Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás
Helló!

Úgy tûnik hajtókart kell cserélnem..

Deore LX '05-re (FCM-580) gondoltam utódnak. (Nem igazán tudok többet rászánni..)
Mi a véleményetek?

Az eBike-on azt írják "integrált középcsapággyal rendelkezik"...

Ez azt jelenti, hogy nem csak hajtókar van az árban hanem monoblokk is?
Szóval egyben kell cserélnem az egészet, a mostani monoblokkom az akkor kuka?

Kössz!

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Köf, megprobi :D

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
elõször ajánlom a szolid erõszakot, ha sikerül, örülés, ha nem, veszel újat. de az esélyt meg kell adni a satupadnak :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Kicsit megvan hajolva a váltófülem... Fogó esetleg kalapács? Vagy inkább cseréljem?

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
minek rajz egy kör alakú lemezhez meg 4/5 lyukhoz? a többi nem lényeg. olyat csinálj, ami tetszik
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Ha már úgysem aktív a rockringes téma akkor ide:
Nem tudtok egy linket ahol van rajz rockringekrõl? Gondoltam készítek egyet mondjuk bakelitbõl, vagy aluból esetleg ipari mûanyagból, de az anyagot semtudom hol szerezzem be. Már tervezem az lx-hez az íveket, hogy jól is nézzen ki, mint a tányérral.

Ride everywhere.

.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nincs jól beállítva a hátsóváltód, ilyen egszerû. ha neked nem megy, vidd el egy szervizbe.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

dukesbanana

dukesbanana

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
sõt átugrik egy fogat..

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás

thx a tippeket!!! amit írtál azt ugye megtudnám csinálni egy Truvativ X-Flow-val is, ugye?

Akármilyen hajtómûnél meg lehet csinálni csak az a lényeg hogy cserélhetõk legyenek a tányérok.Csak egy kis kreativitás kell.

dukesbanana

dukesbanana

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Hi !
Végre kész a bike, de a lánc állandóan ugrál, néha még fokozatot is vált egy - egy bunnynál. nagyokat szívok miatta. Teljes alivio rendszer, husi 3 tányéros
hajtókarral. Van erre valami megoldás? simán vesz minden fokozatot, csak néha késik mászásnál a hátsó sor. Lehet hogy hosszú a lánc ? Vagymi

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás
ez tényleg jó.... nekem is teccik, csak én kicsit nehezebb vagyok...
a láncterelõket nem igazán szeretem... tehát úgy gondoltam veszek egy 2tányér + mûanyag "rockringes" hussefeltet, akkor ez a módszer ott is alkalmazható lenne...:chin:
Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

nepuss

nepuss

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás

Ha egy kis barkácsra hajlandó vagy akkor neked is elmondom hogy nálam most mi fut.03' Lx kar(most olcsóbban megkapod mint a husit,könnyebb, téged simán kibír.)Leszeded a kicsi és a nagytányért hátha el tudod adni.Közép marad vagy szerzel egy szimpatikusabb méretût.Kívûlre teszel egy rockringet(bolt vagy akár barkács), belülre pedig pl. plexibõl faragsz egy hasonlót.Tutira nem fog leesni a láncod és nem kell még pluszban szarozni egy feszítõvel.Ezt az egészet felteszed egy acor vagy inkább shimano monora.Tehát könnyebb lett mint a husi,viszont bõven elég erõs és olcsóbban kihoztad.Legalábbis szerintem.Nekem tetszik.Valahogy szebb is mint a husi...

thx a tippeket!!! amit írtál azt ugye megtudnám csinálni egy Truvativ X-Flow-val is, ugye? mert akkor az már télleg rohadt olcsó, és négyszöges lenne (nem akarok másik monot venni;))

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem. ott valami baj van, valamit meg kell huzni!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Egy racsninak mennyira szabad mozognia? Enyémet(xt) szembõl elõre-hátra mozgatva érzek/látok kb 1 mm-es kotyogást. Ez még belefér?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Akkor nem mi vagyunk a bénák:p .Jó tudni...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az octás eliksz nekem iz lazult. én is féltem mindig ráhúzni rendesen. menetrögzitõ csodákra képes.

csigafiú

csigafiú

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Köszi a tippeket,kipróbálom!

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Havonta minimum egyszer meg szoktam húzni, a négyszögest hetente volt szokásom, egy régi hajlott kormánnyal vagy nyeregcsõvel megtoldva, kattanásig. Szerintem mindenképp lazul a csavarás miatt. Fõleg ha durvulunk.

Ride everywhere.

.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás

Sziasztok!
Kész az új bájkom, minden jó,de 100 kili után elég rendesen lelazult a hajtómû.
Ez egy 2003-mas octalinkes Lx. Lehet,hogy nem húztam rá eléggé??
Nem hinném,de kiderül. A négyszögtengelyes soha nem lazult meg...
Tudtok errõl valamit?

Ez nálam is elõfordult, erre azt mondta az imerõsöm tépjem meg izomból.Megtéptem most egyenlõre tart.Elvileg egy 30-40 centis csövet még rá lehet húzni az imbuszra.Én egész egyszerûen a lábammal ráálltam azt jó van.De vanak menetrögzítõk is ha nagyon nem akar összejönni.

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás
Egy fantasztikus alivio hajtómûvem van :(

a probléma, a következõ:
-egyszerûen mozognak a lánctányérok, lötyög. Minden csavar +van húzva, nemtom mi lazulhatott le. A hajtókarok rendersen állnak, ahogy kell.

ha szerintetek valami alátét megoldhatná a gondot, akkor annak örülnék, mert még pár hetet kikéne húznia......
Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D