Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Akarok venni egy állványt a gépemhez (tájfotózáshoz nem ártana). Nem akarok sokat költeni rá 2-4ezer ft körül (használtan), esetleg van valakinek? Vagy tudtok valamit ajánlani, milyen márkát keressek használtan?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
"Érdekel valakit esetleg egy Nikon D90 váz (18.000 expo) + egy Nikkon 50mm f/1,4D AF optika?"

Ismerõsöm árulja, megpendítem itt, hátha.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

jók ezek a sigmák?

most nézem a g12es-t az sem gyenge...így belegondolva, javarészt portré-riport-sport fotózom, tul képp lehet hogy a videó kamerát is kiváltaná..és azért még bejebb vagyok mint egy 550d v 60d + obik bõven..

Szerintem keress vele készült képeket fotós oldalon....
Egy kis segítség:
Around the bend ... | Flickr - Photo Sharing!
BMX Racing - State Qualifier - Miami, Oklahoma | Flickr - Photo Sharing!

Portrait | Flickr - Photo Sharing!

KH-125 | Flickr - Photo Sharing!

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

jók ezek a sigmák?

Jók, nekem is ilyen van, csak a régebbi változat.

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
jók ezek a sigmák?

most nézem a g12es-t az sem gyenge...így belegondolva, javarészt portré-riport-sport fotózom, tul képp lehet hogy a videó kamerát is kiváltaná..és azért még bejebb vagyok mint egy 550d v 60d + obik bõven..
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

ez milyen lehet?

Canon 70-200/F4 USM EF-L objektív :: Teleobjektív
érdemes venni ilyet? pro kontra valaki?

OK hogy L-es meg hogy Canon... De én vagy stabisat vennék vagy nagyobb fényerejût.
Mondjuk ezt: Sigma Canon 70-200/2.8 II EX DG APO Macro HSM objektív :: Teleobjektív
Meg számolj hozzá még +2000Ft-ot ha veszel hozzá egy flakon szürke Neolux-ot...Tudom hogy ez a szín a Canonosok szívügye :))))))

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Az L-es Canon obikra nem szoktak panaszkodni, hobbi célra is tökéletes és az F4 fényerõ és a stabilizátor hiánya miatt még megfizethetõ is. Képstabilizátorral 130 ezerrel drágább.

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
ez milyen lehet?

http://www.edigital....tiv-p18070.html
érdemes venni ilyet? pro kontra valaki?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

ezen elgondolkodtam én is a 20d helyett..

Elõnye annyi a 20d-nek, hogy az tükörreflexes váz. Meg sok más, is de nekem a Pana az kezdõ gép, szóval tökéletes. :) Egyelõre egyre jobban elégedek meg vele, ahogy fedezem fel a tulajdonságait. Meg van 1-2 dolog, amire azt mondom, hogy kár, hogy ezt nem tudja, de majd ezzel beletanulok az alapokba, aztán lecserélem, meg fejlesztem.

Mondjuk nekem ez a kihajtható LCD ez jobban bejön. Amikor állványról alacsonyan fotózok vagy hasonló esetekben, csak kifordítom és látom kényelmesebb testtartásból is, amikor meg olyan van, akkor úgy sem azt használom, hanem a sima keresõt.

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás

Nemrég behúztam Vateráról egy Panasonic DMC-FZ30 -at. (42ezer HUF, amiben benne volt egy Lineáris polár szûrõ, UV szûrõ, maga a gép, és alap tartozékai - napellenzõ, töltõ, kábelek, cd, 32MB kártya - 1GB kártya). Ez az elsõ saját gépem, nem akartam rá sokat költeni. Probléma nem volt vele, mielõtt megvettem, rengeteg tesztet csináltam vele - meg eladóval -, szóval hosszas megfontolás.

Nem bántam meg.

A gép maga egy 2005-ös modell asszem, kompakt. Zaj szintjei a képeknek nem vészesek, de egyébként is Noise Killerrel meg lehet oldani. Tájfotózásra jó, azt mondták nekem fotós ismerõsök, meg ahogy olvastam, az az erõssége. Ezt sajna még nagyon nem volt lehetõségem kipróbálni, ellenben a makrózást igen (arra is kell) és meg vagyok elégedve vele, elég jó, ahhoz képest, hogy azt pedig igen csak lehúzták.

Mondhatni teljesen manuálisan kezelhetõ a legtöbb funkció rajta, amit kicsit sajnálok, hogy a Flash-sync/slow-sync (ami mondjuk fire juggler fotózáshoz jól jönne), az teljes manuál üzemmódban nem mûködik csak blende elõválasztásnál (illetve ilyen night portre, meg hasonlo elõre beállított módokban), ami mondjuk lehet szopás lesz, ha nagyon hosszú záridõt állít be a blendéhez.

ISO100-on kívül nem is nagyon érdemes máson használni, arra lett hangolva. De teljesen jól belefér. De hát nem lehet tökéletes, pláne ilyen árban.

Így összességében a ~2 hét használat után azt tudom mondani, hogy baromi jól döntöttem, egy stabil kis gépet kaptam, iszonyatosan jó árban. Nem lett leharcolva, az objektív karcmentes volt, kihajtható LCD nem lötyög (miért is lötyögne?! Made In Japan)).

Ami negatívum, hogy az alap vaku nem használható a napellenzõjével, mert a kép aljában ott lesz egy félkör, vagy is használható, csak akkor rá kell számolni, hogy azt le kell vágni a képbõl.

Jelenleg még rendelés alatt áll hozzá egy állvány. :) Aztán mehetek a hegyre! :D Juppi!

Valami közép kategóriás objektívon gondolkodok még, hogy szerzek hozzá (TELE és mondjuk 5 Dioptriás makro), Raynoxokat néztem eddig. De ezek még majd a jövõ zenéi. :D

ezen elgondolkodtam én is a 20d helyett..

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
en anno igy vettem a canon 580-ast

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Na, én pl ilyen kondíciókkal szeretnék venni egy vakut majd.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
igen sajnos nalunk van vmi gond

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

a 7d-hez itthon asszem vmi 17ezer körül lett volna nekem tartalék akku. 3600ért hozott a postás ebayrõl, 2utángyártottat töltõvel. és prímán mûködik.

Nekem meg a sony-hoz itthon 26zer lett volna az akku, hong-kong-ból meg ha jól emlékszem 5 ezerét jött a GYÁRI!!!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ennyi :-)
en is igy jartam

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
a 7d-hez itthon asszem vmi 17ezer körül lett volna nekem tartalék akku. 3600ért hozott a postás ebayrõl, 2utángyártottat töltõvel. és prímán mûködik.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
akksi tema:
rajtunk kivul a vilagon nincs olyan bazi ara a gyari akksiknak.
igy egykonnyen vehet az ember 2 szett tartalek aksit.
igaz ezek mar mas temak mert li-ionok tobbnyire

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.686 hozzászólás

.. A tescós akkut kipróbálom majd, nekem a Lidl-féle Tronic Energy akksik is beváltak, nyoccáz volt 4db 2500mAh-s és nagyon jól bírják. Annyiért kapok egy db. 2000mAh eneloop-ot, ami, ahogy több helyen is olvastam, nagyon kényes a töltésre. Akkor inkább ebbõl veszek 4 garnitúrát és lesz@rom, hogy 150 vagy csak 100 töltést bír. Egyébként jó töltõt használok, a konnektorba bedugósok csak dísznek jók.
Ilyet:Voltcraft IPC-1L akkutöltõ eladó a Conrad webáruházban

A Lidl féle aksik tényleg nagyon jól bírják ! És újabb korukban nekem 1-2 hónapig sem merültek le. Kb. 2,5 évig bírta, én csak ritkán használom, utazások alkalmával. Én is filóztam egy ilyen profi töltõn de amikor ilyen nevetséges áron kapok ilyen jó aksikat, marad a "dísznek jó" töltõm.
Marci

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Nekem is, bár én a 6-al is meg lettem volna elégedve ha arról van szó. :D 8-tól több inkább akkor kell, ha nagy méretben akar nyomtatni valaki, meg kiállítás, plakát, hasonlók, szóval oda azért kell.
Elõtétre gondoltam, amit fel kell csavarni rá de az is objektív nem? Mert komplett lencserendszer az is. Nem vagyok tisztában a 'nevezéktannal'.

Kiállításra, meg plakátot azért nem kompakttal szoktak fotózni.;)
Azok elõtét lencsék. Még a makrót meg talán is értem, de én a helyedben elhessegetném a gondolatot, hogy a 12X-es zoomra még tele-elõtét lencsét rakjak sok-sok pénzért. Romlani fog a képminõséged és lehet a stabi sem tudja majd kompenzálni kézbõl. Az objektíved 7,4-88,8 mm gyújtótávolságú, amely az alkalmazott CCD-vel 35-420 mm-nek felel meg, ha ez nem elég, akkor inkább vegyél távcsövet.:P

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

"csak" 8 Mp a felbontása, az én szememben külön elõny, bõven elég annyi.

Nekem is, bár én a 6-al is meg lettem volna elégedve ha arról van szó. :D 8-tól több inkább akkor kell, ha nagy méretben akar nyomtatni valaki, meg kiállítás, plakát, hasonlók, szóval oda azért kell.

Azt nem értem, hogyan akarsz objektívet cserélni rajta? Nem makró és tele konverterre gondoltál a lencse elé?

Elõtétre gondoltam, amit fel kell csavarni rá de az is objektív nem? Mert komplett lencserendszer az is. Nem vagyok tisztában a 'nevezéktannal'.