Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Posted 2010. June 25. - 12:53

de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Posted 2010. June 24. - 22:05

Az oldalt meg megnéztem, értem a kioldós "dolgokat" akkor. Aszittem bonyolultabb dolog ez. Jók a képek, villantsd csak azokat a modelleket:)
Jövök majd még informálódni, ha olyanom lesz:) Thx még egyszer!
Posted 2010. June 24. - 16:32

Van egy adó meg egy vevõ. Amikor lenyomod az exponáló gombot a gép jelet küld a vakucsatlakozóba amit az adó felfog és az adóban beprogramozott csatornán továbbit egy másik jelet (rádiójelet) a vevõnek ugyanarra a csatornára. Az pedig elvillantja a vakut a vakun beállított értéken.
Általában több csatornásak a rádiós kioldók, hogy több vevõvel tehát több csoporttal tudj dolgozni.
Példa: Adott 4 darab vaku hozzá 4 vevõ. Az elsõ pár 2-es csatornára van állítva míg a másik pár például 3-as csatornára. Az adón beállítod a kettes csatornát így csak azok fognak elvillanni.
De nézz utána a google-ban a ' több vakus fotózás ' témára. Így többet megtudhatsz errõl.
edit:
A weblapomon a portfóliók között találsz werk képet( a képsorozat végén), ott láthatod hogyan használom a távkioldót

Posted 2010. June 24. - 15:13

Posted 2010. June 24. - 14:33

Ismerõsnek ez van.
Kipróbáltuk Nikonnal és Canonnal is. Mellesleg nem hallottam még olyanról hogy ne mûködne egyik vagy másik géppel. Csak annyi van hogy nem kezelik ezek a i-TTL , d-TTL, TTL fénymérést. Csak egyszerüen elvillanak a vakuk. Szóval a vakut csak manuálisan tudod használni.
Posted 2010. June 24. - 13:50

Lenne egy viszonylag sürgõsen válaszra váró kérdésem:)
Vezeték nélküli rádiós vaku kioldót szeretnék vásárolni ebay-en.. nos a legtöbb esetben azt a választ kapom, h az a kioldó szett, amire rákérdezek, nem mûködik az és kis felszerelésemmel. Hát.. elég kíváncsi lettem ez a sok "nem" után, h mi a túróért nem mûködik, mi a különbség a kioldók között!? Szóval, ha valakinek van valami 5lete, tudja, h mi a különbség ezek között //miért nem viszi az egyik vakut a kioldó, miért csak Nikonhoz, Canonhoz, blabla jó// akkor légyszi írjatok.
Amúgy egy ilyenem van: Nikon D90 és 2 vaku: Sunpak MZ440 AF-NE, Vivitar 736AFNi
És keresésemben nem kell semmi extra slave meg blablaa csak, h kioldja ezt a 2 vakut. Szóval valakinek valami 5let???
Posted 2010. June 18. - 09:49

Csak a 150-est vettem meg
Majd mutass képet vele!
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Posted 2010. June 18. - 07:32

Csak a 150-est vettem megVedd meg mind a kettõt és csinálj ilyet: EXTREME MACRO 059 on Flickr - Photo Sharing!

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2010. June 17. - 19:22

DSC-H9 (DSCH9) : F
kedvesem gepe igy az enyem mellett nem sokat volt nyuzva
minden gyari tartozekaval fotostaskaval
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2010. June 10. - 17:42

Posted 2010. June 10. - 15:10

Vedd meg mind a kettõt és csinálj ilyet: EXTREME MACRO 059 on Flickr - Photo Sharing!De mégis jobb, mint a semmi, igaz?
10 ezerért a 250-es is fent van

Posted 2010. June 10. - 14:15

De mégis jobb, mint a semmi, igaz?De a minõségük is más. Mondjuk én nem makrózok annyit hogy megérje befektetni egy nagy fényerejû makró obiba. Inkább vennék egy jobb telét és arra csattintanám fel a DCR-t. Mondjuk a DCR és a hasonló megoldások hátránya a szûk DOF. Ezért nagyon szûk blende és sok fény (vagy magas ISO) kell hozzá.

-=B.B.B.=-
Posted 2010. June 10. - 14:09

Posted 2010. June 10. - 13:00

Az leszSzabályt erõsítõ kivétel
Egyébként annyiért jó, kb annyiért vettem én is. Ha szánsz rá ennyit akkor csapjál le rá!

-=B.B.B.=-
Posted 2010. June 10. - 12:49

Szabályt erõsítõ kivételLehet, hogy a vatera lol-kategória, de nekem elég jó dolgokat sikerült kifognom.
pl ez nem tûnik rossznak
DCR 150

Egyébként annyiért jó, kb annyiért vettem én is. Ha szánsz rá ennyit akkor csapjál le rá!
Posted 2010. June 10. - 12:39

Lehet, hogy a vatera lol-kategória, de nekem elég jó dolgokat sikerült kifognom.Vatera.... LOL
Egyébként ez akkor jó ha csak egy féle szûrõmenethez akarod használni. Én a DCR-t azért komázom mert univerzális adapter van hozzá.
pl ez nem tûnik rossznak

DCR 150
-=B.B.B.=-
Posted 2010. June 02. - 14:21

Szerintem...Nem biztosAz jó ár! Ezek mennyire lehetnek jó alternatívák?
Vatera.... LOL
Egyébként ez akkor jó ha csak egy féle szûrõmenethez akarod használni. Én a DCR-t azért komázom mert univerzális adapter van hozzá.
Posted 2010. June 02. - 12:57

Az jó ár! Ezek mennyire lehetnek jó alternatívák?Én használtan vettem 8 ezresért egy éve kb. Van nagyobb változata is a DCR-250, de én direkt ezt kerestem mivel itt kicsit nagyobb a DOF. Egyébként olyan 50mm felett és f8 felett érdemes használni.
-=B.B.B.=-
Posted 2010. June 02. - 11:54