Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Please log in to reply
5372 replies to this topic

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

vennek valami bridge gépet, 10x optikával, amivel lehet mozdást is fotózni. Mit ajánlotok?

A Canon Powershot S3 vagy S5 IS tele állásban is gyors marad. Pillanatnyilag ezt csak összehasonlító teszteredmények alapján mondom de az S5-öt már megrendeltem, ha meg jön, akkor többet tudok erröl mondani.

Néhány tesztadat (autofokusz + kioldási késedelem ) nagylátósz. és teleállásban:

Canon S3: 0,44 - 0,46
Fuji S6500: 0,51 - 0,51
Olymp. SP550: 1,06 - 1,08
Lumix FZ8: 0,56 - 0,61
Samsung Pro815: 0,83 - 1,91

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
vennek valami bridge gépet, 10x optikával, amivel lehet mozdást is fotózni. Mit ajánlotok?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Pénteken vettünk egy Fuji S6500fd-t Ors-nak. Nagyon jó kis gép, manuális zoommal. Mindent tud amit a nagyok, és Fuji-san szép képei vannak. 28-300mm-ig van az obija jó fényerõvel. Néha jobban használható, mint a nagygépem. Ja és 1cm-rõl olyan makró...
SZal aki 90 körül akar gépet venni, annak ajánlom a digitcvames szettben.
Üdv:Thy

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Én úgy gondolom, hogy alapvetõen könnyebb fekete-fehérben jó képet csinálni(nem kell foglalkozni a színek összhagjával), ugyanakkor jobban kell figyelni a formavilágra, fényekre.
Amúgy általánosságban persze elmondható, hogy minél egyszerûbb annál jobb.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
talan elfer itt
"...a fekete-fehér fotográfia különleges látásmódot, képi szemléletet kínál egy olyan világban, amelyben hemzsegnek, harsognak körülöttünk a színek. A fekete-fehér kép tisztábban, egyértelmûbben mûködik: megrajzolja a formákat, kibontja a karaktereket. A fekete-fehér képben tehát van valami minõségi többlet, valami eredendõen más..."
(Richard Olsenius)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
Megválnék egy Canon 24-85 3,5-4,5 USM (50e) és egy Sigma 17-35 2,8-4 (80e) obitól. 702127055

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
Rawshooter

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
mivel lehet CR2-bõl jpeg-et csinálni?
(EOS gép)

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
egy kis fotós humor. biztosan van aki még nem látta ;o)
http://legko.be/inde...d=6053&Itemid=1
aláírás szerkesztése

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts

Megvettem, tetszik.
Most barátkozunk egymással.

összebarátkozásotok után a tapasztalataidat megoszthatnád majd velünk! ;o)
sok sikert a gép használatához.
aláírás szerkesztése

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Megvettem, tetszik.
Most barátkozunk egymással.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
ma majdnem nekimentem az elõttem fékezõnek, amikor megláttam az óriásplakáton a hirdetést :)

nagyon jónak tünik az adatok alapján: van benne 3 fps sorozat (5 képig), ISO állítás egészen kicsi lépésekben (jobb, mint a 350D-mben), nagy kijelzõ, teljes manuális állíthatóság, egyszerre fogad Xd és CF kártyát, lithium-ion akksi... A szenzor picit kisebb mint a Canon 400D-ben, és az egész gép nagyon apró, de ezen kivül abszolút legjobb vétel. (talán az utólagos lencse vétel lesz problémás hozzá majd) Szerintem hamar el fogják kapkodni. :)
edit: a legjobbat kihagytam. Beletették az ultrahangos(?) szenzortisztítást, ami nem mindenható, de mindenesetre ezért a pénzért kellemes meglepetés :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Urak!

Az ünneplõ áruházban az Olympus E-400 fényképelõgép,
(10Mpixel, SLR) 18-50 Sigma objektívvel 99.999 Ft.

Esetleg tapasztalat valakinek?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Köszi!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
max fotolabor az aradi utcában, az oktogon felõl az elsõ háztömbben van..700ért hívnak..érdemes kontaktot kérni és csak azt nagyítani ami tényleg kell..vagy érdemes csak hívni és utána meg scannelni..vagy érdemes otthon hívni, és scannelni..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Bp-en ff film elõhívást, nagyítást hol érdemes?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
húdejó, úgy néz ki menet közben elismerték a hibát... :)
sajnos én még az elsõ szériából vásároltam nemsokkal azután, hogy megjelent még kint az USA-ban (BHPhoto), így ismerve a Kamera Kft-t meg sem próbálok hozzájuk fordulni... Írtam levelet az amerikai Canon ügyfélszolgálatnak, meglátjuk mit javasolnak, hova küldjem. Hátha javítható... Köszi a tippet. ;)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Szuper. Köszi a kimerítõ értékelést.
A fototippen ennek az objektívnek a értékelésénél többen is azt írják, hogy a Canon ingyen javítja ezt a híbát, be kell adni a bótba vagy a Camera kft.-nek....

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
no csak idetévedtem végre...
husevo: bocsi, hogy csak most válaszolok... a 70-300 IS-rõl jövök egy kis beszámolóval:
az elképezelés az volt, hogy veszek egy telét. Ebben az árban a 70-200L f4 és ez volt. Akkor emellett döntöttem, mert +100mm, nagyon jó stabilizátor, és az árban benne volt a napellenzõ is. A képe nagyon jó, sokan dicsérték, néha megkockáztatták, hogy ez egy olcsó tokba bújtatott L-es lencse. A képminõséggel nincs semmi gond (sztem tényleg közelít a 70-200L-hez), fantasztikusak a szinei, a kontrasztok. Egyedül portéállásban van vele kis baj, de errõl majd késõbb... A súlya nem vészes, simán lehet mászkálni, fotózni vele, hosszabb távon sem lesz nagyon nehéz.
A képstabilizátor az objektív legjobb része. A Canon akkori legjobb stabilizátorát tették bele, 3 fé-nyit lehet vele nyerni, kis ügyességgel 300mm-en (*1.6) 1/60at ki lehet kézbõl tartani. Szerintem 100mm fölött mindenképp stabilizátoros objektívet érdemes venni (persze egy f2.8-as lencse más kategória).
Az egyetlen hibája az építése, ez ahol érzõdik hol spóroltak. Zoom közben ugye változik a hossza (plusz egy pont a 70-200L-nek, ami végig fix), és hát 300mm-en elég szép darab lesz belõle. Ha ilyenkor portréállásba fordítod, akkor valahogy lötyög az egész, és (sztem emiatt) elég homályos képeket produkál ilyenkor. Persze használhatóak a képek, de kinagyítva észrevehetõ a különbség a "normál" állásban készített képekhez képest. A Canon elismerte a hibát, de nem tudom végül mi lett a megoldás.
Konklúzió: megéri az árát, a 300mm sokszor jól jön (nem pótolható), a képstabi miatt meg élmény vele fotózni. Ezek ellenére tervezem eladni, mert nem használom...
Ha most vennék sztem 70-200L f4 IS-t vennék, de az meg nem ez az árkategória... :)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
volt egy linkem valamikor mostanság,nagyjából azok a témák lesznek....
meg az 5dnek nincs is saját vakuja,míg a 30al meg elleszek amenyit használom...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!