Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Akkorára biztos nem ami megvilágítja a hold másik felét is :D

Amúgy 213 volt a váz. Ha 430 EX vakut nézek, az is 63ezer ft. Annyival olcsóbb a 40D?

(mindenképp számlás cucc kellett, boltból)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
és ha 50D helyett 40-est veszel, maradt volna pénzed vakura is..;)

sok jó képet!
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
1-2 éjszakai kép :) 2.-at háttérnek vágtam ki...
Posted Image

Posted Image

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Hát kézbe fogva a gépet, ezzel az obival... Nagyon masszív, nagyon durván minõségi érzése van tõle az embernek... Villámgyors fókusz, jó fényerõ, erõs és gyors vaku, egyszerû kezelhetõség, zársebesség és rekeszérték külön tekerentyûn állítható... Nagyon pro... A 18-55-ös kit obiban is pozitívan csalódtam, mert bár 18-on hordózik nagyonnagyon, de az IS meglepõen hatékony benne (az AF is gyors) és mindez 25ezerért...
Egy gyors kép (esik az esõ, sokat nem akartam kint lenni a géppel, fehér A4es lap alapján készített egyedi WB, 6.3-as rekesz, vaku, semmi módosítás:
Posted Image

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Most hoztak haverékhoz egy ilyen 70-200/f4 L-t, át is ugrottam meglesni. Hát nagyon patent! Pedig nem vagyok kenon párti. Én egyébként azt gondoltam hogy sokkal nehezebb. Meg bírnám szokni (Pentax csatival)!
Ami negatív, hogy állványgyûrû nem jár hozzá. Afókusz és gyutáv tekernyék nagyon szép finoman mozognak rajta.
Biztos szép a képe is!

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
grat

most épp egy 50 1.8ast vadászok, de vmiért nem válaszolnak a kedves hirdetõk :(
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Grat a cucchoz!
Hát egy jóféle 70-200/2.8-as tele nekem is jól jött volna a hétvégén :s
Jó képeket a cuccal!

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
rémhöri:
Ismerõsöm is ilyen 70-200mm obival fotózik. Nagyon megvan elégedve vele, szép a rajza. Tiszta képe van.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Kabbe!:)
Nagyságrenddel jobb lesz, mint az eddigi olympus.
(Ebben nem CCD, hanem CMOS érzékelõ van.)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ha minden jól alakul (és miért ne alakulna) akkor holnaptól ezzel a szettel égetem a CCD-re a bringásokat a versenyeken:
Canon 50D váz
Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6 IS
Canon EF 70-200mm f/4 L USM
Canon BG-E2N markolat

Tudom hogy a 18-55-ös obi nem a legjobb, de közelre, tájat fotózni elég lesz, a 70-200-ból meg persze jó lenne a f/2.8-as, IS-es, dehát már így is nagyonnagyon drága a szett :)
Már várom nagyon :)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

csajom Giotto`s allvanyt vett. nem volt kimondottan olcso [a manfrottok azert huzosabbak] de eleg massziv darab. es nagyon jol hasznalhato

Néztem mindkettõt, úgy 30-e-et még rá is szánnék. Csak ne kaptam volna kölcsönt ezt... Teljesen megbolondított! Van rajta egy +10-es makroelõtét még, nagyon tetszik amit tud :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

csajom Giotto`s allvanyt vett. nem volt kimondottan olcso [a manfrottok azert huzosabbak] de eleg massziv darab. es nagyon jol hasznalhato

Állványt meg jó fejet hozzá kb. egyszer vesz az ember az életben, szerintem érdemes nem spórolni rajta. Én kb. 15 éve vettem egy Manfrottót, hibátlan. Még a betörõknek sem kellett, 3 akciót élt túl.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Köszönöm a válaszokat. E-bay jó ötlet. Volt egy listám, amin összeirogattam a nekem tetszõ gépeket, most nincs nálam, de Canon Powershot 570/590, meg Panasonic DMC-LZ8 volt a két legjobban tetszõ. Bringán is magammal vihetõ, de teljes manuális beállítást engedõ gépet szeretnék.

Én is valami hasonló kategóriát szeretnék majd ilyen mindenhova hurcolósnak ütõs-vágósnak....
Érdemes szétnézni hiperekben! A régi kifutós,mintadarab cuccokat szaréhugyé meg lehet venni. Médiában tegnap vett haver egy Casio ultrakompakt fémházas gépet 30ezresért 60 helyett. Utolsó darab és már nem rendelhetõ. Cora-ban érdemes nézelõdni mert ott vitrinben vannak a mintadarabok is, és nincsenek legyalázva agyontapizva.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat. E-bay jó ötlet. Volt egy listám, amin összeirogattam a nekem tetszõ gépeket, most nincs nálam, de Canon Powershot 570/590, meg Panasonic DMC-LZ8 volt a két legjobban tetszõ. Bringán is magammal vihetõ, de teljes manuális beállítást engedõ gépet szeretnék.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Végülis errõl le fogot tenni, azt hiszem... elég nagy anyagi teherrel járna.
Szemüvegben a manuális fókuszt sem lehet nagyon erõltetni,legalábbis nálam elég nehézkes. Egy állványba akarok most invesztálni.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Nem tudtok olyan boltról, ahol régebbi, de nem használt gépeket lehet kapni? Baromira idegesít, hogy tök hülyének néznek, mert egy-két éves gépet keresek. Több gép is van, ami nagyon tetszik, mindenhol csak jót olvasok róluk. Miért tûnnek el ilyen hamar? OK, hogy kijön az új model, de azért meghagyhatnák a választás lehetõségét.

E-bay a bolt neve. Ott mindig vannak régi, de lefóliázott vasak.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Nem tudtok olyan boltról, ahol régebbi, de nem használt gépeket lehet kapni? Baromira idegesít, hogy tök hülyének néznek, mert egy-két éves gépet keresek. Több gép is van, ami nagyon tetszik, mindenhol csak jót olvasok róluk. Miért tûnnek el ilyen hamar? OK, hogy kijön az új model, de azért meghagyhatnák a választás lehetõségét.

Marketing és...
Az új fejlesztéseket valakinek ki kell fizetni, és az új típusok árában fizetik meg a vevõk.
És a régi gépeket ki kell szórni és meg kell szüntetni mert nagyon leesne az áruk ami már nem jövedelmezõ...
Egyes esetekben meg azért kell megszüntetni egy típust mert túl jól sikerül túl sokat tud az árához képest (Nikon D50 pl vagy a Pentax K200D) ezért kijönnek egy új részben gyengébb géppel (Nikon D40, Pentax Kx)aminek kihangsúlyozzák az elõdhöz képest jobb tulajdonságait (eltitkolva a hátrányokat). De ez inkább belépõ kategóriában jellemzõ.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
marketing haver,

mit keresel egyébként?
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Végülis errõl le fogot tenni, azt hiszem... elég nagy anyagi teherrel járna.
Szemüvegben a manuális fókuszt sem lehet nagyon erõltetni,legalábbis nálam elég nehézkes. Egy állványba akarok most invesztálni.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy