Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Hi
Picit vissza simanohoz...
Vettem egy LX 04 hajtót. A boltban azt mondták, h vittek vissza páran 113milis monoblokkot, mivel rövidnek bizonyult, és 12x (talán 126) milis kell (zárójelben: neten/újságokban 113at írnak...).
Ilyet tapasztalt már vki, vagy ez csak véletlen?
Thx
m

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
Van egy Gigapipe Team DH monoblokkom. Beraknám, csak elõbb ki kell szedni a berohadt régit. Azt hiába ütögetem, nem jön. Most WD-40-ben ázik. Ezen kívül ötlet?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy: melyik oldalára kell rakni a Gigapipe-nak a távtartó gyûrût (mert ugye 68/73-as), és melyikre a gumitömítést?

Megoldva...

godzzo

godzzo

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
OK, igyekeztem olyan parositasokat nezni amit a SHIMANO katalogusban lattam, illetve a bringakon...

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
godzzo, arra is figyelj, hogy nem mindegyik hajtokar kompatibilis mindegyik monoblokkal.. en ezzel szivtam es be kellett cserelnem a hajtokart a dragabbikra..
pl. a 440-eshez csak talan a 30-as mono jo..
valamiert ugy csinaltak, hogy a hajtokar sokkal hosszabb tengelyre menjen csak fel, igy a rovidebb (pl.ES70) monoblokkhoz nem jo..
szoval erre figyelj..

godzzo

godzzo

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Nezegettem a shimano honlapjan a Deore katalogust, es kovetkezo hajtokarokat lattam amik octalink-esek:
FC-M440
FC-M445
FC-M510

Viszont a boltban azt mondtak, hogy a 440-es az Alivio...
Mi a kulonbseg a 3 hajtokar kozott?
Kulonben melyik anyag tartosabba nagy suly alatt (115kg), az alu vagy a steel?

Az is erdekes, hogy BB-bol meg a "BB-ES51" -es a Deore es az LX katalogusban is szerepel, az arlistan viszont mar LX-nek soroljak be...

Ha egy tartos hajtast akarok a sulyomhoz akkor az, ha cserelem mondjuk FC-M440-rol mondjuk FC-M572-re, akkor a BB-t csreljem "BB-ES30"-rol 51-esre?
Es az agyakat 475-rol csereljem hozza 525-re?
Es lanchoz nyuljak hozza?

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás

FSA Platinum DH
FSA Platinum Pro
Truvativ Gigapipe DH
Truvativ Gigapipe Team DH

A világért sem akarok erõszakos lenni, de most akkor melyik is a faszás monoblokk egy Hussefelt hajtómûhöz?

blademaster

blademaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 hozzászólás

Hello!

Azt nemtudja véletlenül valaki,hogy egy '98-as LX hajtókarról ha leszedem az 5ágú csillagot,azt feltudom tenni egy 2003-as LX karra??

A másik meg,hogy sok különbség van az XT,LX,és DEORE karokban.. ?(csak maga a kar,a tányérokat azt tudom hogy miben különböznek.)

a 2003asokban csak annyi hogy az lx és az xt hollowtech 2, a deore hollowtech1.amúgy mind octalinkes.a 2004-esek már sokban... :-\

zsolti22

zsolti22

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
Hello!

Azt nemtudja véletlenül valaki,hogy egy '98-as LX hajtókarról ha leszedem az 5ágú csillagot,azt feltudom tenni egy 2003-as LX karra??

A másik meg,hogy sok különbség van az XT,LX,és DEORE karokban.. ?(csak maga a kar,a tányérokat azt tudom hogy miben különböznek.)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

vagy megjelölni a várható rendelkezésre állást.

na ez az, amit õk sem tudnak....... és sajnos ez a legnevetségesebb az egészben. :-X

ps: állítólag, mondom ÁLLÍTÓLAG jövõ héten jön mavic szállítmány. március közepe óta várok egy tetves mavic ex 729 disc 36 L felnire.... és eddig egyszer sem tudták megmondani, hogy KÖRÜLBELÜL mikor lesz itt. most volt az elsõ, hogy azt mondták, jövõ hétre VÁRHATÓ
(mondjuk itt nem biztos hogy a nagyker a ludas, lehet a mavic, mint cég is, ezt én nem tudom eldönteni, mindenesetre szégyen gyalázat, hogy ennyit kell várni valamire, ami 15.000 forint. nem egy többszázezres váz, vagy villa, amibõl évente kettõ fogy, hanem egy felni, amibõl havonta húsz...)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A honlapon lehetne jelölni, hogy out of stock pl. vagy megjelölni a várható rendelkezésre állást. Ha ez a hazai viszonyok mellett lehetetlen akkor nem szóltam !

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ezt ne itt vitassuk meg szerintem, de: ha a nagykerek kiszámíthatóbbak lennének, nem kellene azzal törõdni, mi van meghirdetve..... ha mindig csak az lenne a honlapon, ami épp van a nagykerekben, akkor egyvalaki naponta frissítené az oldalt, valamint összesen 20-30 dolog lenne fennt..... ugyanis a többi épp nincsn, vagy most fog jönni a szállítmány, stb.stb.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
így igaz, õk is mindig a nagykerre panaszkodnak, csak mondjuk akkor nem kéne hírdetni az oldalukon mindent ami csak eszükbe jut, jó lenne, ha "kicsit" tükrözné a honlap tartalma a valóban elérhetõ választékot ::)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az, hogy mit nem kapsz meg, az nem megától a bikediszkonttól függ, hanem a nagykerektõl. ha ott minden lenne, akkor nem lenne problémátok a bikediszkonttal sem ;)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ottse ::)
bikediszkont elég halott dolog, én is rendeltem már, de nem kaptam meg, haverom is hasonlóan járt ::)
végülis meg lehet próbálni...

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
Köszi szépen! Akkor nekem a sima is elég lesz, viszont nem léttam még boltot ahol 6.500ért adták volna. Csak a bikediszkontban kapom meg ennyiért?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
a simában 3 a team-ben 4 csapágy van:

itten

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
Meg tudná mondani v.ki, h mi a különbség a Gigapipe DH és a Gigapipe Team DH között, az áron kívül? thx

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
teljesen tutifiksz, hogy fel fog tudni váltani.

oNe

oNe

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Hello!

Lenne egy fontos kérdésem. A Deore hátsó váltó mûködik 11-34-es sorral? Ugyanis nem vagyok benne biztos hogy felváltana a 34-re.

köszi
bye

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

edit: jo akkor ezek hulyek.
vegulis...

azzal nem vitatkozom, hogy hülyék :)
fõleg az a hülye shimanoéknál, aki az árakat kitalálja, valamelyik gomb beragadhatott a számológépén... :-X

namindegy szal talán annyi értelem van a hollóteknikum II elnevezésben, hogy itt is üreges alkatrész jelenik meg a hajtómûben, csaképp nem a kar, hanem a monoblokk egy nagy csõ (bazi nagy üreg van rajta, át is látni)