Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Indította
thommey
, 2002. november 27. 18:05
Írta 2006. november 21. - 20:55

Kérdés: Canonoknál, h megy az h felraknak egy manuál obit + M42>EOS átalakítót és megy a fénymérés? Mindegyik Canonnál, vagy ? Milyen fénymérési mód mükõdik ilyenkor?
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. november 21. - 18:28

köszönöm
hát: aztabetyárélet!
hát: aztabetyárélet!
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. november 21. - 18:25

Írta 2006. november 21. - 18:06

A Katari Emirátus rendelt egy objektívet a Zeiss-nál a címerállatuk (sivatagi oryx) fotózásához. Szerényen egy 1700/4-eset Hasselbladhoz. Az objektív 256kg és hozzávetölegesen 4mill. EUR.
Errõl tudsz adni vmi hírforrást?
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. november 21. - 17:04

Ezt jó, hogy belinkelted. Bicajozáskor a 30D-m mindíg nálam van és egy ilyen védötok néha nem jönne rosszul. Azt hiszem ebbe beruházok.
------------
A Katari Emirátus rendelt egy objektívet a Zeiss-nál a címerállatuk (sivatagi oryx) fotózásához. Szerényen egy 1700/4-eset Hasselbladhoz. Az objektív 256kg és hozzávetölegesen 4mill. EUR.
------------
Írta 2006. november 21. - 14:43

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. november 17. - 10:20

Hali!mijaza a refraktor?
Gyûjtõnevén csillagászati távcsõ, de ez olyan, mintha minden bringára azt mondanánk, hogy monti:)))
http://www.tavcsobol...efraktorok.html
Írta 2006. november 16. - 19:50

mijaza a refraktor?
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. november 16. - 16:23

Egy érdekes kérdés:
Valaki fotózott már közületek refraktoron keresztül? Mert végre hazánkban is könnyedén beszerezhetõk a hozzájuk való fényképezõ csatlakozók is. Nem úgy mint 10 évvel ezelõtt, mikorr szerettem volna ilyenekkel fotózi...
Az óragép mennyire "rázza" be a képet ha 10-20 perces záridõt alkalmazok?
Elõre is köszi!
Üdv:Thy
Valaki fotózott már közületek refraktoron keresztül? Mert végre hazánkban is könnyedén beszerezhetõk a hozzájuk való fényképezõ csatlakozók is. Nem úgy mint 10 évvel ezelõtt, mikorr szerettem volna ilyenekkel fotózi...
Az óragép mennyire "rázza" be a képet ha 10-20 perces záridõt alkalmazok?
Elõre is köszi!
Üdv:Thy
Írta 2006. november 15. - 23:55

a sima szines is elmegy, de ha veszel bele fotósat, akkor szebb, telítettebb színeket és finomabb árnyalatokat, ergo szebb képeket kapsz. (több színbõl keverhet a nyomtató)
Írta 2006. november 15. - 23:31

kifogyoban van a festekpatron a nyomtatoban. fotokat nyomtatni jo a sima szines patron is, vagy kulon fotos tema kell? hp 8050 a nyomtato es talan 385-os szamu patron kene bele.
ki mi tud errol?
ki mi tud errol?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. november 15. - 22:12

Mindig vicces, amikor a laborokat tesztábrákkal tesztelik. Csak a leghülyébbek nem jönnek rá mirõl van szó... Pár szempont azért még lehetett volna, pl. ha van automatikus korrekció, le lehet-e tiltani, mi az alapanyag pontos mérete, milyen minõségû papírra dolgoznak...
Írta 2006. november 15. - 19:57

Még kiket teszteltek abban számban? pl. erõdfotó?
itt a teszt:
http://www.fotoartma...test.php?id=310
nem sok labort tesztelnek, az Erõdfotó nincs közte
Írta 2006. november 15. - 19:51

Még kiket teszteltek abban számban? pl. erõdfotó?
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. november 15. - 19:33

megjöttek az elõhívott képeim a foto.hu-tól.
hááát, azt reméltem, hogy jók lesznek, de erre nem számítottam. Az állam leesett a szinektõl, és a minõségétõl...
Most épp akció van, a 20*30-as képek 169Ft-ba kerülnek még 1-2 napig asszem. Rendeltem is gyorsan 20 darabot.
Pár tanulságot le is vonok gyorsan: a laptopom kijelzõjének színvisszaadása közel sem olyan rossz, mint gondoltam (az összes kép azon készült, és meglepõen jók lettek a szinek a nyomatokon), illetve ebben a méretben már nem árt normális lencsét és fényképezõt használni, mert csúnyán elõjöttek kis hibák...
Azon kivül, hogy néhány képnek rosszul vágták a szélét (picit belevágtak a keretbe) nem tudok rosszat mondani. Hétfõn rendeltem, ma hozta a futár.
Csak ajánlani tudom õket, gyönyörûen dolgoznak, gyorsan, pontosan, és most iszonyatosan olcsón is.
ja, és plusz jutalomként kaptam a csomagban egy Foto ART magazint is, véletlenül pont azt a számot, amiben megnyerik a digilaborok tesztjét...
hááát, azt reméltem, hogy jók lesznek, de erre nem számítottam. Az állam leesett a szinektõl, és a minõségétõl...
Most épp akció van, a 20*30-as képek 169Ft-ba kerülnek még 1-2 napig asszem. Rendeltem is gyorsan 20 darabot.
Pár tanulságot le is vonok gyorsan: a laptopom kijelzõjének színvisszaadása közel sem olyan rossz, mint gondoltam (az összes kép azon készült, és meglepõen jók lettek a szinek a nyomatokon), illetve ebben a méretben már nem árt normális lencsét és fényképezõt használni, mert csúnyán elõjöttek kis hibák...

Azon kivül, hogy néhány képnek rosszul vágták a szélét (picit belevágtak a keretbe) nem tudok rosszat mondani. Hétfõn rendeltem, ma hozta a futár.
Csak ajánlani tudom õket, gyönyörûen dolgoznak, gyorsan, pontosan, és most iszonyatosan olcsón is.

ja, és plusz jutalomként kaptam a csomagban egy Foto ART magazint is, véletlenül pont azt a számot, amiben megnyerik a digilaborok tesztjét...

Írta 2006. november 15. - 10:47

OKNincs nagy fenék; alapvetõen egyetértek veled (azt gondoltam hogy rosszra gondolsz pedig én gondoltam rosszra;)).
Sztem a hangsúly (az esetemben) a megértésen és nem a tiszteleten van. Nem lennék képes erre, de nem is biztos, hogy szeretnék...
Írta 2006. november 15. - 10:39

Nincs nagy fenék; alapvetõen egyetértek veled (azt gondoltam hogy rosszra gondolsz pedig én gondoltam rosszra;)).
"In idem flumen bis non descendimus"
Írta 2006. november 15. - 10:33

Húúú de nagy feneket kerítünk ennek.Ezt tényleg fejtsd ki bõvebben, ha lehet.
Egyszerûen arról van szó, hogy mindenki különbözõ.
Örülök, hogy az ismerõsöd megtalálta boldogságát abban amit csinál. Én nem találom tiszteletre méltónak, talán azért, mert van néhány - a saját szakterületén - ennyire elhivatott / õrült ismerõsöm (volt egy kollegám akinek otthon VAX clustere van/volt).
Megértem elhivatottságukat és magamban csendben megjegyzem, hogy én személy szerint képtelen lennék erre.
Írta 2006. november 15. - 10:20

Ezt tényleg fejtsd ki bõvebben, ha lehet.
"In idem flumen bis non descendimus"
Írta 2006. november 15. - 10:15

Lehet ez az elhivatottság (vagy õrület ahogy zOrg írta) tiszteletre méltó, de nekem nem ez volt az elsõ (sem a sokadik) gondolatom.Esetleg bövebben.