Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

bár ha örökélet, akkor talán megéri...de...

Kérdés van-e értelme hogy örökélet legyen. Ha pár év múlva veszel új vázat nem biztos hogy jó lesz bele.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Az SKF-rõl csak annyit, hogy apukám egy kötészeten dolgozik (mûszakvezetõ) és egyik nap az irodájában találtam egy SKF katalógust a csapágyairól, rengeteg méret, szóval eszméletlen sokfajta kivitelben létezik (a katalógus kb. 350 oldalas volt). A legkisebb 14 mm köröl volt , a legnagyobb 80cm. És asszem svéd cég csinálja.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
Ezeket az skf termékeket rendelésre M.o-on is lehet kapni???
Esetleg gyárthatnának agyat, meg kormánycsapit is... Az emberek biztos szívesen vennék õket, merthát nagymúltú és neves CSAPÁGY gyártó cég. és ezekben az alkatrészekben épp ez a lényeg. elgondolkodtató, hogy ha egy csapágyboltban is bringa alkatrészeket kapnánk, vajon hol vásárolnának a cangások. Én tuti SKF-et vennék... Más cégek, pl truvativ meg race face, inkább a megjelenésre, a "reklámra" fektetik a hangsúlyt... csilli-villi csapágyak, ûbermegabrutál DH-ra. Az SKF meg szerényen a többi 99999 féle csapágy között, a funkcióra, szerkezeti és technikai elõnyökre mutat rá... igaz, a race face árkategóriájában adja õket, de ha elterjednének tuti lejjebb menne az ára.

Ja, amúgy szétkaptam a hajtómûvet, kipucoltam, monót is, bezsíroztam, visszaraktam, hát nem tökéletes??? de. és cseréltem egy 32-es tányért, ha már ott jártam. Tényleg a monó kattogott. Nem volt "kenés" a menetek és a váz közt(én hagytam ki annak idején). és talán kicsit laza is volt. most már frankó. jöhet a tél.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
és ez az egyik legolcsóbb

a 80£-os az már nagyon durva

bár ha örökélet, akkor talán megéri...de...
Autist Team:)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Mindig szerettem az ipari cégeket akik bicóalkatrészeket is gyártanak (connex, magura...) De azért szerintem is kicsit húzós:
1 GBP = 368.3 HUF
Angol font Magyar forint
1 GBP=368.3 HUF 1 HUF=0.00272 GBP
Ez ma :( ráadásul közép..
"BFR-300 The high impacts resulting from drops and fast downhill rides can create high torsion of the ...read more
£42.95

ez például eléggé ~átlag ár...
tavasszal kell nekem egy középrész"
15818,485 Ft :chin:

Ride everywhere.

.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
az skf vagy fag (mar nemtom)
regen is csinalt bringa kozepreszt

majd felturom a katalogusokat.
de ok legalabb ertenek a csapagyakhoz...

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Egyúttal idézném egykori skót, és full alkoholista fõnökömet is (rohaggyon meg a lova...), kinek talán ez volt az egyetlen értelmes mondata életében: "Nincsenek hülye kérdések, csak hülye hibák."

inkább válaszolj mer még nem próbáltam... nemértem mért hülye kérdés

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

és egy láncfeszítö nem akadályozza naon a tekerést?

kb annyira mint a váltó

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
BFR-300 The high impacts resulting from drops and fast downhill rides can create high torsion of the ...read more
£42.95

ez például eléggé ~átlag ár...
tavasszal kell nekem egy középrész...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

BAS-300 Many bikes are equipped with the JIS square interface. To offer an ideal replacement part and an ...read more
£38.95

BAS-600 Many bikes are equipped with the JIS square interface. To offer an ideal replacement part and an ...read more
£75.95

BFR-300 The high impacts resulting from drops and fast downhill rides can create high torsion of the ...read more
£42.95

BFR-600 The high impacts resulting from drops and fast downhill rides can create high torsion of the ...read more
£80.70

BRC-300 For all those, who prefer Campagnolo components on their road bikes, we offer the BRC series. This ...read more
£38.95

BRC-600 For all those, who prefer Campagnolo components on their road bikes, we offer the BRC series. This ...read more
£75.95

BRI-300 The BRI series perfectly fits road bike crank sets.; 300 Series: This is or basic series and ......read more
£38.95

BRI-600 The BRI series perfectly fits road bike crank sets.; 600 Series: Our top of the line bottom b......read more
£75.95

BXC-300 The MTB cross country version of our new bottom bracket unit series offers great strength, ...read more
£38.95

BXC-450 The MTB cross country version of our new bottom bracket unit series offers great strength, ...read more
£52.20

BXC-600 The MTB cross country version of our new bottom bracket unit series offers great strength, ...read more
£75.95

elég húzós árban vannak........

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
szépek-szépek, csak egy kicsit talán elkéstek!
én a helyükben az integráltakhoz kezdenék el szabadabban variálható, alternatív rsz-t piacra dobni. (lehet, hogy meg is teszem:))
mellesleg milyenek az áraik a többiekhez képest?

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
omg

viszont csak úgy:
http://www.skf.com/p...=191011&lang=en

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
inkább válaszolj mer még nem próbáltam... nemértem mért hülye kérdés

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

egyéb okos kérdés?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

a hátsó és az elsõ váltó együtt probálják megakadályozni. de nincs az a váltórendszer, ami tökéletesen mindig megvéd a leeséstõl szvsz.

ezé.
meg mivel felesleges nekik.
a láncot pedig nem rövidíteni kell, hanem _megfelelõ_ hosszban hagyni.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

akkor a lazát értelmezd hosszúnak. (és a hátsó váltó feszítése nem mindenható)
a hátsó és az elsõ váltó együtt probálják megakadályozni. de nincs az a váltórendszer, ami tökéletesen mindig megvéd a leeséstõl szvsz.

érdemes megpróbálni a láncot rövidebbé tenni?
de akkor mért nincs szinte egyik street-dh bicón elsöváltó?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

az elsö váltó abban segít h beszorul a lánc mindenhova leesésnél szal király
nem a hátsó akadáylozza meg? az feszít, nem?
nem értem a kérdést... hogy lehet laza egy lánc, ahol van hátsó váltó és az feszíti?
nem feltétlen arra gondolok amit linkeltem csak azért mutattam h érthetö legyek

akkor a lazát értelmezd hosszúnak. (és a hátsó váltó feszítése nem mindenható)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

elvileg az elsõ váltónak meg kénne akadályoznia, hogy leesen a láncod. (eltekintve néhány esettõl)
és igen a láncfeszítõ jó megoldás (nem feltétlen az, amit linkeltél), csak akkor ugye 1 tányér.
nem lehet, hogy laza a láncod?

az elsö váltó abban segít h beszorul a lánc mindenhova leesésnél szal király
nem a hátsó akadáylozza meg? az feszít, nem?
nem értem a kérdést... hogy lehet laza egy lánc, ahol van hátsó váltó és az feszíti?
nem feltétlen arra gondolok amit linkeltem csak azért mutattam h érthetö legyek

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Truva Shiftguide és 2 tányér. Csak itthon körülményesebb a beszerzése.

tudom, csak valahogy úgy éreztem, hogy maradjunk az alapok tisztázásánál. :)