Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

sharkany

sharkany

vendég

• fórumtag
  • 57 posts
monoblokkk téma
hát nekem nehéz ügy volt... ami fél milivel rövidebb volt az kistányéron már cincogott mert a váltónem bírta eléggé belülre dobni.so vettem egy szélesebbet....már tudom mér gáz terpeszbe tekerni.a legtutibb ha az elõzõt megméred ha megvan egyáltalán.de neked lehet könnyebben,egy méréssel összejön ;) 1 szó mint 100 mérd meg, irány a bolt aztán a méretböl meg a váztípusból meg a hajtmüfajtából majd összehoztok vmit.
ja és ha vki emlékszik a dilemmámra: végül LXet vettem. egyszerûen hibátlan.mostmár nincs mire fogni hogy mér nem megy 8)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
Fox:
Igen egy féle a tengelykapcs!
A többi ahogy írtad!

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Nekem senki nem tud választ adni ?

rider_dave

rider_dave

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Hi!

Bocsi, h ide rakom a kérdést de nem találtam jobb topicot. Szal Truvativ Hussefelt DH-hoz kéne láncvezetö...nem vagyok ezen a téren nagyon tájékozott, csak tudom h egy fogaskerékhez kell láncterelö ha nem akarom h leesen a lánc... attól h van láncvezetöm elö fordulhat még h egy nagyobb érkezésnél, rázkódásnál esetleg leesik a lánc független a terelötöl? vagy ha van terelö akkor már minden ok???
nézegettem párat
pl:
1: Acor ACC 2005 (bár erre azt mondták h eléggé hangos zörgést tud produkálni ha nem zsírozom jó sokat, és nem tudom DH-hoz mennyire jó)

2: Acor ACC 2301 (ezt eredetileg dual slalomra ajánlják... de az árra még elmegy)

3: Acor ACC 2201 (ezt már DH-ra írják és kinézetre is eléggé tartósnak néz ki...ezzel nem hinném h nagyobb gondok lennének)

de ha tudtok jobbat (lehetöleg 9000 alatt) akkor légyszi írjatok!

köszi

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Nos, ha birja az Acor, acor ;D olyan lesz !
A kar meg marad RPM. Egy szabványon belül (Pl.: IsisDrive) már nincsenek különbözõ méretek ugye (mármint a tengelykapcsolódásnál)?
Csak a monoblock szélessége az amibõl több féle lehet. Tényleg azok közül, hogy döntöm el hány miliméter széles kell. Egyszerüen csak lemérem a vázat ott alul keresztbe v. van ennek valami trükkje is.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
acor birja. tényleg. de 1,5 ezressel drágább az fsa. meggondolandó.

karban meg az fsa 18 körül van. boltban újonnan, rockringel. speedmetalban volt. láttam. az isises mnok nem kétszer olyan drágák. taperlock ti 38 ezer, signature dh 36 ezer. persze ez rece fice.

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Köszönöm az eddigi segitségeket.
Tényleg, az miért van, hogy az Isis-es monoblockok kb. kétszer olyan drágák? Ha vennék egy olcsóbb monoblockot akkor az nem is bírná? (Pl.: Acor-t)
Az FSA V-Drive Extreme mennyibe kerül pontosan ?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ok!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
te ertettel felre
te telenyomtad zsirral
ezert ugrik es azt kell elkovetned, hoyg szetkapod kitisztitod es osszerakod.

csapagyba csapagy zsir.
gondolom/remelem ez egyertelmu

ideje volt megtanulni hazsnalni a keresot
a ~5000 juzerbol kb vagyunk 10...20-n
mondhatnam, hoyg udv a klubban.
kezdok ide reszben szertem benne van
egy virtualis sarga lap mindenkinek. :-P

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
A jelek szerint félreértettél. A kenõanyag fajtája (olaj v. zsír), minõsége és mennyisége érdekelt igazán. De most már legalább tudom használni a keresõt...
Thx.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
na akkor kereso oktatas

beirod mire akarsz rakeresni
racsni szabadonfutó
bekattintod, minden szo egyezzen
ha nem jo majd valtoztatsz rajta

aztan ki irta
mivel tudod, hogy en ezert beirod a hulye nevem
lor

hol irhattam
vajon hol?!

majd pedig mivel nem tudod mikor ezert beirod, hoyg pl 600 napra visszamenoleg
es mivel nem tudni hanyszor irhattam ezzel kapcsolatban ezert beirod, hogy 500 darabot kerek

ha keresnel meg az ' olaj ' szavacskat is hozza dobod
tudvan, hoyg olaj vagy zsir ugyis kell a dologhoz
csak ez az egy hozzaszolas fog kijonni <1min alatt.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Rákerestem ékezettel és ekezet nelkul is. Semmi...
Milyen olajat v. zsírt javasolsz?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts

Csak részben vág ide, de lenne itt egy kérdés a kazetta-karbantartásról.
A kazettatestben elhelyezkedõ kilincseket, ill. a kazettatest belsejét hogyan kell karban tartani? Kell kenne? Ha igen, mivel? Legutóbb adtam neki bõven LZS2-t, de a kazettának elment a hangja, valamint hajtás közben néha "ugrást" tapasztalok. Elképzelhetõ, hogy a sûrû zsír miatt letapadnak a kilincsek?

valahova mar talan egyszer leirtam egy atzsirzast keress ra.

a sok zsir miatt letapad a kilincs es nem tudja a rugo vissza nyomni a helyere.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Endroo:A V-drive Extreme nem Hollwteches viszont az Afterburner az,mert az FSA vett licenszdíjat a Shimanotól rá.Tudomásom szerint ez az egyetlen Hollowtech-ISISes kar.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Köszönöm szépen! A hajtómû a tavalyi Deore (3 acél tányér, Octalink, Hollowtwch, stb...)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a monó BIZTOSAN jó. a 113-as.
a hajtókar meg assetom meik shimanot jelöli, de az altustól kezdve minden jó rá az xtr-ig. persze akkor már másféle monót kell venni, mert oktalink, meg anyámkínja...
szal 113-as mono kell a vázba, ez a lényeg. a többi mellékes.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Meg tudná valaki (biztosra) mondani, hogy a Caprine Highlander-be jó-e a 113-as momoblokk M445-ös hajtómûvel?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Már megint nagyon elszáltatok. Ócsón akar venni valamit. (bár ha holzfellerre gondolt ???)

Az FSA extreme az nem hollowteches véletlenül ?

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Ráadásul ha veszel egy holzfellert meg egy tisztességes monoblokkot már olcsóbb egy saint hajtómû..

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
V Driveot elhajlította egyik ismerõsöm és õ most RPM-et használ.Az még nem hajlott el de még nem is olyan régóta használja.Hussefeltbõl viszont szerintem nem kapsz Rock Ringeset mert itthon 2 ember is vett és nem tudtak nekik olyat hozni csak olyat amin 1 lánckerék van.

Piftabike:Ha Truvát akarsz inkább Holzfellert vegyél ha belefér az anyagi keretbe.Viszont jók a Shimano hajtókarok is amelyek Octalinkesek meg Hollowtechesek is egyszerre.Azokhoz olcsóbbak a monoblokkok is szvsz ugyaannyi pénzért eggyel jobbat tudsz venni mint isisbõl.