból csak azt tudom mondani, h több pénz mint gondolnád, és nem lesz elég egy d50...ha komolyan gondolod.. És az életben nem fogsz ebbõl megélni..szóval ne ez legyen az életcélod...
NE ÍGY! NE ÍGY!