Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

miben valosul meg a rossz obi es jo obi kepe?
vki tud csinalni ilyen fotot nekem amin lathato a kulonbseg?

Hát lor, képzelj el egy szép fotót. Na a rossz obis kép, meg ugyanolyan, mintha szép lenne, de csúnya :) (nem olyan éles, torzulhat, kromatikus aberráció...)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Dave, milyen vazat / obit szeretnel?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
leginkabb kulfoldrol szerzik a cumokat
igy ottani gari vonatkozik ra.
vagyis ha vmi gond van akkor magyar forgalmazo szoba sem all veled
ill mire kikuldik megjavitjak visszajon megoszulsz

miben valosul meg a rossz obi es jo obi kepe?
vki tud csinalni ilyen fotot nekem amin lathato a kulonbseg?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Edigital-nak meg köszönjük, magyar garit adnak már?

nem szoktak? ha tényleg így van, akkor az a szerencséjük, hogy még nem fizettem ki a gépet, igazából ma írtak 5 hét és 6 email után (!!), hogy csak a váz van, azért mehetek, de sajnos a kitobi nincs, nem tudnak szállítani...de tényleg nincs magyar gari??? ezt nem is tudtam...:(..akkor ezek szerint az edigitalban nem érdemes fényképezõt venni?

Liget rider

Liget rider

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Köszi Hornet13

Tudnál mondani ilyen teszt oldal(aka)t ?

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
jah ez a sorozat volt :) csak nikon véggel...tényleg jó darabok, nekem meg nincs egy fitying vasam se, pedig sigma 12-24et szeretnék :) vagy tokinát :)
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

gyalogkakukk: az új tamron obik ( gondolom ilyened van ) meglepõen jók! Egy barátomnak van 17-35 f2.8 és olyasmi mint ami neked van f2.8 és kiválóak! :)

hát azt nemtom, hogy mennyire új (ilyenem van), de ez a 17-35 lesz a következõ lencsém, az tuti :D
az ára a szokásos, a hasonló minõségû L-es canon harmada...

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
hornet13: canon-ra nem mennek rá a régi obik, nikonra igen, de csak d200tól mükõdik a fénymérés...karácsonykor jönn ki a d40 ( de ne várd meg )..ha meg tudsz csípni d70et még, az lenne a tuti vétel..vagy 400d+grip...

gyalogkakukk: az új tamron obik ( gondolom ilyened van ) meglepõen jók! Egy barátomnak van 17-35 f2.8 és olyasmi mint ami neked van f2.8 és kiválóak! :)

daverider: sztem ne szopj egy gány obival. Ajánlom, használtan a 18- 70/F3. 5- 4. 5 AF- S DX G- ED objektívet...használtan 60körül van, de legalább jó. Tudom, h dupla annyi mint amit szánnál rá....sajnos... Edigital-nak meg köszönjük, magyar garit adnak már?
Expinálom a pinarámát.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Azért gondolj bele h 28-70 x 1.5 > szóval lesz egy kb 50-105ös objektíved...sztem használhatatlan...de Te tudod...Eddig milyen objektíved volt hozzá? A kit? Amúgy ez egy közel sem csúcs objektív...miért szeretnéd pont ezt?

hümm, nem szoroztam be 1.5-el, furcsállottam is a dolgot...igazából nem ezt szeretném, csak érdekelt, hogy mi a különbség, igazából az a helyzet, hogy (az edigitalnak "hála") van jelenleg egy nikon D50 vázam, de a kitobit nem tudták csatolni(pedig állítólag az jó, ez igaz?), mert szerintük azt már nem gyártájk, kifutó típus és nehéz beszerezni (hátja, akinek nincs kapcsolata a márkakereskedõvel, és külföldrõl szerzi be, annak nehéz is)és õk nem tudják beszerezni a kitobis csomagot, csak a vázat. átkozódtam is rendesen, de aztán rájöttem, hogy egyszerûbb, ha máshol veszek obit, mint hogy várok még 4-5 hetet gép nélkül mire mondani tudnak egy feltételes módú mondatot ("talán szerdán érkezHET")....és kéne valami kezdõ obi olyan max. 35-40e ért, amivel a komolyabb fotózást meg lehetne tanulni, meg olyan általános használatra is jó lenne...ehhez mit szóltok 30ért?

Sigma 18-50mm F3.5-5.6 DC

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Nekem meg pont az ellenkezõje a tapasztalatom
Napi feladatoknál használok 20-35 és 70-210 objektíveket, a feladatok 90% meg megy velük...( persze van közte is obim, de nem kerül sûrûn a gépre, kivéve a macro ) .. és még mindig hiányzik a nagylátó, kéne egy 12-24

igen, lehet nekem is megváltozik majd a véleményem, ha kipróbálok végre egy rendes nagylátót... :)
plusz a lustaságot az is erõsíti, hogy a Tamron végig 2.8-as, emiatt pedig elég nehezen szedem le a géprõl. :D

hornet13: szerintem a 350D és a D50 között nem nagyon lehet egyértelmûen dönteni, inkább hitkérdés... Mivel nincsenek még objektívjeid, így sztem fogd kézbe õket és amelyik jobban tetszik azt vedd (ez alapján a Nikon-t fogod :) )

hornet13

hornet13

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

350d vs 50d: neked kell eldönteni, h milyen rendszert szeretnél...olyat kell venni, egyéni izlés...

Járhatsz 10évet is fotósiskolába, ha utána nem kapsz nagyon munkát ;)

nem fotós fösulira hanem vmi más témájúra ... h legyen vmi biztosíték.
azt olvastam h a nikon szebb képet produkál a kit objektivvel egyutt is.
a canon pedig 8mp szóval nem tudom. itt a fórumon azt olvastam h te használod a régi manuálfokuszos objektivokat a nikonodon. a canonnál ez lehetséges?mert ez elég nagy elõny akkor a nikon-nak...

hornet13

hornet13

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Sziasztok!

Gondolkozok egy kamera vételen,de nemtom,hogy milyen árkategóriában kellene gondolkodnom.Igatából csak hobbi célra kellene,ha mondjuk néha kirándulok,vagy egy amatõr bringás videót összedobni.
Ezt nem most venném,hanem az még jóval odébb van,csak kiváncsi vagyok.
Meg hogy mik a fontosabb elvárások egy kameránál?

elég sok dolgot tesztet olvastam mostanában szerintem vagy panasonic FZ30 v FZ50 v fuji S6500

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
350d vs 50d: neked kell eldönteni, h milyen rendszert szeretnél...olyat kell venni, egyéni izlés...

Járhatsz 10évet is fotósiskolába, ha utána nem kapsz nagyon munkát ;)
Expinálom a pinarámát.

hornet13

hornet13

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

hornet13: azt mondom, h olvasgass vissza, elég sok minden ki lett már itt tárgyalva. Ajánlom még az index-es fotós topicokat is, meg a google-t :)

Filmes vs. digitális: filmes vázakat használtan elég jó áron lehet kapni, sztem akkor vegyél amikor már eldöntötted h milyen dslr gépet szeretnél. És a kettõ legyen egy gyártótól...

Fotós iskola: ha tényleg komolyan gondolod, akkor tapasztalatból csak azt tudom mondani, h több pénz mint gondolnád, és nem lesz elég egy d50...ha komolyan gondolod.. És az életben nem fogsz ebbõl megélni..szóval ne ez legyen az életcélod... :)

gondolom hogy nem lennék milliomos, de már mögöttem 8 év mûvsuli szóval a fotós iskola után még mehetek fõsulira... A google szerintem bannolni fog már engem : D meg a dpreview is : D
70. oldalig visszaolvastam de D50rol nem nagyon sok minden volt.

a képekrõl vélemény?

bónusz kérdés: most kb egy árban van itt szlovákiában a 350D kit meg a D50 kit. errõl mi a véleményed mert ahogy láttam neked elég sok tapasztalatod van a szakmában...

Liget rider

Liget rider

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Sziasztok!

Gondolkozok egy kamera vételen,de nemtom,hogy milyen árkategóriában kellene gondolkodnom.Igatából csak hobbi célra kellene,ha mondjuk néha kirándulok,vagy egy amatõr bringás videót összedobni.
Ezt nem most venném,hanem az még jóval odébb van,csak kiváncsi vagyok.
Meg hogy mik a fontosabb elvárások egy kameránál?

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Nekem meg pont az ellenkezõje a tapasztalatom :)
Napi feladatoknál használok 20-35 és 70-210 objektíveket, a feladatok 90% meg megy velük...( persze van közte is obim, de nem kerül sûrûn a gépre, kivéve a macro ) .. és még mindig hiányzik a nagylátó, kéne egy 12-24 :)
Expinálom a pinarámát.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Azért gondolj bele h 28-70 x 1.5 > szóval lesz egy kb 50-105ös objektíved...sztem használhatatlan...de Te tudod...Eddig milyen objektíved volt hozzá? A kit? Amúgy ez egy közel sem csúcs objektív...miért szeretnéd pont ezt?

én is ezt hittem, aztán megvettem a Tamron 28-75-öt, és azóta azzal csinálom a képek 80%-át. (van mellé egy kitobi, meg egy tele is)
Kis kreativitással tökéletes mászkálós, városban fotózásra is, bár tény, hogy hiányzott néha a nagylátó... :) Le is cseréltem a 18-55-re pár kép erejéig, de a Tamron után kiábrándító volt a képe, úgyhogy került is vissza azonnal.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
hornet13: azt mondom, h olvasgass vissza, elég sok minden ki lett már itt tárgyalva. Ajánlom még az index-es fotós topicokat is, meg a google-t :)

Filmes vs. digitális: filmes vázakat használtan elég jó áron lehet kapni, sztem akkor vegyél amikor már eldöntötted h milyen dslr gépet szeretnél. És a kettõ legyen egy gyártótól...

Fotós iskola: ha tényleg komolyan gondolod, akkor tapasztalatból csak azt tudom mondani, h több pénz mint gondolnád, és nem lesz elég egy d50...ha komolyan gondolod.. És az életben nem fogsz ebbõl megélni..szóval ne ez legyen az életcélod... :)
Expinálom a pinarámát.

hornet13

hornet13

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hello, én még új vagyok itt a fórumban... Naszóval én egy koris (street) vagyok szóval fõleg ilyen témájú fényképeket szeretek(nék) csinálni...
A mostani gépemmel pedig elég nehéz egy két jobb képet készíteni (olympus c-370 zoom) a 1/370es záridõvel ha kicsit is roszabb a fény.De nem ez a téma.Szeretnék egy kicsit jobb gépet, olyat amit késõbb is használhatok (fotós suli) és nem is drága nagyon persze SLR (v. DSLR). Az én kiszemelt masinám egy Nikon D50 amit már próbáltam is és nagyon megtetszett a másik pedig egy filmes gép (Canon 300x). Szóval szeretnék minél több tippet véleményt ezzel kapcsolatban. Elõre is köszönöm

ja és itt az én galériám... nem sok kép de azé check it : My Flickr
ide is véleményt!

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Expinálom a pinarámát.