Kedves gyerekek!
Mai mesém címe: "Pedíg én lehettem volna...."
A kis Sezlonyrugó ma is, mint minden reggel kerékpárra ült, és elinduld a dolgozóba a négyszögletû kerekerdõn, és a hatszögletû paralelepidedonvároson keresztül a rettenetes, hírhedten híres borzalmas vaskígyõ a szörnyûséges Árpádhíd felé. "lá-lá-lá-lá-lá halottam, hogy kész a híd, hurrá ma ki is próbálom, és átkarikázok rajta jól" morfondírozott a kis sezlonyrugó. Kis idõ múlva el is jutott a nevezetes hídhoz, és már tekert is fel rajta, meg is jegyezte: " hmm milyen síma a felület, meg jól látható kerékpárút felfestések vannak, a buszmegállóban meg kerékpár és gyalogos veszélyre felhívó rajzok" amikor is mit ad Isten egy keresztbe rakott léccel került szembe. Majdnem neki is ment! Na ekkorra már a kis sezlonyban is felment ám a pumpa : " a tököm, hogy még mindíg nincs kész az a teherbelökött járda, hogyaza....." és így tovább mérgelõdött õ. De nem állt ám meg! Hanem átbújt a léc alatt, hiszen látta, hogy kész a híd, mert tegnap arra járt motoros szekéren, és akkor látta!!!!! De ekkor egy hatalmas kövér medveábrázatú tenyerestalpas agrártínédzser biztonságiõr ugrott eléje, de akkora volt, hogy eltakarta a napot. És kérdi!: "Mit keresel itt kiscsákkó le van zárva, nem látod? Miva belûrõ nézted a szemhéjjad? Na húzzá vissza me majd csak hónap lesz szabad átcajozni a hídon" és még elmorzsolt a bajsza alatt egy halk kis "vazze" szót, amit fõhõsünk már nem halott. Szegény kis sezlony kénytelen volt megfordúlni, heves "kabbeköcsögménincskészahíd3hónapja" szavak kiséretében, letolta a bicajt a lépcsõn, át az aluljárón, fel a lépcsõn a másik oldalon, és máris a már kész oldalon találta magát, amit mellesleg nagyon útál, mert nem lehet szépen, egyszerûen átkarikázni Pestre, hanem csak csúnyán. Középsõ újját azért még megmutatta biztiõrcsávónak, és elkarikázott. Fõhõsünk egy befejezettlen mondattal zárta le a híd körül forgó gondolatait: "Pedíg én lehettem volna.........." Mármit az elsõ! Õ lehetett volna az elsõ kerékpáros kisrugó, aki átteker a hídon, de ezt nem érhette meg. Elmorzsolt egy könycseppet a szeme alatt és beletekert a felkelõ napba!!
Szép kis mese mi?