Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Ha 95 kiló vagy, az jobban igénybe veszi a meghajtást, mint ha könnyebb vagy (ugye :))

az octalink meg azért csoffad le nehezebben, mert a hajtókar csatlakozásánál
egyrészt: nagyobb átmérõjû a tengely
másrészt: csavarásra (és itt ilyen igénybevétel jelentkezik) a kör keresztmetszet a legjobb -az bírja a legjobban- és ugye az octalink közelebb van a körhöz, mint a négyszög.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
attól, hogy octalink-es, attól mért csoffad le nehezebben?

egyébként a 2004-es xt az már tényleg messzebb van az lx-tõl, mivel az hollowtech II-es, az már a tavalyi xtr tesója...

egyébként meg túra,hegymászástól szerintem
még az Altus sem csoffad le soha... :)

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Énmeg a rob-bal értek egyet. Mondjuk Octalink-es deore, az biztos nehezen csoffad le. Legalább is túra/hegymászástól.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
lx
nagy alu, közepes alu, kicsi acél

deore
nagy alu, közepes acél, kicsi acél

szerintem jelentõs az lx-nél a minõségugrás a deore-hoz képest, szvsz a mostani lx kar jobban közelít az xt-hez, mint a deore-hoz

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
óvatos véleméynem szerint a deore és az lx karban csak annyi a különbség, hogy az lx-et 3 alu lánctányérral szerelik, mig a deorét 1 alu 2 acél kombóval. (legalábbis régen igy volt)
deore és lx között szerintem nincs egetverõ minõségbeli különbség. én javallatom: deore kar + lx mono.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
thx, a második linket én is ismertem, de abból nem igazán derül ki errõl infó, de az elsõ linked tényleg király...

Fehérje

Fehérje

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

az xt meddig volt 8 fokozatra tervezve?

1998 az uccsó év amikor még 8-as volt az XT

Forrás:
http://www.firstflig...com/shimano.htm
http://www.fa-techni...no/Gruppen.html

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
az xt meddig volt 8 fokozatra tervezve?

edit:
hijnye ilyen nehezet kérdeztem?

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 hozzászólás
  • LocationBudapest
szerintem monoblocknál mindegy, hogy deore, vagy lx. a hajtómû legyen inkább lx. persze a 2es lenne az igazi

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Üdv.

Mi a véleményetek,melyik a legjobb párosítás?A testsúly 85-95kg.Felhasználás:túra,hegymászás :)

Shimano 1; deore monoblokk + lx hajtómû
2; lx monoblokk + lx hajtómû
3; lx monoblokk + deore hajtómû

Melyik alkatrészen van a hangsúly,a monoblokkon,vagy a hajtómûvön?
Kössz.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Köszi, megnyugtattatok. Ezekszerint szabványcuccról van szó.
Speedmetal jó is lesz, ha Kecskeméten nem találok. Bár biztos ad az itteni boltos is.

Üdv.

morte

morte

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
He?
2000?
málna árai tényleg közelebb járnak a realitáshoz
egy zacsi hajtómûcsavar (asszem 4 v 5 db) 200 ft
a moabban,pl.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
a speedmetalba adnak. igaz, hogy már 1 éve rendszeresen járok és így is elkérnek 100ft-t de ugylátszik _nagyon_ korrektek.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Legegyszerûbb dolog lesz utánajárni, bemész egy bicóboltba ahol van szervíz is: és kérsz egy ilyen csavart. Vigyázz vele mert ha zacsisat adnak, az biza 2000 forint. :) De ha kézalatt kapsz egy-egy darabot az ingyér van.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Sziasztok!

Kis láncbaleset következtében kipottyant az FSA Powerpro hajtómûvembõl az egyik lánckerékrögzítõcsavar imbuszos fele.
Az a kérdésem lenne, hogy ez szabvány dolog-e, minden hajtómûbenugyanolyan, vagy nehéz dolog lesz felhajtani egyet?

Üdv.

adrien

adrien

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
igen, Ridebikeban néztem :)
bõven mázsaöt alatt vagyok, de szerintem jó egy merev kar.
nagyon köszönöm :)

Hollywood Macho

Hollywood Macho

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

X-bike: Nekem is Tiagrám van, 19et mozgó váz, sõt elöl kéttányér. És még soha nem volt semmi baj. Szóval be lehet állítani ezt is (nem kell hosszúkanalas) csak fogadd meg Rob és Lor papa tanácsait, merhogy az össztelós tényleg rugózik...

Na ma meg csináltam a bringát!
uj váltopapucs!
uj sram lánc jo hosszu!a válto már hátra áll!
nem vettem egy uj tiagrát hanem egy régi hosszu kanalas alivot tettam rá meg egy jo nagy mtb fogaskoszorut!
igy csak nem lesz baj

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
...én voltam az egyik licitáló, de az UTOLSÓ 1percben késõn klikkeltem, és... :(

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
az új xt az hollowtech II-es, már nincs oktás monoblokk, abból akkor a régit kell venned, lx karról nem hallottam még rosszat...
szerintem truva stylo csak versenyzésre, nagyon könnyû, meg merev, de elég gyorsan kopik (haverom most pont emiatt szív...)

most láttam a ridebike licitet, gondolom onnan nézted ki ezeket a párosításokat, pont ezek a cuccok vannak most ;)

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
a szívem megszakad de inkább az lx párost. még akkor is ha biztos vagyok benne hogy nem vagy "mázsaöt"