Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
vendég_nhunor_*
Írta 2005. november 18. - 17:41
még1
Pedálban a csapágyakhoz mi kell? kevés / sok zsír, olaj stb ...
köszi
Írta 2005. november 17. - 22:11
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2005. november 17. - 22:03
A hirtelen terheles valoban jot tesz a megindulasnak
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. november 17. - 19:49
Írta 2005. november 17. - 18:25
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
vendég_nhunor_*
Írta 2005. november 17. - 18:03
amugy "kiáztatni" nem lehet? pl segít ha rácsöppentek kis benzint?
Írta 2005. november 17. - 17:53
egyik oldalt fordított menetes
másik tipp:
ha bringán van, egyszerûbb leszedni
harmadik tipp:
2m-es gázcsövet ráhúzni a villáskulcsra, és lesz erõkar;)
vendég_nhunor_*
Írta 2005. november 17. - 17:44
a hajtókaromból nem tudom kiszedni a pedált...
A hajtókart leszedtem, befogtam- próbáltam úgy kihajtani de semmi... nem moccan semerre.
5let ?
Írta 2005. november 17. - 17:29
Szerintem sincs SEMMI jelentõsége, hogy a láncvilla felé kézzel mennyit hajlik a kar.
Az, hogy kézzel hajlítható, nem zárja ki, hogy menet közben jó legyen, de azért jellemez egy menetteljesítményt, hogy mire lehet számítani. Elvileg a kar csakis hajtásirányú terhelést kap, de persze ez nem igaz, simán adódnak az oldalmerevségbõl stabilitási gondok. Az FSA, ami egy elég hajlékony darab, nekem simán csámpázott, úgy éreztem, mintha a sarkam mindig kimozdulna oldalirányba. Azaz kiállva sprinteléskor, kiflé mozdult a pedál még vagy egy bõ centit. Az, hogy a láncvilla/váz mennyit hajlik, az biztosan sokat számít - de szerintem csak egy újabb képlet az egyenletben, egy hajlékony kar, hajlékony marad.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2005. november 16. - 16:23
Bár valaki emlitette, hogy itt a láncvilla is szereplõ ebben a tesztben. Az XTR, amit említettem 1 ultrakönnyû scandium vázon van. Szóval az is biztosan rugalmas valamennyit.
Írta 2005. november 15. - 23:47
hát csak kiváncsi lettem, mikor itt olvastam..az oktás lx, meg a kék truva stylo team azt simán rálépve is érzem hogy hajlik....bár engem amúgy nem zavarna annyira...akkor azt buktam:)
a kézzel hajtogatást célját nem értem annyira,h minek,a kérdés úgyis az,h rendeltetésszerû használat közben milyen:)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. november 15. - 23:45
Írta 2005. november 15. - 23:44
a kézzel hajtogatást célját nem értem annyira,h minek,a kérdés úgyis az,h rendeltetésszerû használat közben milyen:)
Írta 2005. november 15. - 23:43
Kala a coileré pont nem asszimetrikus de mindegya coiler asszimetrikus villája azért nem a piskóta kategóriába tartozik...
akkor már inkább a fõ forgópont átmérõje és csapágyazása,ami számítana,de...
hogy a rákba tudjátok ti a hajtókart a láncvillába tuszkolni?
ugyanis abban az állásban a lábad max fefelé húzza :-/
a yózan paraszti ész meg a tapasztalat azt mondatja velem,h ha hajlik a hajtókar v a tányér,az ált. pont átlósan ellentétes irányba történik
akkor kap olyan terhelést (amikor effective megtaposod)
meg nekem a négyszöges Shitmano kar óta nem hajlott semmi a legdurvább mászásokkor sem,pedig régen sose használtam kistányért inkább kiállva izomból menés + már yó ideye 70 kg felett vagyok,szal...
(bocs,van 1 kivétel,az outim,de az EZERÉves acél váz + 105-ös kar kombó amúgy is olyan mint a kolbász,h a kerekekrõl ne is szóljak - nem mintha zavarna,csak észrevehetõ a jelenség)
a hajlítgatást meg kézzel ejtettük meg...konkrétan matatóujj beakaszt a láncvillába, hüvelykújjal meg húzod a hajtókart a láncvilla felé....
Írta 2005. november 15. - 23:42
Írta 2005. november 15. - 23:39
akkor már inkább a fõ forgópont átmérõje és csapágyazása,ami számítana,de...
hogy a rákba tudjátok ti a hajtókart a láncvillába tuszkolni?
ugyanis abban az állásban a lábad max fefelé húzza :-/
a yózan paraszti ész meg a tapasztalat azt mondatja velem,h ha hajlik a hajtókar v a tányér,az ált. pont átlósan ellentétes irányba történik
akkor kap olyan terhelést (amikor effective megtaposod)
meg nekem a négyszöges Shitmano kar óta nem hajlott semmi a legdurvább mászásokkor sem,pedig régen sose használtam kistányért inkább kiállva izomból menés + már yó ideye 70 kg felett vagyok,szal...
(bocs,van 1 kivétel,az outim,de az EZERÉves acél váz + 105-ös kar kombó amúgy is olyan mint a kolbász,h a kerekekrõl ne is szóljak - nem mintha zavarna,csak észrevehetõ a jelenség)
Írta 2005. november 15. - 21:57
ezen én is gondolkodtam...de nem hiszem hogy a coiler láncvillája annyira hajlékony lenne....
Szerintem inkább a középcsapágyház merevsége számít. De lehet, hogy csak ti vagytok túl erõsek
Írta 2005. november 15. - 21:51
Írta 2005. november 15. - 21:46
ezen én is gondolkodtam...de nem hiszem hogy a coiler láncvillája annyira hajlékony lenne....Hogy mennyire tudod a láncvilláig nyomni, ahhoz azért köze van kicsit a váz merevségének is - szerintem.