Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Írta 2006. január 05. - 20:59
Írta 2006. január 05. - 18:33
Írta 2006. január 05. - 18:28
A Biker-en csak a tavaji ISIS-es FR verziót találtam.
magellanboy
Írta 2006. január 05. - 17:59
Írta 2006. január 05. - 17:55
Írta 2006. január 05. - 17:51
magellanboy
Írta 2006. január 05. - 15:58
Ki a fasz aki megveszi annyiért?
Sehol máshol a világon nem annyi, valami debil a sram nagykerben(nagykeresek lehet ugrani) kitalálta hogy adjuk már ilyen geci drágán..
Miközben az X9-nek és a többi sram cuccnak is tudtak a kinti árakhoz hasonlót találni..
Írta 2006. január 05. - 15:55
már csak a kinézetért is. karbonmatrica
Írta 2006. január 05. - 15:50
Írta 2006. január 05. - 14:42
Írta 2006. január 05. - 14:40
Azért az XTR azért nem 1 kategória az X9-el.
Bocs a regényért.
ebben teljesen igazad van, csak szvsz a magamfajta átlagbringásnak 1ébként tök felesleges az xtr is meg az x0 is......azért írtam hogy azon az áron én inkbb 2db x9
+ engem személy szerint kevéssé zavar az a kis recsegés, az már jobban idegesítne hogy mikor verem le vmi gyökéren, sziklán a nem occsó xtr-t vagy x0-t
és most is tartm hogy az x9 igénytelenebb beállítás, karbantartás iránt
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. január 05. - 14:26
kíváncsi lennék a véleményetekre: köv hónapban szeretnék hátsó váltót venni. A januári bringában volt egy teszt az x.0-ról és azt írta róla a teszter ember h terhelés alatt recsegve ropogva vált. Az xtr tapasztalataim szerint simán vált még terhelés mellett is. Sram váltót még nem volt szerencsém kipróbálni de ha veszek akkor x.9 est vennék. Szal végül is a fõ kérdés h xtr avagy x.9 ?
Szóval a teszter az szerény személyem volt. És mint a cikk elején is írtam ezen az alkatrészszinten már tényleg csak kukacoskodni lehet. Az egyszerû bringás, aki megengedheti magának a majd 60 ropis árat annak úgy is ez lesz a megtestesült istencsászár cumó, és nem fog hibát találni, mert nincs összehasonlítási alapja, csak valami alacsonyabb kategóriás cumóval. És azért mert Sram és X0, és k...va drága azért ennek is lehetnek hibái.
A recsegés az pedig a váltási szisztémából adódik. Recsegett az elõzõ generációs XTR is terhelés alatt, az összes nem fordított bowdenhúzású váltó ilyen, mert ez a váltási rendszerbõl adódik. Elõször ugyanis a bowden nyúlik ahogy váltassz, + le kell küzdeni még a visszahúzó rugó erejét is + ott van még az is hogy egy sík felületnek préseled tulajdonképpen a láncot. Ez idõ (és + energia az ujjadnak) és addig a lánc szépen súrlódik a soron, ami pont elég ahoz, hogy a láncátvezetõ bemarásba ne akadjon be elsõre a lánc csak a következõbe és akkor surlódik, recseg. A fordítottnál nincs ilyen mert a rugóerõ állandó. Egyébként XC felhasználásnál igenis sokszor elõfordul, hogy mászás közben váltani kell, mert különben megáll a lábad és perec lesz. Az XTR és a többi fordított húzású váltó rugója simán fölrakja a láncot, a hagyományosak meg kerregnek kicsit.
Azért az XTR azért nem 1 kategória az X9-el.
Bocs a regényért.
Írta 2006. január 05. - 14:00
ha nem számít az az 50g akkor szvsz x9......és majdnem 2db x9-et kapsz egy xtr áráért....amúgy amig vmi q.nagyot nem újít a shimano (vagy nagyon le nem csövesedik a sram) addig én se veszek sh-t , nincs vele semmi bajom csak a sram jobban bejön....(tapasztalat.... )kíváncsi lennék a véleményetekre: köv hónapban szeretnék hátsó váltót venni. A januári bringában volt egy teszt az x.0-ról és azt írta róla a teszter ember h terhelés alatt recsegve ropogva vált. Az xtr tapasztalataim szerint simán vált még terhelés mellett is. Sram váltót még nem volt szerencsém kipróbálni de ha veszek akkor x.9 est vennék. Szal végül is a fõ kérdés h xtr avagy x.9 ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. január 05. - 13:56
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. január 05. - 13:48
egyébként egy ideje x.9-et nyúzok; nem nagyon találtam benne hibát eddig.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2006. január 05. - 13:44
Írta 2006. január 04. - 23:02
sx-5 ha olcsó, x-9 ha drágább és x.0 ha van lé bõven
Írta 2006. január 04. - 22:06
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. január 04. - 21:17
Írta 2006. január 04. - 17:38
Egy FSA V-DRIVE Megaexo hajtómû mennyit kóstál és megér-e annyit??
magellanboy