Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Bocsi,de az ajándékokat nem az állványhoz kaptam,hanem egy UV szûrõhöz.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nagy rizikó bizományi boltból gépet venni? Most láttam egy Canon Powershot 550-et, 9.900 Ft-ért. Mi baja lehet? Ha az üzletben kipróbálom és látom, hogy lehet vele képet csinálni, már megéri, nem?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Csekonics, privátban kérhetek hozzá egy elérhetõséget? Köszi!

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
H.Zoli linkje felkeltette az érdeklõdésemet az állvány iránt és én is rendeltem egy ugyan ilyet,csak máshonnan.Kaptam hozzá egy rakat ajándékot is.
(mini állvány,lencsetisztító készlet stb)
Arra amire én használom,tökéletesen jó.Nagyon tetszik.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Úgy tudom, az összes Panasonic stabilizátoros. Még a legegyszerûbb modellek is.

Panasonic DMC-FS4 digitális fényképezõgép adatlap - Pixinfo.com

A leírás alsó része:"optikai stabilizátor nélküli változat, *nagy érzékenységû módban ISO1600-6400, csillagos ég üzemmódban max. 60 mp záridõ, AF segédfény, EZ zoom, magyar menü."

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.686 hozzászólás

Pont ilyet néztem itthon, szintén rohadt olcsón. De nem tudom milyen széria ez a Panákon belül de ezekben ha jól tudom nincs stabilizátor.
Inkább elnapoltam a vásárlást...muternak mindenképpen stabilizátoros gépet kell venni.

Úgy tudom, az összes Panasonic stabilizátoros. Még a legegyszerûbb modellek is.
Marci

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

A fejen 90 fokban tudsz dönteni, ha talaj közeli kell, akkor fordítva is be lehet dugni a középsõ tartórudat és a lábak között fotózni. Értelemszerûen akkor fejjel lefelé van a gép, vagy ha a 90 fokot kihasználod, akkor álló formátumot tudsz lõni.
Illetve van a lábaknak a normálon kívül egy extra nagy terpesztése is, akkor majdnem vízszintesre terpesztenek szét.

Kimerítõ volt a válasz, köszönöm.

-=B.B.B.=-

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Makro módhoz be lehet forgatni a lábak közé a fejet?

A fejen 90 fokban tudsz dönteni, ha talaj közeli kell, akkor fordítva is be lehet dugni a középsõ tartórudat és a lábak között fotózni. Értelemszerûen akkor fejjel lefelé van a gép, vagy ha a 90 fokot kihasználod, akkor álló formátumot tudsz lõni.
Illetve van a lábaknak a normálon kívül egy extra nagy terpesztése is, akkor majdnem vízszintesre terpesztenek szét.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Semmi extra, jól mûködik rajta minden, nekem megfelel. A Manfrotto utánzat fej jól mûködik, a talpat atombiztosan reteszeli, véletlen kioldás kizárva. Nagy, nehéz obinál (70-200/2.8) minimálisan be tud mozdulni olyankor távirányítóval vagy ha nincs nálam, akkor 10mp-es önkioldóval exponálok. Könnyû, jár hozzá vállra akasztható hordtáska is, aminek elsõ alkalommal leszakadt a vállpántja. Megvarrtam erõs cérnával (horgász fonott zsinór), azóta jó. Ár/értékben szerintem jó, ami számottevõen jobb, stabilabb, tartósabb, nevesebb lenne, az 30-40 ezernél kezdõdik. Ha jársz mifelénk akkor, ha érdekel, kölcsönadom egy hétre kipróbálni, csak siess, mert nemsokára kezdõdik a szezon.

Köszi! Ezt néztem, de ez fej nélküli.
eBay mobile
Szerintem rendelek majd olyat, mint a Tiéd.:)Makro módhoz be lehet forgatni a lábak közé a fejet?

-=B.B.B.=-

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

vettem egy ilyet rohadek olcson

Feltöltött kép

a EOS 400D projekt pedig kimarad.

Pont ilyet néztem itthon, szintén rohadt olcsón. De nem tudom milyen széria ez a Panákon belül de ezekben ha jól tudom nincs stabilizátor.
Inkább elnapoltam a vásárlást...muternak mindenképpen stabilizátoros gépet kell venni.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

H.Zoli,
Írnál pár sort arról, hogy mit tapasztaltál az állvánnyal kapcsolatban?

Semmi extra, jól mûködik rajta minden, nekem megfelel. A Manfrotto utánzat fej jól mûködik, a talpat atombiztosan reteszeli, véletlen kioldás kizárva. Nagy, nehéz obinál (70-200/2.8) minimálisan be tud mozdulni olyankor távirányítóval vagy ha nincs nálam, akkor 10mp-es önkioldóval exponálok. Könnyû, jár hozzá vállra akasztható hordtáska is, aminek elsõ alkalommal leszakadt a vállpántja. Megvarrtam erõs cérnával (horgász fonott zsinór), azóta jó. Ár/értékben szerintem jó, ami számottevõen jobb, stabilabb, tartósabb, nevesebb lenne, az 30-40 ezernél kezdõdik. Ha jársz mifelénk akkor, ha érdekel, kölcsönadom egy hétre kipróbálni, csak siess, mert nemsokára kezdõdik a szezon.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
vettem egy ilyet rohadek olcson

Feltöltött kép

a EOS 400D projekt pedig kimarad.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
H.Zoli,
Írnál pár sort arról, hogy mit tapasztaltál az állvánnyal kapcsolatban?

-=B.B.B.=-

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Nekem sem volt pénzem Manfrottora, vettem egy ilyet.
Pro FANCIER Tripod Kit For DSLR Camera Nikon Canon Sony - eBay (item 250535558506 end time Feb-15-11 18:19:11 PST)

Köszi, egyelõre elment a keret egy másik projektre sajnos.

-=B.B.B.=-

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

kit obi téma..
Flickr: alreadygood's Photostream
ezeket pl a csillió éves 20d kit obijával lõttem..

Nem lehúzásképpen, mert most épp fényképezõm sincs, de: Egyrészt szénné van moddolva a képek nagy része. Kb annyi köze van az eredetihez mint egy festménynek a valósághoz.
A másik meg, hogy egy objektív rajzolatáról bármit is mondani egy 400x600-as "bélyegkép" alapján... Nonszensz

Meg lehet nézni pl a 60D tesztet 220volton, ott is a kitobival tesztelik, hát olyan képeket lõttek vele... Lehet az idõjárás is közbeszólt, de azon valami kitobi volt, hát egyszerûen borzalom... Körülbelül olyan szinten vesznek el a részletek, mint egy fényképezõs mobilnál...

ui: nem a képeket jellemztem, mert van közte amelyik igenis tetszik :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
ja igen,ezer bocs!

:)

A rejtélyes ERROR 99 - I. rész ilyeneket találok csak...
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Jaaaa, értem. Almát nem használok.:D

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Erre az Aperture-ra gondolt ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Én egy 350-est "kaptam", és kiváló képeket lehet vele csinálni hobbi szinten.
Utóbbi ráadásul a KIT obival (a nagy szórásból egy jót fogtunk ki) is jó volt.

jah ugy vagyok vele hogy ennyire amator szinten a 400D is tul jo. Szerintem az en celjaimnak pont megfelel.
a sony alpha 330 az asszonye.

Azt hiszem félreérthetõ voltam. Persze, hogy jó hobbi szintre (család, haverok, kutyus, bulik, kirándulások), csak csodát nem szabad várni.
Mondjuk a Sonyval lehet olcsón is csodát tenni, de ha az asszonyé, akkor nem szóltam.
Nekem a kedvenc objektívem egy 25 éves Minolta, az csodát tett az alpha 200 vázammal, csak nem asszonykézbe való, mert nehéz mint a sár, csak fém és üveg.:P

kit obi téma..
ezeket meg egy szintén nem mai képek, egy nagyon nem mai fuji s5500-al
kis különbség van..a fuji mondjuk szerkesztetlen képek, a 20dsek voltak aperture alatt..

Azért erõsen látszik az "aperture". Ez alatt te mit értesz, mert igazából nem nagyon tudom hová tenni a szót. Tudom, hogy lencsenyílást jelent, de a mondatodban nem értem.

Egyébként a mai jobb kit-obik elérik a 10 évvel ezelõtti középkategóriás obik szintjét. Ezzel ásott magának csapdát a két nagy. Kénytelenek fejleszteni ezerrel, hogy a drágább obikat is vegyék. A jobb kit-obikban már ugyanúgy van mindenféle bevonat, 3-4!!! fényértékes stabilizátor, usm/hsm/ssm fókuszmotor. Csak a kivitelben, anyagokban és idõjárás állóságban maradnak el. Persze most nem a Canon L szériához hasonlítottam õket.

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
kit obi téma..
Flickr: alreadygood's Photostream

másik..az err 99 hibaüzenet mi?! és mit lehet tenni ellene??

ezeket meg egy szintén nem mai képek, egy nagyon nem mai fuji s5500-al
Flickr: Megatron's Diary's Photostream

kis különbség van..a fuji mondjuk szerkesztetlen képek, a 20dsek voltak aperture alatt..
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra