Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

csigafiú

csigafiú

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Sziasztok!
Kész az új bájkom, minden jó,de 100 kili után elég rendesen lelazult a hajtómû.
Ez egy 2003-mas octalinkes Lx. Lehet,hogy nem húztam rá eléggé??
Nem hinném,de kiderül. A négyszögtengelyes soha nem lazult meg...
Tudtok errõl valamit?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Tudja vki hol lehet neten (itthon) lánctányért rendelni?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás

sziasztok!

tudnátok valami jóminõségû 1 tányéros hajtókart, láncot, láncfeszitõt és hátsó váltót kb. 30 ezer körül? lényeg h az 55 kilóm alatt jólbírja az ugratásokat és ne essen le a lánc, mint tegnap:(

használt cuccok is jók lennének, esetleg ha van nektek eladó...

üdv:nepuss

Ha egy kis barkácsra hajlandó vagy akkor neked is elmondom hogy nálam most mi fut.03' Lx kar(most olcsóbban megkapod mint a husit,könnyebb, téged simán kibír.)Leszeded a kicsi és a nagytányért hátha el tudod adni.Közép marad vagy szerzel egy szimpatikusabb méretût.Kívûlre teszel egy rockringet(bolt vagy akár barkács), belülre pedig pl. plexibõl faragsz egy hasonlót.Tutira nem fog leesni a láncod és nem kell még pluszban szarozni egy feszítõvel.Ezt az egészet felteszed egy acor vagy inkább shimano monora.Tehát könnyebb lett mint a husi,viszont bõven elég erõs és olcsóbban kihoztad.Legalábbis szerintem.Nekem tetszik.Valahogy szebb is mint a husi...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

sziasztok!

tudnátok valami jóminõségû 1 tányéros hajtókart, láncot, láncfeszitõt és hátsó váltót kb. 30 ezer körül? lényeg h az 55 kilóm alatt jólbírja az ugratásokat és ne essen le a lánc, mint tegnap:(

30-ból van egy hussefelt kar (kb 15 ezer) egy acor mono (kb 5-6 ezer) és még valami láncterelõ (hussefelt I, 7-8 ezer)
a lánc és a hátsóváltó nem befolyásolja a láncleesést.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hy!

Melyik a jobb szerintetek? :
http://www.ebike.hu/...ink/143.adatlap vagy
http://www.ebike.hu/...ink/142.adatlap ???

hát a BB ES51. de nem annyival hogy észre is vedd. nekem a 30-as van, igaz nem müanyag csészével, és tökjó. pedig nem mai darab. és csodaszépen fut, és nem lóg. nem is deformálódott el a tengely.

nagyjából elmondhatjuk, hogy a shimano octa-s monoblokkjai elég jók.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
25 körül van hussi truva és isises...
mindennel együtt hirdetett valki...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

nepuss

nepuss

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
még elfelejtettem h csak 4szöges kéne....

nepuss

nepuss

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
sziasztok!

tamaspc

tamaspc

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Hy!

Melyik a jobb szerintetek? :
http://www.ebike.hu/...ink/143.adatlap vagy
http://www.ebike.hu/...ink/142.adatlap ???

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nem tudom.
A váltó ütést még nem kapott.
A vázat a füllel használtan vettem, elvileg lehet hogy nem tökéletes.
De ha így van még mindíg nem értem miért csak a kis lánckerék+hátsó 4 legnagyobb lánckerék összeállításban sz@rakodik...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
háát, szerintem hátsóváltó lesz a ludas... vagy deformálódott, vagy a váltótartó fül hajlott...Nekem egy fekete lx-el volt ilyen probi.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
ggx: nincs gond a láncommal.
Egyéb ötlet?
Ezen a fórumon csak nekem van ilyen problémám?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

WTB epic wolfról vélemény?(kevláros)
Kicsit off,bocsi,nem találtam mást hirtelen.

Mintha lennének "külsõs" topicok is. Nézz szét kicsit!
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Hahó Skacok! Úgy tûnik megcsalt a fülem, illetve a kezem is. Kipróbálva egy másik kerékkel a dolgot, a lánc benémult, úgyhogy a kib....ot 1 hónapos gyári ûber fasza Ricsi bácsi hátsóagy ganyénak tûnik. Még jó hogy garanciális, különben az ideg ölne meg (bár így is)

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
WTB epic wolfról vélemény?(kevláros)
Kicsit off,bocsi,nem találtam mást hirtelen.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
kenés után is zörög a lánc, nem lehet, hogy száraz?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Hi,

ha jól értelmezem szüccser problémáját nekem is hasonló gondom van. Ha a nagy v. a középsõ lánckereket használom semmi gond. A kicsin viszont a négy legnagyobb hátsó lánckeréken zajos a lánc; mintha fel akarna váltani a köv. kerékre.
Próbáltam a 113-as monoblokkot 121-esre cserélni, de nem oldódott meg a probléma.
A váltó jól van beállítva.
A bowden sem hiszem hogy szutykos, mert akkor más kombinációban is tapasztalható lenne a jelenség.
Arra is gondoltam, hogy ferde a váltófül, de ha így lenne nem csak a megjelölt helyen csörögne.

Egyéb ötlet???
K@rvára idegesít, hogy nem tudok rájönni mi a baj...
Deore hajtómû+7.0 sor+PC69 lánc. Egyidõsek, kevés (=150 km-rel).

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
hogy nem elég szélesek a tengelyek
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Zsírosmacska!

Én Debrecenben kérdeztem a Tokent, azt mondták, hogy már nincs, illyetve nem is lesz (mivel hogy a kutya se vette eddig), de a srác azt mondta, hogy olyan 7ezer körül mozgott az ára. Ha valahol találsz egy elfekvõt, akkor jól jártál! Nekem ugyanott ajánlották a Shimano BB-UN 53-at (régebbi LX ~5000HUF) illetve a BB-UN 72 (régi XT ~7-8000 HUF). Ezekrõl mit tudsz?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
be lehet rohadva a bowdenházad, és a váltó nem tudja elég gyorsan lereagálni a váltást, mert akad a bowden