Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Please log in to reply
5372 replies to this topic

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
én anno kb. 6rugóért vettem ebayrõl vakukioldót és tökéletesen ment minden géppel.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Kristoof

Kristoof

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Hmm.. hát köszönöm a megnyugtatást.. én meg már azon voltam, h biztos bénák a vakuim olyannyira, h nem viszi semmi! Na de akkor most rendelek is valamit:) Köszönöm a segítséget!!!
Az oldalt meg megnéztem, értem a kioldós "dolgokat" akkor. Aszittem bonyolultabb dolog ez. Jók a képek, villantsd csak azokat a modelleket:)
Jövök majd még informálódni, ha olyanom lesz:) Thx még egyszer!

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
Ahogy mondod, lényegében a technika röviden:
Van egy adó meg egy vevõ. Amikor lenyomod az exponáló gombot a gép jelet küld a vakucsatlakozóba amit az adó felfog és az adóban beprogramozott csatornán továbbit egy másik jelet (rádiójelet) a vevõnek ugyanarra a csatornára. Az pedig elvillantja a vakut a vakun beállított értéken.
Általában több csatornásak a rádiós kioldók, hogy több vevõvel tehát több csoporttal tudj dolgozni.
Példa: Adott 4 darab vaku hozzá 4 vevõ. Az elsõ pár 2-es csatornára van állítva míg a másik pár például 3-as csatornára. Az adón beállítod a kettes csatornát így csak azok fognak elvillanni.
De nézz utána a google-ban a ' több vakus fotózás ' témára. Így többet megtudhatsz errõl.

edit:
A weblapomon a portfóliók között találsz werk képet( a képsorozat végén), ott láthatod hogyan használom a távkioldót :)

Kristoof

Kristoof

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
OooÓ.. Tehát akkor tök mindegy, h milyet veszek, kedvemre válogathatok, ha csak annyira kell nekem, h elvillantsa? Azt mondod nincs semmi különbség ezek között abban, h viszi e vagy sem csak a TTL funkciók??? ..mert arra most még nincs szükségem:) Hmmm!!?

:)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Majd mutass képet vele!

Rendben. Tegnap csináltam párat. Kipróbáltam a 14-42- vel is, hogy mennyire vignyettál. Nagyon :)
Ez meg hasznos dolog lehet.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
Phottix Tetra PT-04 II ad

Ismerõsnek ez van.
Kipróbáltuk Nikonnal és Canonnal is. Mellesleg nem hallottam még olyanról hogy ne mûködne egyik vagy másik géppel. Csak annyi van hogy nem kezelik ezek a i-TTL , d-TTL, TTL fénymérést. Csak egyszerüen elvillanak a vakuk. Szóval a vakut csak manuálisan tudod használni.

Kristoof

Kristoof

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Halihóó!

Lenne egy viszonylag sürgõsen válaszra váró kérdésem:)
Vezeték nélküli rádiós vaku kioldót szeretnék vásárolni ebay-en.. nos a legtöbb esetben azt a választ kapom, h az a kioldó szett, amire rákérdezek, nem mûködik az és kis felszerelésemmel. Hát.. elég kíváncsi lettem ez a sok "nem" után, h mi a túróért nem mûködik, mi a különbség a kioldók között!? Szóval, ha valakinek van valami 5lete, tudja, h mi a különbség ezek között //miért nem viszi az egyik vakut a kioldó, miért csak Nikonhoz, Canonhoz, blabla jó// akkor légyszi írjatok.

Amúgy egy ilyenem van: Nikon D90 és 2 vaku: Sunpak MZ440 AF-NE, Vivitar 736AFNi

És keresésemben nem kell semmi extra slave meg blablaa csak, h kioldja ezt a 2 vakut. Szóval valakinek valami 5let???

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Csak a 150-est vettem meg :)

Majd mutass képet vele!

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Vedd meg mind a kettõt és csinálj ilyet: EXTREME MACRO 059 on Flickr - Photo Sharing!

Csak a 150-est vettem meg :)

-=B.B.B.=-

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem kell valakinek egy sony dsc h9?
DSC-H9 (DSCH9) : F
kedvesem gepe igy az enyem mellett nem sokat volt nyuzva
minden gyari tartozekaval fotostaskaval

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Lomography Spinner 360
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

De mégis jobb, mint a semmi, igaz? ;) 10 ezerért a 250-es is fent van

Vedd meg mind a kettõt és csinálj ilyet: EXTREME MACRO 059 on Flickr - Photo Sharing!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

De a minõségük is más. Mondjuk én nem makrózok annyit hogy megérje befektetni egy nagy fényerejû makró obiba. Inkább vennék egy jobb telét és arra csattintanám fel a DCR-t. Mondjuk a DCR és a hasonló megoldások hátránya a szûk DOF. Ezért nagyon szûk blende és sok fény (vagy magas ISO) kell hozzá.

De mégis jobb, mint a semmi, igaz? ;) 10 ezerért a 250-es is fent van

-=B.B.B.=-

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
De a minõségük is más. Mondjuk én nem makrózok annyit hogy megérje befektetni egy nagy fényerejû makró obiba. Inkább vennék egy jobb telét és arra csattintanám fel a DCR-t. Mondjuk a DCR és a hasonló megoldások hátránya a szûk DOF. Ezért nagyon szûk blende és sok fény (vagy magas ISO) kell hozzá.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Szabályt erõsítõ kivétel :D
Egyébként annyiért jó, kb annyiért vettem én is. Ha szánsz rá ennyit akkor csapjál le rá!

Az lesz :) Egy makroobjektív nagyon drága sajnos...

-=B.B.B.=-

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Lehet, hogy a vatera lol-kategória, de nekem elég jó dolgokat sikerült kifognom.
pl ez nem tûnik rossznak ;)
DCR 150

Szabályt erõsítõ kivétel :D
Egyébként annyiért jó, kb annyiért vettem én is. Ha szánsz rá ennyit akkor csapjál le rá!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Vatera.... LOL
Egyébként ez akkor jó ha csak egy féle szûrõmenethez akarod használni. Én a DCR-t azért komázom mert univerzális adapter van hozzá.

Lehet, hogy a vatera lol-kategória, de nekem elég jó dolgokat sikerült kifognom.
pl ez nem tûnik rossznak ;)
DCR 150

-=B.B.B.=-

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Az jó ár! Ezek mennyire lehetnek jó alternatívák?

Szerintem...Nem biztos
Vatera.... LOL
Egyébként ez akkor jó ha csak egy féle szûrõmenethez akarod használni. Én a DCR-t azért komázom mert univerzális adapter van hozzá.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Én használtan vettem 8 ezresért egy éve kb. Van nagyobb változata is a DCR-250, de én direkt ezt kerestem mivel itt kicsit nagyobb a DOF. Egyébként olyan 50mm felett és f8 felett érdemes használni.

Az jó ár! Ezek mennyire lehetnek jó alternatívák?

-=B.B.B.=-

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Én használtan vettem 8 ezresért egy éve kb. Van nagyobb változata is a DCR-250, de én direkt ezt kerestem mivel itt kicsit nagyobb a DOF. Egyébként olyan 50mm felett és f8 felett érdemes használni.