Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

elvileg az elsõ váltónak meg kénne akadályoznia, hogy leesen a láncod. (eltekintve néhány esettõl)
és igen a láncfeszítõ jó megoldás (nem feltétlen az, amit linkeltél), csak akkor ugye 1 tányér.
nem lehet, hogy laza a láncod?

Truva Shiftguide és 2 tányér. Csak itthon körülményesebb a beszerzése.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
elvileg az elsõ váltónak meg kénne akadályoznia, hogy leesen a láncod. (eltekintve néhány esettõl)
és igen a láncfeszítõ jó megoldás (nem feltétlen az, amit linkeltél), csak akkor ugye 1 tányér.
nem lehet, hogy laza a láncod?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
kösz

és még 1 mit lehet csinálni azzal ha állandóan leesik a lánc egy elcseszett ugrásnnál?[nekem még van böven ilyen:)]

http://ebike.hu/imag...0001755_001.jpg
ilyesmi segítene, vagy elég vmi más is?
segít vmit ha leszedem az elsö váltómat?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
esetleg könnyebb, de legfõképp merevebb.
nem hajlong összevissza a kar alattad...
különbségek vanank még tengelyrögzitésben
meg CNC
meg akármi
szal na.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
egy jo hajtókar az miben érezhetöen jobb mint 1 gyíkabb hajtókar?

mert ezt nem igatán vágom

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Nekem ebbõl még a nem integrált volt, ami nagyon zsír kis kar volt, szal ez sem lehet rossz...a merevséggel sem volt gond...a súlya már kicsit nehezebb, de nem vészes...
Nem tom ez mennyibe kerül itthon, de van egy zsír új XT karom óccsón, ha érdekelne...ez is integrált, és merev...de még könnyû is:)
Üdv:Thy

itthon en 55e Ft korul lattam.

Az az igazsag, hogy nagyon tetszik, es regota szeretnek egy Race Face kart kiprobalni... :)
Amitol igazabol felek az az, hogy itt (ha jol gondolom) adott a kozepresz (mar ha lehet itt ilyenrol beszelni) szelessege, es nemtom, hogy jo lesz-e a vazamba (2001 Pyxis Team).

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
oldsuli hussefelt és isis dh kombó. no problemo

fapuma

fapuma

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

ja, hallottam ilyet is, hogy truvativ ISIS-es hajtómû szar a truva monóval. használ még valaki ilyen összeállítást rajtam kívül?

Nekem Truvativ Stylo-m van és teljesen jó...néha ugyan kattan egyet-kettõt a monó de amúgy semmi baj nincs vele...

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
ja, hallottam ilyet is, hogy truvativ ISIS-es hajtómû szar a truva monóval. használ még valaki ilyen összeállítást rajtam kívül? firex kar, gigapipe sl blokk. vagy hasonló. és FSA-monókról mi a vélemény?

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
:scared:

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
biztos ami biztos...:-)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
én meg ismerek olyan szerelõt aki az ipari csapágyat is bezsírozza kívülrõl :)

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég

mondjuk a monoblok menetére pont összesülés gátlót szoktak tenni ...

:) az már igaz, hisz mindkettõ alu... ajaj. :) én meg semmit. és ráadásul a menetek is úgy vannak vágva, hogy rászorítja magát.
mégis, sok embertõl meg szerelõtõl hallottam, láttam, hogy alu vázba menetrögzítõt öntött.

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
amúgy a shimano legolcsóbb lánca volt nyúzva és kb 1 centit nyúlt a teljes hosszára. a hátsó sor megy egy 3 éves szintén mezei shimano 7-es sor volt. na ehhez jött az új hajtómû és hát meg is lett az eredménye... :(

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mondjuk a monoblok menetére pont összesülés gátlót szoktak tenni ...

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
ahhaaa.. kössz. nekem mindegyik alu 7075-ös meg hõkezelt meg amit akarsz, de a középsõ, nyilván mert ezt használtam a legtöbbet, úgy 900 km alatt kopott szét. nem mondom, hogy nem lehetne még használni, dehát nem kis pénz volt a sram hátsó sor meg a connex lánc és akkor már legyen tuti...

u.i. tesztek menetrögzítõt a monoblokk "alá"? mielõtt behajtjátok a vázba.. ha van rajta ilyen gyári menetrögzítõ "festék" akkor is? csak mert én nem tettem, és néha kattan valami a blokk vagy a hajtómû csatlakozásnál.... tutira ott. Arra gyanakszom,h a tengely és a kar közé ment kosz és amiatt. lezsírozom, kipucolom, de ha nem szûnik a kattogás akkor a blokk "ficánkol". az meg nem túl egészséges :) :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
és azt mondják itten a tapasztaltabbak, hogy az alu is egész sokáig bírja...

ja, és van Gebhardt is. valami CZECH...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
rámegy a sh!mano is

ha számít a súly, alu

ha olcsó kell, acél
speedwayben mag Jani azt hoz amit akarsz:)
Autist Team:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
elméletileg minden 104-es lyukosztású rámegy de pl zöldpontban vagy probikban tuti van sokfajta, vagy van valami matuzmester az apróban

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
Üdv!

32f-as 4 karos 104mm-es lyukkorû Truvativ lánckereket hol kapni pesten? mert a nyúlt láncomtól szarrrá kopott. A nagy és a kis kerék hibátlan és hátsó fogsort meg láncot is cseréltem már. Ja, egy Firex sl karom van, arra rámegy a shimano tányérja is, mert akkor nem keresgélek truvát. és shimano-ból mit érdemes venni? XT, LX??? Ezek milyen árban vannak? (és hol... :) )

Nincs több kérdésem, de kérlek segítsetek!!!!