Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Posted 2006. November 15. - 10:04

Ez nem lep meg. Ennél a gépnél gondolom olyan 100-130ezret lehet spórolni. Azt hiszem nagyon jó idöpontot választott az 5D megvásárlására, mert most eléggé zuhan az ára.
Posted 2006. November 15. - 09:46

Tiszteletreméltó? Nem-nem: mondom hogy õõõõrült - és a végletek embere.Tiszteletreméltó, amit csinál. Az lenne akkor is, ha digitális vázzal dolgozna és azt hiszem a természetfotósok nagy része ezt is teszi. Mikor a Bayor Erdö nemzeti parkban voltam azt hiszem egyetlen fotóst sem láttam analóg vázzal. Itt most a "profikra" gondolok. Egyszerüen túl sok a digitális elönye és az 1,3-2-es szorzófaktor pont a fotózásnak ezen a területén jön jól.

Posted 2006. November 15. - 09:32

Posted 2006. November 15. - 09:22

Posted 2006. November 15. - 09:01

Szal sztem nem éri meg 20000-el olcsóban nem magyar garis gépet venni...
Üdv:Thy
Posted 2006. November 14. - 22:44

Posted 2006. November 14. - 22:06

Posted 2006. November 14. - 21:45

Tudnátok nekem mondani olyan weblapot vagy valamit,ahol tájékozódhatnék a fényképezõkrõl? Csak hogy legyen valami alap fogalmam,hogy mi mit jelen pl egy gép leírásában.Tehát valami tesztoldalra gondolok,ahol nem csak a egy gép árait és adatait írják le,hanem valami magyarázatot vagy valami értékelést is hozzáfûznek.
Remélem érthetõ volt,hogy mit szeretnék.
Köszi elõre is.
Posted 2006. November 14. - 21:00

Úgy rémlik, hogy anno a Nikon kiadott egy közleményt, hogy amit az EU-ba belépés után vettek, azt javítja.. De nem emlékszem, hogy hol olvastam..(Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de õk simán mondhatják, hogy magyar garis, hiszen nekik kell visszavinned - az más kérdés õk hová viszik / küldik.
Úgy tudom sem a Canon sem a Nikon nem javítja a kint vásárolt gépeket és az edigital nem a magyar disztribútortól vásárol, ezért alacsonyabb az ár.)
Posted 2006. November 14. - 20:36

Posted 2006. November 14. - 19:58

nem kicsit üdítõ kivétel

de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Posted 2006. November 14. - 19:21

(...)znobizmus: utálom. Borzasztó. A legfelháborítóbb, h a gyártók elbaszott irányokat követnek. Pl. ccd méret. Most a legnagyobb ccd a hasselblad h3d-ben van, 20000euroért !! és semmire nem jó..köszönjük! Full Frame-nek hívjuk a kisfilmes kockát??2006ban???Egy 20x30cm-es negatív az minõség
Csak ma már mindenki nyalja a digitálist...
Egyik kiváló cimborám hobbi természet (és egyé

Valami régi filmes tükörreflexessel és cirka 6.5 milliós objektív- és felszereléskupaccal (ugyanilyen fix 400-as is van a készletben; csak Arca Swiss fejeket használ) + egy kombi autóval, amivel hozza-viszi a cuccot.
Mondjuk õ képes volt 3 napig kinn ülni egy speckó sátorban, speckó festékkel lefestette még az arcát is csak hogy néhány gyurgyalaghoz egész közel férkõzzön.
Nem a fényképezésbõl él. Nem nevez hazai "szaklapok" és cégek fotópályázataira. Általában diára dolgozik. Gyakran hív minket vetítésekre. Ja: és komplett õrült.

Posted 2006. November 14. - 18:54

Expinálom a pinarámát.
Posted 2006. November 14. - 18:46

Posted 2006. November 14. - 18:42

A nikon azt mondja, h vegyél hologrammatricával tapétázott dobozt.
Daverider, jobb ha megtanulod, fizetni mindenért lehet, csak akkor meg miért van garancia?
Edigitalos gép: máshol is elfogadják, csak fizetsz ha baj van. Elviszed edigitalba, akkor nem kell fizess, csak megcsinálják, és ülnek rajta gondolom nem keveset ( úgy rémlik, h Fóti út közelebb van mint Bécs

Expinálom a pinarámát.
Posted 2006. November 14. - 18:37

Daverider: minden nikon világgaris, csak a Mo. világon kivûlnek számít, és itthon nem javítják meg csak magyar garival. Ne keresd a logikát, ez van.
hümm, ez dejó. Magyarország és az EU...tehát kint élek mondjuk Berlinben 2-3 évig (nyelvtanulás,suli,ilyesmi..), és közben kint veszek egy fényképezõt. majd ezt behozom Mo.-ra, ami ugyanúgy EU-tag, mint Németo., de ha valami hiba lesz a gépemmel, akkor kénytelen leszek visszamenni Németo.-ba csak azért, mert a magyar márkakereskedõnek magyar gari kell???.akkor viszont a nikonnak az a híres plakátja a fogyasztó megtévesztése ebben az esetben, nem? amúgy meg azt nem lehet, hogy odamegyek a nikonékhoz, hogy csókolom, van ez a gép, ez meg ez a baja, itt a papírja, tessék megcsinálni, aztán ha gariidõ kivül van, akkor fizetek is?.vagy ha most az edigitalban veszem a gépet, akkor szervíz ügyben csak az edigitalnak adhatom be a gépet, máshol nem is fogadják el?
anyu ott dolgozik a bolttól ~két megállónyira és olyan kedves, hogy bemegy nekem holnap megkérdezni.
Posted 2006. November 14. - 18:28

PS: hasznos egy szintig, utána meg …
Hazai sportfotósok: azért egy Illyés Tibi vagy Földi képet megnézve nem mondanád meg, h magyarok csinálták ( vagy még Gárdi tornászos sorozata ). Vagy pl. régi Weber Lajos képeket, manual focus gépekkel. Egy foci meccsen anno ellõttek 3-5tekercs filmet!! És benne voltak a jó képek!
Sznobizmus: utálom. Borzasztó. A legfelháborítóbb, h a gyártók elbaszott irányokat követnek. Pl. ccd méret. Most a legnagyobb ccd a hasselblad h3d-ben van, 20000euroért !! és semmire nem jó..köszönjük! Full Frame-nek hívjuk a kisfilmes kockát??2006ban???Egy 20x30cm-es negatív az minõség

Daverider: minden nikon világ garis, csak a Mo. világtalannak számít, és itthon nem javítják meg csak magyar garival. Ne keresd a logikát, ez van. Akkor menj el és nézd meg...
Expinálom a pinarámát.
Posted 2006. November 14. - 18:23

Úgy tudom sem a Canon sem a Nikon nem javítja a kint vásárolt gépeket és az edigital nem a magyar disztribútortól vásárol, ezért alacsonyabb az ár.)
Posted 2006. November 14. - 18:19

daverider: kérdezz rá, h kapsz-e korrekt magyar garit, ha igen akkor hozd el...sztem..
ej de fel pörgöt a topic, csak gyõzzem végig olvasni
én is ezen a véleményen vagyok, megkérdezem, hogy kapok-e korrekt magyar garit, aztán ha igen, akkor elhozom, ha már vártam rá 5 hete és végülis tartották magukat ahhoz, amit írtak (majd értesítjük, ha megérkezett a termék), de hát azért 5 hét mégis csak 5 hét....
amúgy meg nem is tudom melyik nikon reklámplakáton olvastam, hogy minden olyan nikonhoz, amihez adnak kis hologrammos nikon matricát (tehát eredeti nikon), az worldwide garanciális a megfelelõ papírok felmutatásával. ez tényleg így van?
Vole: nem semmi az a 400-es tele. mire használja a haverod, ha nem vagyok indiszkrét?