Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Írta 2007. május 24. - 20:01

akkor maradok annál,nekem ahogy elnéztem ez éppen elég.itt még értem hogy mi mit csinál,meg jó hogy meghagyja a nyersanyagot,nem azt menti,hanem exportál.Ez jó,legalábbis nekem.Mert életemben nem csináltam még ilyen módosításdit,szal jó hogy ott arad még az eredeti kép.
Meg klasz hogy lehet sok képet egyszerrre forgatni,stb..
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2007. május 24. - 18:05

amik szerintem még használható dolgok: acdsee rendszerezni, vagy iview mediapro3, meg a nikon nx, capture4 cuccok..
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Írta 2007. május 24. - 17:59

találtam egy olyat hogy picasa?jó az?ismeritek?nekm tök érthetõnek tûnik...
jó kis program, én a családi "japánturistás" (fotózunk kisgéppel mindent, szülinapok, stbstb...) fotókat szoktam picasaval helyrepofozni meg rendszerezni. ha érthetõnek tûnik, akkor próbáld ki, kísérletezz vele, aztán majd amikor ráérzel a mikéntjére, akkor jöhet egy komolyabb program, ha gondolod...(bár szerintem a picasaban bennevan minden kb , amiket husevo és tommmas leírt, és ráadásul ingyenes is...persze azért nem egy ps vagy lightroom, de elég jól összetákolt proginak tartom.)...használd bátran, én szeretem a picasat!
Írta 2007. május 24. - 11:41

eddig mindig volt ps
de meguntam a nagy dog progit amit alig hasznalok ki
hasonlo mint a gimp
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2007. május 24. - 08:36

Írta 2007. május 24. - 01:16

e jó volt eddig hogy ezekkel nem kellet foglalkozni,csak feltölteni

na majd beleásom magam....
találtam egy olyat hogy picasa?jó az?ismeritek?nekm tök érthetõnek tûnik...
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
Írta 2007. május 23. - 22:43

elsõ a zajszûrés mindig, utána levels v. autocolor, szaturáció, levels-bõl állítani kontasztot, világosságot ( nem a kontraszt, világosítást ablakot használni) végsõ szar a feketefehér plugin és élesítés...
meg ami jönn..
igényesen széleket beélesíteni, ami világos azt visszavenni, maszkolkatni mint a laborban..
Expinálom a pinarámát.
Írta 2007. május 23. - 21:36

Írta 2007. május 23. - 21:25

Lor: photoshopnál én kb a következõket szoktam tenni az egyszerûbb képeknél:
-kép/korrekciók/szinezet,telítettség-nél telítettésgbõl +10-20%
-valamilyen Whitebalance plugint tölts le, az sokat segíthet utólag
-kép/korrekciók/szintek ezközzel tudsz kicsit variálgatni vagy esetleg az automatikus szintet alkalmazhatod
-ugyanitt: gradiációs görbék: a legtöbb esetben jót tesz ha az egyenest az alsó részén kicsit jobbra/lefelé, míg fennt balra/felfelé rángatod, egy nagyon enyhe S alakot képezve
-ha kell akkor élesítés a szûrõk/élesítés/életlen maszkkal
Kísérletezz.

Írta 2007. május 23. - 18:19

aztán utána az Adobe Lightroom, ez egy könnyített photoshop, elég egyértelmû és könnyen használható + kiválóan lehet vele kategórizálni/rendszerezni a fotókat, aztán a photoshop.....
Írta 2007. május 23. - 18:02

milyen programot ajánlotok képszerkesztésre?Ez lesz az elsõ,szal oylan legyen hogy nagymuterom is megértse:D,sosem csináltam még ilyet...
Írta 2007. május 23. - 17:41

szerinted?
aze huzom
koszike
közben átmentem másik géphez elindítani az uploadot, és csak akkor fogtam fel, hogy magyarul kérted....így hát kivettem belõle azt az egy darab angol nyelvû könyvet, helyette kaptál egy magyart....

Írta 2007. május 23. - 17:18

/magyarul kene/
de van pár angol is, remélem nem gond)
szerinted?
aze huzom
koszike
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2007. május 23. - 16:34

http://psiskola.4shared.com/
ha ez nem mûködne, akkor ezt próbáld:
http://www.4shared.c.../photoshop.html
bal oldalsó oszlop a download, megnyom, vár, lent középtájt megjelenik kis idõ múlva a download gomb, letölt, olvas, okosodik.

Írta 2007. május 23. - 15:34

addig meg olvasgasd ezeket, lent tudsz a következõ oldalra lépni:
http://www.fotoonlin...es.php?catid=11
up: töltöm fel õket, ~2*25 mega zippelve. van egy teljes magyar könyv is, én abból tanultam meg az alapokat, eléggé használható.
Írta 2007. május 23. - 13:56

ugy alltalaban, hogy szinek szebbek legyenek
...
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2007. május 23. - 13:44

kergeeger: a gyopárosfürdõrõl készült képed nekem nagyon tetszik, hihetetlen milyen színek vannak rajta...én miért nem tudom így beállítani sohasem a D50 fehéregyensúlyát? nekem még soha nem volt ilyen hófehér színû a fehér a képen, mint a te képeden a torony...
köszönöm! nem az én érdemem mert még csak próbálkozom a géppel.
350D-s komám ott mellettem megpróbálkozott mindennel de valamiért neki sem jött össze... viszont szerintem a szokásos user error volt nála ;o)
nem nagyon szoktam belenyúlni csak a leméretezés utáni élesítés erejéig és egy kis level ha szükség van rá de mindjárt megnézem pontosan az eredetin a színeket.
szerk: az állvány híján bringaülésrõl exponált kicsit csúnyácska eredeti kép itt van az exiffel együtt http://www.oroshaziak.hu/DSC_0075.jpg
Írta 2007. május 23. - 13:39

Írta 2007. május 23. - 07:18

Bár éve a Bazilika melletti fotóboltban láttam is egyet masszív 30ezerért.
Használt Hasselbladokat is ki lehet fogni 130-180 körül 28 mm alap obival is. Az újak viszont megfizethetetlenek.
80mm az alapobi..majd egyszer veszek hassyt vagy mamiyat..mostanában sokat nyomkodtam hasselbladot phaseone h22vel, nagyon bejött, de nekem nem kéne hátfal

Expinálom a pinarámát.
Írta 2007. május 23. - 01:34

Garda tónál készült képek: (kritika is jöhet
)
http://public.fotki....emesPeti/garda/
és hogy témához kapcsolódjak: ezek garantáltan nem vakuval készültek
jó képek...azokon a képeken, ahol ugrálgattok meg manualoztok (talán a 2.oldal alján), ott az ösvény túlsó oldalán van még placc vagy csak egy meredek lejtõ?

kergeeger: a gyopárosfürdõrõl készült képed nekem nagyon tetszik, hihetetlen milyen színek vannak rajta...én miért nem tudom így beállítani sohasem a D50 fehéregyensúlyát? nekem még soha nem volt ilyen hófehér színû a fehér a képen, mint a te képeden a torony...