Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
Lejött ... eléggé be volt ragadva :chin:
még1
Pedálban a csapágyakhoz mi kell? kevés / sok zsír, olaj stb ...
köszi

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én taposni szoktam :-) - azaz ráteszem a kulcsot, odaékelem a földhöz, majd izomból rálépek a másikra. Picit óvatosan kell azért csinálni, mert ha hirtelen megszalad, akkor akár nagyon gyorsan is le lehet ülni a nyeregre. Nagyon gyorsan. :D ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
En szinten kalapaccsal oldottam meg a dolgot. Ha jo a kulcs, akkor nagy erokar sem kell, egyszeruen a kulcsot utod, persze finoman. Nem kell egy nagyot, eleg finoman kezdeni, es mindig egy kicsit erosebbet rautni.
A hirtelen terheles valoban jot tesz a megindulasnak :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Én csavarlazítót kombninálnék némi hõvel, aztán még melegen rá kell b*szni egy méretesebb kalapáccsal a megfeszített kulcs végére. A hirtelen ütés megteszi a magáét. Csak stabilan meg legyen támasztva a kar, hog yaz se nyelje el az ütést.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Olyan nincs, hogy nem jön le, max olyan van, hogy kicsi az erõkar. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
Nem a másik irány... :) amúgy próbáltam ráhúzni és lelazítani és ugysem ment.. bicajon meg végképp nem tudtam olyan erõsen húzni... a hosszú erõkar jó ötlet.

amugy "kiáztatni" nem lehet? pl segít ha rácsöppentek kis benzint?

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
másik irány:D

egyik oldalt fordított menetes

másik tipp:
ha bringán van, egyszerûbb leszedni

harmadik tipp:
2m-es gázcsövet ráhúzni a villáskulcsra, és lesz erõkar;)
Autist Team:)

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
Üdv!

a hajtókaromból nem tudom kiszedni a pedált...
A hajtókart leszedtem, befogtam- próbáltam úgy kihajtani de semmi... nem moccan semerre.
5let ?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Szerintem sincs SEMMI jelentõsége, hogy a láncvilla felé kézzel mennyit hajlik a kar.

Az, hogy kézzel hajlítható, nem zárja ki, hogy menet közben jó legyen, de azért jellemez egy menetteljesítményt, hogy mire lehet számítani. Elvileg a kar csakis hajtásirányú terhelést kap, de persze ez nem igaz, simán adódnak az oldalmerevségbõl stabilitási gondok. Az FSA, ami egy elég hajlékony darab, nekem simán csámpázott, úgy éreztem, mintha a sarkam mindig kimozdulna oldalirányba. Azaz kiállva sprinteléskor, kiflé mozdult a pedál még vagy egy bõ centit. Az, hogy a láncvilla/váz mennyit hajlik, az biztosan sokat számít - de szerintem csak egy újabb képlet az egyenletben, egy hajlékony kar, hajlékony marad.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.669 hozzászólás
Bikebudha kapja a pontot !! Guggolva és brahiból. Szerintem sincs SEMMI jelentõsége, hogy a láncvilla felé kézzel mennyit hajlik a kar.
Bár valaki emlitette, hogy itt a láncvilla is szereplõ ebben a tesztben. Az XTR, amit említettem 1 ultrakönnyû scandium vázon van. Szóval az is biztosan rugalmas valamennyit.
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

akkor azt buktam:)
a kézzel hajtogatást célját nem értem annyira,h minek,a kérdés úgyis az,h rendeltetésszerû használat közben milyen:)

hát csak kiváncsi lettem, mikor itt olvastam..az oktás lx, meg a kék truva stylo team azt simán rálépve is érzem hogy hajlik....bár engem amúgy nem zavarna annyira...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Ugye? Pedig nem voltam ott...:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
akkor azt buktam:)
a kézzel hajtogatást célját nem értem annyira,h minek,a kérdés úgyis az,h rendeltetésszerû használat közben milyen:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

a coiler asszimetrikus villája azért nem a piskóta kategóriába tartozik...
akkor már inkább a fõ forgópont átmérõje és csapágyazása,ami számítana,de...
hogy a rákba tudjátok ti a hajtókart a láncvillába tuszkolni?
ugyanis abban az állásban a lábad max fefelé húzza :-/
a yózan paraszti ész meg a tapasztalat azt mondatja velem,h ha hajlik a hajtókar v a tányér,az ált. pont átlósan ellentétes irányba történik
akkor kap olyan terhelést (amikor effective megtaposod)
meg nekem a négyszöges Shitmano kar óta nem hajlott semmi a legdurvább mászásokkor sem,pedig régen sose használtam kistányért inkább kiállva izomból menés + már yó ideye 70 kg felett vagyok,szal...
(bocs,van 1 kivétel,az outim,de az EZERÉves acél váz + 105-ös kar kombó amúgy is olyan mint a kolbász,h a kerekekrõl ne is szóljak - nem mintha zavarna,csak észrevehetõ a jelenség)

Kala a coileré pont nem asszimetrikus de mindegy
a hajlítgatást meg kézzel ejtettük meg...konkrétan matatóujj beakaszt a láncvillába, hüvelykújjal meg húzod a hajtókart a láncvilla felé....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Kala, sztem kézzel tuszkolják, guggolva, brahiból...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
a coiler asszimetrikus villája azért nem a piskóta kategóriába tartozik...
akkor már inkább a fõ forgópont átmérõje és csapágyazása,ami számítana,de...
hogy a rákba tudjátok ti a hajtókart a láncvillába tuszkolni?
ugyanis abban az állásban a lábad max fefelé húzza :-/
a yózan paraszti ész meg a tapasztalat azt mondatja velem,h ha hajlik a hajtókar v a tányér,az ált. pont átlósan ellentétes irányba történik
akkor kap olyan terhelést (amikor effective megtaposod)
meg nekem a négyszöges Shitmano kar óta nem hajlott semmi a legdurvább mászásokkor sem,pedig régen sose használtam kistányért inkább kiállva izomból menés + már yó ideye 70 kg felett vagyok,szal...
(bocs,van 1 kivétel,az outim,de az EZERÉves acél váz + 105-ös kar kombó amúgy is olyan mint a kolbász,h a kerekekrõl ne is szóljak - nem mintha zavarna,csak észrevehetõ a jelenség)

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás

ezen én is gondolkodtam...de nem hiszem hogy a coiler láncvillája annyira hajlékony lenne....

Szerintem inkább a középcsapágyház merevsége számít. De lehet, hogy csak ti vagytok túl erõsek Feltöltött kép
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Egyébként alaphelyzetben ugyanakkora távolságról indultatok? Ájmín a hajtókar - láncvilla táv... Meg ott van még a levegõ páratartalma, a nyers izomerõ, stb...:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

Hogy mennyire tudod a láncvilláig nyomni, ahhoz azért köze van kicsit a váz merevségének is - szerintem.

ezen én is gondolkodtam...de nem hiszem hogy a coiler láncvillája annyira hajlékony lenne....

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Hogy mennyire tudod a láncvilláig nyomni, ahhoz azért köze van kicsit a váz merevségének is - szerintem.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."