Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Gyártási hiba mindenhol elõfordulhat. A kérdés, hogy mekkora százalékban. Nekem szerencsére se a Lexar-ral, se a SanDisk-kel nem volt semmi bajom. Azért használok többek között 512-es kártyákat, mert így a cserélgetés-mentés miatt "viszonylag" kevesebb kép mehet tönkre egyszerre.. Raw-ba nem fér fel olyan sok.. Másrészt sokkal jobban félek, hogy a háttértáram megy tönkre, mint a kártya..

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
1 év 2 év 5 év vagy örök gari ide vagy oda sajnos mit sem ér amikor repül a kártyádon levõ sok-sok megismételhetetlen fotó. :(
sajnos képtelenség ajánlani jó márkát mert mindegyikrõl lehet olvasni fórumokban ,hogy megadta magát.
aláírás szerkesztése

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

A Fuji-kat egyáltalán nem ismerem, de pl a Canon 300D-be pl teljesen felesleges, mert úgysem nagyon gyorsít a sorozatokban. Normál felvételnél meg nem számít.

PR: vedd a kingston-t örökélet garis asszem 5rudi különbséget nem ér meg a sandisk szerintem...

+1 voks az Elite Pro mellett picivel több mint 1 éve ilyeneket használok az elõzõ és a mostani vázban is.

Meggyõztetek, köszi

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Hát meglehet:)Nagyon érdekel a ff fotózás, de egyenlõre nem tom milyen vázat vegyek... EOS 50,30,500,300? esetleg 5?:)
Még okosodni próbálok:)

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
thy: index fórumon olvastam> télleg lesz filmes vázad is ?

respect
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás
+1 voks az Elite Pro mellett picivel több mint 1 éve ilyeneket használok az elõzõ és a mostani vázban is.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
PR: vedd a kingston-t örökélet garis asszem 5rudi különbséget nem ér meg a sandisk szerintem...
Expinálom a pinarámát.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
A Fuji-kat egyáltalán nem ismerem, de pl a Canon 300D-be pl teljesen felesleges, mert úgysem nagyon gyorsít a sorozatokban. Normál felvételnél meg nem számít.

A neten volt egy hely, ahol a Canon-ok sebességét mérték különbözõ kártyákkal, lehet, hogy Fuji is van arrafele. Megnézem, hátha meg van a link..

Edit: http://www.robgalbra...p?cid=6007-6425
Sajnos itt jórészt csak Canon és Nikon vázak vannak. Egy Fujifilm van. Mindegy, talán a kártyák összehasonlítására jó lehet..

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Szóval akkor az az 1 MB/sec eltérés nem ér meg + 5 rugót, ugye?
Ismerek a Kingston márkát, tudom, hogy nem noname, csak nem tudtam, hogy a márkanév itt is ennyit számítana.

Fuji S7000-esbe lenne.

Lao-Ce

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
A sebesség szokott általában lenni a legnagyobb különbség, de ez bõven elég. Meg ritkán van olyan gép, amelyik nem mindet szereti. Mondjuk a garancia idõben is szokott lenni különbség. (Nekem még egy sem ment szét..)

Nekem a sebesség nem is az írásnál volt fontos, hanem az olvasásnél. Vettem egy hordozható képlementõs cuccot. Nem árt, ha minnél rövidebb ideig tart az átemelés. (Bár, akár az is elõfordulhat, hogy ott a vinyó lassab, nem tudom, nem mértem..)

Edit: egyébként a Kingston ramok nem a noname-ek közé tartoznak...

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Van különbség a CF kártyák minõsége között?

Pl. egy Kingston 1GB Elit pro (8/10 MB/sec) és egy Sandisk 1GB Ultra II. (9/10 MB/sec) között az írási sebességen kívül (meg az áruk 19.6e ill. 24.5e) van valami minõségbeli különbség?

Vagy csak a márkanevet kell megfizetni?

Lao-Ce

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Tudom, hogy nem kifejezetten megvédés volt az elõzõ két hsz, de azért jól esik, hogy nem vagyok teljesen "elrugaszkodott".

Minerboy, Tommmas: nem bántásnak szántam, de általában a fórumok kifejezetten nem erre születtek, mert erre van az apró, pl a bikemagon is. Ha itt mégis megengedett, hogy ez legyen, akkor menjen. Mea culpa... (És ennek ne legyen már ahhoz köze, hogy valaki bikemagos..)

De hogy ne csak offoljak.

Van egy problémám a raw feldolgozással. 300D-m van és a gond, hogy a raw-ba ágyazott kép színvilága többé-kevésbé tetszik. Viszont semelyik raw feldolgozóval nem sikerül olyan paraméterezést létrehozni, ami ehhez illeszkedne. Valahogy halottabb az egész. A szaturáció emelésével sem sikerül elõhozni. Van ebben valakinek tapasztalata? Esetleg egy képet tudok küldeni..

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Tudod van aki keres, én pedíg kínálok. Foglalkozz inkább a saját hozzászólásaiddal!!! Kérlek!

Csatlakoznék kerge hozzászólásához!
neked meg... www.apronet.hu :D
Itt ez a stílus nem szokás...
Üdv:Thy

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás

Tudod van aki keres, én pedíg kínálok. Foglalkozz inkább a saját hozzászólásaiddal!!! Kérlek!

akárki is vagy az ilyen hozzászólásokat kéretik mellõzni
aláírás szerkesztése

minerboy

minerboy

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
raycoon:

???

miért ne lehetne berakni???

fõképp h bikemagben is fotózik ...
Expinálom a pinarámát.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Fotós, de nem apró!!!

minerboy

minerboy

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Eladó Minolta Dynax 700si profi gépváz, vc700 elemtartós markolattal. Képet tudok küldeni. ÁRON ALÚL!!! Van még hozzá sok kiegészítõm. Obok, vaku stb.
T:70/220 3907
Mail:voller-robert@hotmail.com

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
na mégiscsakfotóstopicez!

mostani buzi ötletem: aluminium vagy bármien más anyagra exponálni, de idáig az aluminium tûnik a legjobbnak, van valakinek tapasztalata ien baromsággal?

elég sok 5letet kaptam már..csak hátha :)
Expinálom a pinarámát.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Nekem a legtöbb egy ötezres volt.. :)
De egy barátomnak épp anyagi problémái voltak, így oda adtam neki. Könnyen jött, könnyen ment. Jó volt..