Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Ha rendben tartod a fotós cuccaidat, akkor nem fordulhat veled elõ.;)
Ha félévente nézel csak rájuk, akkor meg az elsõ paragrafus lép érvénybe (meg is érdemled).:P

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Aki pár hét/hónap után nem frissen töltött akksikkal megy fotózni, az meg is érdemli.
Biztos jó az Eneloop, de aki sûrûbben használja a gépet és ezért sûrûbben kell töltenie is, annak mindegy.

Ha hirtelen ötlettõl vezérelve és nem elõre megfontolt szándékkal megyek, akkor ugyan honnan tudnám, hogy megyek majd fotózni? És olyankor nincs 3-4 órám, hogy megvárjam az akksik feltöltõdését ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Jók ezek a kis Panasonicok, kompakt/bridge kategóriában a legjobbak között vannak. Ennyiért tényleg jó vétel volt és az hogy "csak" 8 Mp a felbontása, az én szememben külön elõny, bõven elég annyi.
Ma már kompaktot sem nagyon lehet találni 10 Mp alatt, 12-14 Mp lett az általános, parasztvakítás az egész
Azt nem értem, hogyan akarsz objektívet cserélni rajta? Nem makró és tele konverterre gondoltál a lencse elé?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Nemrég behúztam Vateráról egy Panasonic DMC-FZ30 -at. (42ezer HUF, amiben benne volt egy Lineáris polár szûrõ, UV szûrõ, maga a gép, és alap tartozékai - napellenzõ, töltõ, kábelek, cd, 32MB kártya - 1GB kártya). Ez az elsõ saját gépem, nem akartam rá sokat költeni. Probléma nem volt vele, mielõtt megvettem, rengeteg tesztet csináltam vele - meg eladóval -, szóval hosszas megfontolás.

Nem bántam meg.

A gép maga egy 2005-ös modell asszem, kompakt. Zaj szintjei a képeknek nem vészesek, de egyébként is Noise Killerrel meg lehet oldani. Tájfotózásra jó, azt mondták nekem fotós ismerõsök, meg ahogy olvastam, az az erõssége. Ezt sajna még nagyon nem volt lehetõségem kipróbálni, ellenben a makrózást igen (arra is kell) és meg vagyok elégedve vele, elég jó, ahhoz képest, hogy azt pedig igen csak lehúzták.

Mondhatni teljesen manuálisan kezelhetõ a legtöbb funkció rajta, amit kicsit sajnálok, hogy a Flash-sync/slow-sync (ami mondjuk fire juggler fotózáshoz jól jönne), az teljes manuál üzemmódban nem mûködik csak blende elõválasztásnál (illetve ilyen night portre, meg hasonlo elõre beállított módokban), ami mondjuk lehet szopás lesz, ha nagyon hosszú záridõt állít be a blendéhez.

ISO100-on kívül nem is nagyon érdemes máson használni, arra lett hangolva. De teljesen jól belefér. De hát nem lehet tökéletes, pláne ilyen árban.

Így összességében a ~2 hét használat után azt tudom mondani, hogy baromi jól döntöttem, egy stabil kis gépet kaptam, iszonyatosan jó árban. Nem lett leharcolva, az objektív karcmentes volt, kihajtható LCD nem lötyög (miért is lötyögne?! Made In Japan)).

Ami negatívum, hogy az alap vaku nem használható a napellenzõjével, mert a kép aljában ott lesz egy félkör, vagy is használható, csak akkor rá kell számolni, hogy azt le kell vágni a képbõl.

Jelenleg még rendelés alatt áll hozzá egy állvány. :) Aztán mehetek a hegyre! :D Juppi!

Valami közép kategóriás objektívon gondolkodok még, hogy szerzek hozzá (TELE és mondjuk 5 Dioptriás makro), Raynoxokat néztem eddig. De ezek még majd a jövõ zenéi. :D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Én szezonban hetente-kéthetente lemerítem fotózással az összes akksimat, nekem mindenképpen töltenem kell.
A tescós akkut kipróbálom majd, nekem a Lidl-féle Tronic Energy akksik is beváltak, nyoccáz volt 4db 2500mAh-s és nagyon jól bírják. Annyiért kapok egy db. 2000mAh eneloop-ot, ami, ahogy több helyen is olvastam, nagyon kényes a töltésre. Akkor inkább ebbõl veszek 4 garnitúrát és lesz@rom, hogy 150 vagy csak 100 töltést bír. Egyébként jó töltõt használok, a konnektorba bedugósok csak dísznek jók.
Ilyet:Voltcraft IPC-1L akkutöltõ eladó a Conrad webáruházban

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Aki pár hét/hónap után nem frissen töltött akksikkal megy fotózni, az meg is érdemli.
Biztos jó az Eneloop, de aki sûrûbben használja a gépet és ezért sûrûbben kell töltenie is, annak mindegy.

Azért én szeretem ha van nálam egy garnitúra aksi tartalékba. És nem fogok minden garnitúrát minden fotózgatás elõtt csutira meríteni és feltölteni. Ennek két oka van. Ez csökkenti az aksi élettartamát, és két-három garnitúra aksinál egy jó töltõvel is 8-10 óra a teljes kisütés-töltés. Van értelme az alacsony önkisülésû aksiknak, és nem csak annak aki ritkábban használja az aksikat. Nekem például egy 2500mAh kapacitású garnitúra hamarabb lemerül mint egy 2000 mAh kapacitású Recyko.
Aki a Recyko aksit komázza annak javaslom hogy próbálja ki a Tesco Greener Living aksiját. Nekem ugyan azt a teljesítményt nyújtja, és rendkívül olcsó. Véletlenül bukkantam rá, egy olcsó 4 csatornás töltõhöz volt csomagolva.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Igen, hasonlóan a Sanyo Eneloop-hoz ez is alacsony önkisülésû akksi, tehát tovább marad feltöltött állapotban, míg a hagyományosok viszonylag hamar elvesztik a töltést. Ilyenkor jön mindig a meglepetés amikor egy feltöltött akksi lemerült pár hét/hónap alatt...

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Igen, hasonlóan a Sanyo Eneloop-hoz ez is alacsony önkisülésû akksi, tehát tovább marad feltöltött állapotban, míg a hagyományosok viszonylag hamar elvesztik a töltést. Ilyenkor jön mindig a meglepetés amikor egy feltöltött akksi lemerült pár hét/hónap alatt...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Aha gondoltam. Mondjuk jobb is szerény véleményem szerint, mert veszel ezekbõl az AA aksikból vagy 8-at és már van két garnitúra. Míg a saját akkussal az a gond, hogy hogyha az lemerül nem olyan könnyû azt feltölteni, plusz egy ilyen fényképezõgépekhez fejlesztett saját akku jóval drágább mint egy AA (szerk.: vagyis négy AA:)). Am a Recyko-ról hallottam, az az ami 3-4x tovább bírja mint a többi ugye??

yep!

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Igen, és most GP ReCyko akksikkal használom, és meglepõen sokáig bírják.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
köszi a segítséget!:) és még azt, hogy jól tudom, hogy ehhez nem jár saját akksi hanem neked kell a AA méretûeket (4db-ot tán) belepakolni?

yep!

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
A HS10 kicsit lassabbnak tûnik, mint az elõzõ S6500fd-m. De ez megszokás kérdése. Az objektívje erõs kompromisszum a nagy zoomátfogás miatt.
Decemberben vettem, eddig ~2500 képet csináltam vele, és minden hibája ellenére szeretem, és egyre inkább kezdek vele összeszokni.
Jó benne a HD videó, a nagy sebességû sorozat, a rohadtnagy zoom.

Viszont kijött az utódja a HS20, ami TTL-s vakucsatlakozót kapott, meg kicsit visszavettek a nagysebességû videó lehetõségekbõl (nincs alacsonyfelbontású 1000fps), megnõtt a felbontás, és a maximális érzékenység. Persze egyenlõre az még drágább.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Fuji Finepix HS10-el kapcsolatba van valakinek tapasztalata? Elég frankó kis gépnek tûnik, beruháznék egyre.

yep!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Akit érdekel egy teljesen új Case Logic XNSLR-5 hátizsák, az keressen bizalommal.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Há egy ilyen Fancier érdekelne engem is ha valaki rendelne többet!

A másodikat eladásra rendelte a srác - neki van ebay account és paypal- , de azt nem ennyiért akarja eladni.

-=B.B.B.=-

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

én mindig úgy hallottam, hogy bizományiból elektronikai cikket venni húzós dolog!:D ha jó képet is csinál, meg kell nézni, hogy mûködik-e minden funkció (nagyon fontos, fõleg a makró üzemmódot próbáld ki, hogy mûködik-e) meg sokszor van az, hogy fókuszálási hibái vannak a gépnek. külsõ állapotát se hagyd figyelmen kívül. mondjuk azt a legkönnyebb megállapítani. zoomolást is nézd meg nem akad-e valahol le le. kb. ennyi. ha zsír és minden mûködik és még szép is akkor megéri :). utoljára mikor láttam ezt a gépet boltokba 30k körül volt.

Köszönöm. Azóta már megnéztem közelebbrõl, de nem volt túl bizalomgerjesztõ, rettentõ koszos volt, nem jár hozzá semmi, de leginkább maga a bolt vette el az egésztõl a kedvem.

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
én mindig úgy hallottam, hogy bizományiból elektronikai cikket venni húzós dolog!:D ha jó képet is csinál, meg kell nézni, hogy mûködik-e minden funkció (nagyon fontos, fõleg a makró üzemmódot próbáld ki, hogy mûködik-e) meg sokszor van az, hogy fókuszálási hibái vannak a gépnek. külsõ állapotát se hagyd figyelmen kívül. mondjuk azt a legkönnyebb megállapítani. zoomolást is nézd meg nem akad-e valahol le le. kb. ennyi. ha zsír és minden mûködik és még szép is akkor megéri :). utoljára mikor láttam ezt a gépet boltokba 30k körül volt.

yep!

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
ha valaki szeretne egy kiváló sigma 12-24-et canonra, szóljon. megválnék tõle.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Rendeltünk kettõt ebbõl a pro fancier-bõl.
Elõször EZ volt kinézve egyébként.

Há egy ilyen Fancier érdekelne engem is ha valaki rendelne többet!

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Rendeltünk kettõt ebbõl a pro fancier-bõl.
Elõször EZ volt kinézve egyébként.

-=B.B.B.=-