Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Írta 2005. november 16. - 10:33

Írta 2005. november 08. - 18:44

Írta 2005. november 08. - 15:19

Az a 4 eurós ár elég jól hangzik, sõt.. Mondjuk kérdés, hogy milyen minõségû.
Írta 2005. november 08. - 13:46

Az elöbbiben az akart lenni az elsõ sor, hogy 4Euró+Posta a sima akksi és 15ért töltõ+akku:
Nem félek az "átveréstõl" /ezek normál üzletek árai/, elég sokért vettem már magánszemélyektõl is (10D, obi, DH váz, könyv) és eddig minden megjött, hibátlanul, pedig gondolhatták volna, hogy nem megyek ki (pl San Franciscóba) leverni rajta a dolgot.
Szóval Ebay rulz, persze, ha ésszel hazsnálja az ember.
Inkább a Magyar Postától tartanék, (túl sok homárt olvasok)
Írta 2005. november 08. - 13:35

Amikor nekem kellett, akkor az index-es fotós fórumon néztem utána és nagyon jó áron lehetett akkukat kapni. Kintrõl behozzák és nem kell vele szórakozni, nincs átverés, stb.. Talán töltõt is tudnak hozni, nem mint a boltok, akiknek nem érdeke..
Dupla töltõ: miért nem jó, akkor egy szimpla töltõ a másik mellé? Úgy legalább egyszerre lehet tölteni. Mindenesetre meglepett, hogy a duál töltõ nem is tölt egyszerre. Értem, hogy van haszna, csak fura volt..
Írta 2005. november 08. - 12:45

A gyári akku is csak 31€
Írta 2005. november 08. - 12:28

Létezik utángyártott töltõ is, néhány bolt honlapján hírdetik is, de amikor megkérdezed, hogy van-e akkor, "pont elfogyott és a kövi szállítmány csak 2hónap múlva jön, de van gyári, nem veszel olyat?"
A duálos meg azért lenne jó, mert így mondjuk éjszaka nem kell felkelnem akicserélni az akksikat, miután feltöltötte már az egyiket (a dupla sem tölti egyszerre). Mert ha én elalszom akkor csak akkor kelek fel amikor már nagyon fontos (indulás elött) és akkor már nincs idõ feltölteni, ha este pont kifotóztam a lelkit.
Gyorsan megyek Ebay-re:) Nehogy valamit itthon vegyek má

Írta 2005. november 08. - 11:58

Egyébként ki az, aki a gyári 1100mAh-s akkut megveszi annyiért, amikor 1500-1600-os utángyártott van 5-6000-ért?
Utángyártott sima töltõ van? Nem jó az a másik mellé? Minek duál?
Írta 2005. november 08. - 11:46

Akksikról jut eszembe, miért kerül majd 40,000-be egy dupla akkutöltõ (canon bp511-hez) és mé nincs ilyen utángyártottban? És a gyári akkumulátor (1100mAh) miért 19,000, és, és, és?
Rablás, fényes nappal.
Írta 2005. november 08. - 10:50

Ha elektronikusan álítható a fókusz, akkor az nem biztos, hogy olyan nagyon jó.. Nekem volt a kezemben egy gyûrû-elektronika páros, és valami katasztrófa volt.. Ki kell próbálni, mennyire használható ezen a típuson (ha az van rajta)..A fókusz is gyûrûvel állítható, mint a nagyokon, bár ez kicsit kamu, mert ha jól tudom ekkor elektronikusan állítja a fókuszt a gép.
1 parám van még, a digitgépek nem nagyon komálják a hideget, legalábbis az elõzõm többször megadta magát:( Az újabbakkal is így van ez, ill a dslr-ekel? (síelés, ilyesmi)
Nos én csak a 300D-rõl tudok nyilatkozni, de nekem semmi bajom nem volt hidegben vele.. Használtam mínuszban is és obit is kellett akkor rajta cserélnem. (Vicces volt, de a makro obival jobban tudtam fényképezni egy mókust, mint az alap obival..

Igazából az akkuk nem bírják a hideget. Fele annyi idõre elég kb egy teljes töltés, ha folyamatosan kint van..
Írta 2005. november 08. - 02:11

még mindig a legjobb kompakt gépnek tartom. 12ezer expó után is ugyanolyan mint új korában.
ami a 30as mellett szól (szerintem) az a 3:2-es képarány és a maual zoom (de ezt kényelmetlen használni)
a képminõsége egyébként nem éri el a 20-asét (volt nálam egy hétvégét de nem váltanám le a 20ast).
a 20as optikai stabija csodákat mûvel még akkor is ha sokan idegenkednek a stabik használatától (nincs kromatikus abberáció vagy ha van az egy kidolgozott 13x18as képen is láthatatlan!!)
penge minõségben lehet lövöldözni 12xes zoommal a képeket 2.8as fényerõ mellett (f2.8/f2.8as az obi az FZ20ason!!!)
egy ilyen összeállítást dslr vázból a hozzávaló obival kb fél millióból lehetne összehozni. elismerem az már minõségibb lenne meg hát mégiscsak cserélhetõ obik meg minden DE ha nekem nincsen arra szükségem hogy cserélgessem mert ott van a panában az eq35-432mm akkor minek költsek el 4x annyi pénzt? gyanítom a dslresek nagyobb hányada még olyan szinten sem fotózik mint amire egy alsókategóriás kompakt gép elég lenne.
legutóljára akkor sírtam fel kínomban amikor egy újdonsült 20d tulaj azért nem 350d-t vett mert a sorozatlövõ képesség ......
ahh és mondom hol használod majd? "hát még nemtudom de bárhol jól jöhet" anyádat

naszóval sok dslres naygjából ilyen szinten magyarázza meg hogy õ végül is miért nem egy baromijó kompaktot vett.
most az fz30 150ezer körül van azthiszem. ha lehetne még kapni az fz20at akkro azt ajánlanám de így marad "ez"

Írta 2005. november 07. - 16:40

ha nem akarsz dslr akkor iet végy vmi fujit..
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. november 07. - 15:46

a betûszám legalább stimmelt:)... az obj márkája pedig: leica és nem zenit
![]()
...
Használtál ilyen gépet, vagy valami tesztben olvastad ezeket?
Az elõtét téma egyébként nem érint, macrózni nagyon ritkán szoktam, telére meg csak elég a zoom.
Írta 2005. november 07. - 15:01

én is szólnék pár szót ezekrõl a panasonicokról:
jó az objektívük, fényerõs is, ( 3aszférikus és egy ed tag ), stabilizátor is, napellezõ hülyeség ha vakuzol vele, mert megzavarja a gépet, az oldalán lévõ keresõ jó mert nem maszatolod az lcd-t, nagyon lassan kell életre, végre mozgatható az lcd-je ( nem úgy mint a 20asnál ), a zoomgyûrû direktbe a mechanikát mozgatja, az obj márkája pedig: leica és nem zenit

hidegbe minden digi behal..
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. november 07. - 14:40

Az objektív motorja halt be, ugye? Pont ezért néztem ki a Panasonicot, mert annak manuális a zoomja. A fókusz is gyûrûvel állítható, mint a nagyokon, bár ez kicsit kamu, mert ha jól tudom ekkor elektronikusan állítja a fókuszt a gép....
Én akkor is a kompakt gépek ellen vagyok, ha komolyan,és hosszú távon gondolkozol...nekem a Fuji S602-es gépemben kb 10-20000 expo volt, és már a motor a végét járta...míg a tükrösök akár 100 ig is elmennek, és utánna lehet benne zárat cserélni...az IS-t meg nem erõltetném, ha nem muszály...
Arról nem beszélve, hogy egy kompakt autofókusza a nyomába sem léphet az objektívekének, és kicsi mélységélességet sem fogsz tudni használni, mert ez a kompaktok másik nagy hátránya...és ha akarsz hozzá mondjuk jó kis nagylátó elõtétet venni, az annyiba kerül, mint egy olcsóbb obi...
Üdv:Thy
Az objektív maga Zenith, nem értek nagyon a témához de aszongyák nem rossz, végállásokban nem adja a legszebb képet, de ott úgyis ritkán használnám sztem.
Nagylátószöget alapból tud ha jól tévedek, de rendelhetõk hozzá elõtétlencsék és szûrõk is, nem hiszem hogy egetverõ áruk lenne.
Azzal én is tisztában vagyok, hogy ezzel az optikával nem érhetem el ugyanazt a minõséget, mint egy 2-300ezres telével:)Mindegy mennyire dicsérik, egy valamit nem szabad elfelejteni. 8x-os zoom és felette olyan optika, ami minõségileg hozza, amit kell, azért elég drága. Másrészt sok esetben kompromisszum. Nem véletlen, hogy a legtöbb (cserélhetõ) zoom nem megy 4 fölé. Nem azt akarom mondani, hogy a fölött nincs jó optika, de szerintem ha annyira jó a minõsége, akkor az ára is az.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a kompakt nagy zoomok minõsége azért nem lehet olyan eget rengetõ..
A kérdés, hogy mennyire fontos az a különbség, amit lehet, hogy észre sem veszel. Mert szép-szép a dslr, meg a sok obi, de ha 10*15-ös képekhez kell, akkor sok ember észre sem veszi..
Van olyan helyzet, amikor sokkal jobb lenne egy kompakt. Pl bicikli túrára nem szívesen vinnék el egy 4-500 ezres rendszert. De gyalogtúrára mindenképpen. És nem olyan nehézkes a csere, hogy ne érné meg.
A 8-10x-es zoomot meg sztem kihasználnám, mert sokszor volt pl hegyen hogy fotóztam zergét meg ilyen dögöket 4x-essel, aztán otthon mutogattam bõszen egy fekete foltra a nagyközönségnek:)
1 parám van még, a digitgépek nem nagyon komálják a hideget, legalábbis az elõzõm többször megadta magát:( Az újabbakkal is így van ez, ill a dslr-ekel? (síelés, ilyesmi)
Írta 2005. november 05. - 10:01

(Nem akarok flame-et indítani vele, de csendben megjegyzem, hogy sok esetben egy adott szakma (nem fotósra gondolok kifejezetten) nem értett egyet az EISA döntésekkel.. Legalábbis egy cikkben ez volt, így azóta kétségekkel fogadom a díjakat..)
Írta 2005. november 05. - 04:22

Írta 2005. november 04. - 20:44

És ez jó valamire? Nem olvastam róla semmi tesztet, de valahogy kétségeim vannak vele..Hát igen, a minolta obik nem képstabilizátorosak, mert a vázban van az "Anti Shake" rendszer.
Írta 2005. november 04. - 18:54

Minolta Dynax 5D...hát igen, ez már egy DSLR, az a bajom vele hogy két objektívvel (már eleve a két objektív se teccik:) ) jó 70.000-el többe kerül. Gondolom ezek nem képstabilizároros objektívek ennyiért...
Más:
Nem akar valaki 550EX-rõl 580EX-re váltani és az 550est eladni nekem olcsóért, hogy ne kelljen már megint a feketekereskedemlet (nem gyenge eszperente) lendíteni?
Írta 2005. november 04. - 12:25

Thommey: nem biztos, hogy az ésszel száguldozás lenne baj, inkább az, hogy nem vagyok gyakorlott terepen és múltkor is egy fél KKT-t tompított a zsák, és nem a sebesség miatt történt.. Bár lehet, hogy túl lassan mentem ott..