Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
[quote name='zOrg'] õ is fog venni egy DSLR-t (5D) - természetesen mint az összes cuccát: külföldrõl

Ez nem lep meg. Ennél a gépnél gondolom olyan 100-130ezret lehet spórolni. Azt hiszem nagyon jó idöpontot választott az 5D megvásárlására, mert most eléggé zuhan az ára.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Tiszteletreméltó, amit csinál. Az lenne akkor is, ha digitális vázzal dolgozna és azt hiszem a természetfotósok nagy része ezt is teszi. Mikor a Bayor Erdö nemzeti parkban voltam azt hiszem egyetlen fotóst sem láttam analóg vázzal. Itt most a "profikra" gondolok. Egyszerüen túl sok a digitális elönye és az 1,3-2-es szorzófaktor pont a fotózásnak ezen a területén jön jól.

Tiszteletreméltó? Nem-nem: mondom hogy õõõõrült - és a végletek embere. ;) Nem is az analóg váz a lényeg - "elvan" vele és szeret diára dolgozni. Jövõ tavasszal õ is fog venni egy DSLR-t (5D) - természetesen mint az összes cuccát: külföldrõl. Nagyon sokat jár külföldön, így minden problémáját a bécsi márkaszervizben rendezte - azt hiszem talán egyszer volt neki eddig dolga ott.
"In idem flumen bis non descendimus"

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Hmmm

Esetleg bövebben.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Tiszteletreméltó, amit csinál.

Hmmm

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Igen, nekem is volt az edigitallal problémám...ha visszaolvasol itt, akkor kb tavaly április körül...az edigitalnak akkor is, és most is a Canon gariját németben érvényesítik. A visegrádi utcában van a "szervíz" ami csak egy felvevõhely...szart sem értenek az ott dolgó pultosok a gépekhez...a gépedet átveszik, majd 4-5 hét múlva visszakapod megjavítva. Sztem a Nikonnal is így van. Pontosan arra kérdezz rá, hogy ha garis a géped, akkor kiküldik-e a gépet külföldre javíttatni, vagy a magyar forgalmazó javítja? A canon hungária elmesélte nekem mért nem foglalkoznak a nem hivatalos canon márkaboltban vásárolt gépekkel.
Szal sztem nem éri meg 20000-el olcsóban nem magyar garis gépet venni...
Üdv:Thy

hornet13

hornet13

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

fú köszi! na mostmár valamennyire értem.

:)

Itt egy koris fórum digitális kamera útmutatója aminek a szómagyarázat része érdekes számodra (persze csak ha tudsz angolul)
A LINK

Liget rider

Liget rider

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
fú köszi! na mostmár valamennyire értem.

:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
http://it.news.hu/ci...rlasi_tanacsok/

http://magazin.fotom...tid=10&pageid=2

Liget rider

Liget rider

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Hello

Tudnátok nekem mondani olyan weblapot vagy valamit,ahol tájékozódhatnék a fényképezõkrõl? Csak hogy legyen valami alap fogalmam,hogy mi mit jelen pl egy gép leírásában.Tehát valami tesztoldalra gondolok,ahol nem csak a egy gép árait és adatait írják le,hanem valami magyarázatot vagy valami értékelést is hozzáfûznek.
Remélem érthetõ volt,hogy mit szeretnék.
Köszi elõre is.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

(Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de õk simán mondhatják, hogy magyar garis, hiszen nekik kell visszavinned - az más kérdés õk hová viszik / küldik.
Úgy tudom sem a Canon sem a Nikon nem javítja a kint vásárolt gépeket és az edigital nem a magyar disztribútortól vásárol, ezért alacsonyabb az ár.)

Úgy rémlik, hogy anno a Nikon kiadott egy közleményt, hogy amit az EU-ba belépés után vettek, azt javítja.. De nem emlékszem, hogy hol olvastam..

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Tiszteletreméltó, amit csinál. Az lenne akkor is, ha digitális vázzal dolgozna és azt hiszem a természetfotósok nagy része ezt is teszi. Mikor a Bayor Erdö nemzeti parkban voltam azt hiszem egyetlen fotóst sem láttam analóg vázzal. Itt most a "profikra" gondolok. Egyszerüen túl sok a digitális elönye és az 1,3-2-es szorzófaktor pont a fotózásnak ezen a területén jön jól.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
respekt! :)

nem kicsit üdítõ kivétel :)
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

(...)znobizmus: utálom. Borzasztó. A legfelháborítóbb, h a gyártók elbaszott irányokat követnek. Pl. ccd méret. Most a legnagyobb ccd a hasselblad h3d-ben van, 20000euroért !! és semmire nem jó..köszönjük! Full Frame-nek hívjuk a kisfilmes kockát??2006ban???Egy 20x30cm-es negatív az minõség :) Csak ma már mindenki nyalja a digitálist...

Egyik kiváló cimborám hobbi természet (és egyéB) "fotós".
Valami régi filmes tükörreflexessel és cirka 6.5 milliós objektív- és felszereléskupaccal (ugyanilyen fix 400-as is van a készletben; csak Arca Swiss fejeket használ) + egy kombi autóval, amivel hozza-viszi a cuccot.
Mondjuk õ képes volt 3 napig kinn ülni egy speckó sátorban, speckó festékkel lefestette még az arcát is csak hogy néhány gyurgyalaghoz egész közel férkõzzön.
Nem a fényképezésbõl él. Nem nevez hazai "szaklapok" és cégek fotópályázataira. Általában diára dolgozik. Gyakran hív minket vetítésekre. Ja: és komplett õrült.;)
"In idem flumen bis non descendimus"

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Úgy van! Lehet, h már megjavultak, de nyáron még nem akartak magyar garis nikonokat árulni..én meg nem akartam kockáztatni.
Expinálom a pinarámát.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hümm, értem. köszönöm a segítséget, mint már írtam, holnap meg lesz kérdezve, hogy mégisezmostakkorhogyisvan a gari....mégegyszer kösz.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Nem kell Berlinbe vigyed, elég Bécs is.. :)
A nikon azt mondja, h vegyél hologrammatricával tapétázott dobozt.
Daverider, jobb ha megtanulod, fizetni mindenért lehet, csak akkor meg miért van garancia?
Edigitalos gép: máshol is elfogadják, csak fizetsz ha baj van. Elviszed edigitalba, akkor nem kell fizess, csak megcsinálják, és ülnek rajta gondolom nem keveset ( úgy rémlik, h Fóti út közelebb van mint Bécs :) ) .. Thy-nak asszem volt már ott a 300Dvel problémája, kérdezz rá! ( pedig a Blaha nagyon közel van ;) )
Expinálom a pinarámát.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Daverider: minden nikon világgaris, csak a Mo. világon kivûlnek számít, és itthon nem javítják meg csak magyar garival. Ne keresd a logikát, ez van.

hümm, ez dejó. Magyarország és az EU...tehát kint élek mondjuk Berlinben 2-3 évig (nyelvtanulás,suli,ilyesmi..), és közben kint veszek egy fényképezõt. majd ezt behozom Mo.-ra, ami ugyanúgy EU-tag, mint Németo., de ha valami hiba lesz a gépemmel, akkor kénytelen leszek visszamenni Németo.-ba csak azért, mert a magyar márkakereskedõnek magyar gari kell???.akkor viszont a nikonnak az a híres plakátja a fogyasztó megtévesztése ebben az esetben, nem? amúgy meg azt nem lehet, hogy odamegyek a nikonékhoz, hogy csókolom, van ez a gép, ez meg ez a baja, itt a papírja, tessék megcsinálni, aztán ha gariidõ kivül van, akkor fizetek is?.vagy ha most az edigitalban veszem a gépet, akkor szervíz ügyben csak az edigitalnak adhatom be a gépet, máshol nem is fogadják el?

anyu ott dolgozik a bolttól ~két megállónyira és olyan kedves, hogy bemegy nekem holnap megkérdezni.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Thy: én is a bálint gyurikára járok, mondjuk a pestire. ( veszélyes egy iskola, de ezt hosszú leírni, egy-két sör mellett kitárgyalhatjuk ) A sulira nekem, h nincsen semmi nagyobb keresetem, mondhatom rámegy egy valag pénzem. Van egy-két tanár akiért már megérte, Ors debrecenbe járt? És a õ ebbõl él? Hol volt gyaksin? Amúgy, igazán az a bajom, h semmilyen értéke nincsen a képnek. Persze lehet vele pénzt keresni, de…. Nem tagadom, h nem lehetne belõle megélni, ( csak nem mindenki lesz nánási pali ) de aztán ki tudja mi lesz X év múlva..most ott tartok, h elmegyek ezek után vmi „normálisat” tanulni, amibõl egyszer majd lehet megélni…fiatal vagyok még.. :)

PS: hasznos egy szintig, utána meg …

Hazai sportfotósok: azért egy Illyés Tibi vagy Földi képet megnézve nem mondanád meg, h magyarok csinálták ( vagy még Gárdi tornászos sorozata ). Vagy pl. régi Weber Lajos képeket, manual focus gépekkel. Egy foci meccsen anno ellõttek 3-5tekercs filmet!! És benne voltak a jó képek!

Sznobizmus: utálom. Borzasztó. A legfelháborítóbb, h a gyártók elbaszott irányokat követnek. Pl. ccd méret. Most a legnagyobb ccd a hasselblad h3d-ben van, 20000euroért !! és semmire nem jó..köszönjük! Full Frame-nek hívjuk a kisfilmes kockát??2006ban???Egy 20x30cm-es negatív az minõség :) Csak ma már mindenki nyalja a digitálist...

Daverider: minden nikon világ garis, csak a Mo. világtalannak számít, és itthon nem javítják meg csak magyar garival. Ne keresd a logikát, ez van. Akkor menj el és nézd meg...
Expinálom a pinarámát.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás
(Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de õk simán mondhatják, hogy magyar garis, hiszen nekik kell visszavinned - az más kérdés õk hová viszik / küldik.
Úgy tudom sem a Canon sem a Nikon nem javítja a kint vásárolt gépeket és az edigital nem a magyar disztribútortól vásárol, ezért alacsonyabb az ár.)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

daverider: kérdezz rá, h kapsz-e korrekt magyar garit, ha igen akkor hozd el...sztem..

ej de fel pörgöt a topic, csak gyõzzem végig olvasni ;)

én is ezen a véleményen vagyok, megkérdezem, hogy kapok-e korrekt magyar garit, aztán ha igen, akkor elhozom, ha már vártam rá 5 hete és végülis tartották magukat ahhoz, amit írtak (majd értesítjük, ha megérkezett a termék), de hát azért 5 hét mégis csak 5 hét....

amúgy meg nem is tudom melyik nikon reklámplakáton olvastam, hogy minden olyan nikonhoz, amihez adnak kis hologrammos nikon matricát (tehát eredeti nikon), az worldwide garanciális a megfelelõ papírok felmutatásával. ez tényleg így van?

Vole: nem semmi az a 400-es tele. mire használja a haverod, ha nem vagyok indiszkrét?